Набридло тренуватися поодинці? Хочете перевірити, на що здатні, і втягнути друзів у цікаву авантюру? Перетворіть звичайні тренування на справжнє змагання з непідкупним суддею у вигляді Apple Watch. Розповідаємо, як влаштувати марафон, перемогти в ньому і навіть отримати нагороду.

Як запросити друзів

Для початку запропонуйте друзям обмінюватися своїми спортивними досягненнями через застосунок “Активність” на годиннику Apple Watch.

Тут все просто:

  • Зайдіть у застосунок.
  • Одразу на головному екрані знайдіть пункт “Запросити друга” (кружечок із силуетами двох людей).
  • Прокрутіть коліщатко Digital Crown, щоб вибрати друзів, з якими будете ділитися найпотаємнішим – своїми результатами.
  • Виберіть контакт і натисніть на ім’я друга.

Приємно, що можна не обмежувати себе двома-трьома і навіть десятком друзів. Застосунок дає змогу налагодити обмін даними між 40 друзями, колегами та членами сім’ї за умови, що вони погодяться, звісно ж. Щойно ви закриватимете кільця активності, встановлюватимете рекорди й отримуватимете нагороду Apple Watch, усі, хто підписався, одразу ж про це дізнаються. А ви – дізнаєтеся про їхні досягнення: це мотивує встати і ворушитися.

Три кільця Apple Watch

Давайте дивитися, якими даними ви зможете обмінюватися. Усю інформацію про щоденну активність Apple Watch скрупульозно збирає, а потім виводить у вигляді трьох кілець.

Червоне кільце: “Рухливість”

Показує, скільки калорій ви витрачали за день. Додаток підраховує тільки ті калорії, які були витрачені в русі. Наприклад, коли ви піднімалися сходами, йшли в магазин, робили прибирання, гуляли з собакою або робили розминку – тобто рухалися.

Денну норму зазвичай встановлюють під час початкового налаштування годинника. Норму калорій легко розрахувати за допомогою онлайн-калькуляторів. Щотижня застосунок в Apple Watch пропонуватиме нові цілі, щоб потихеньку збільшувати рухливість і прокачувати мотивацію.

Дивіться, як задати ціль тренування на Apple Watch: 

  • Достатньо зайти в застосунок “Фітнес”, вибрати кнопку із зображенням, яке нагадує аудіодоріжку (багато вертикальних ліній різної висоти).
  • Проскролити вниз до пункту “Змінити цілі”.
  • Торкнутися “+” або “-” (або за допомогою коліщатка), вибрати мету, тапнути на “Далі” і підтвердити дію (ОК).

Зелене кільце: “Вправи”

Заповнюється в процесі фізичних навантажень і показує, наскільки енергійно ви провели день. Розробники Apple запропонували враховувати будь-які види спортивних активностей: швидку ходьбу, їзду на велосипеді, пробіжку, тренування в залі, плавання. Денна мета буде закрита всього за півгодинне тренування. Це той самий мінімум, який потрібен для підтримки здоров’я, поліпшення сну і зниження рівня стресу.

Блакитне кільце: “З розминкою”

Що менше ми сидимо, то кращим буде самопочуття і настрій. Блакитне кільце заповнюється, коли ви встаєте зі стільця і рухаєтеся не менше хвилини. Щоб кільце повністю забарвилося в блакитний колір, потрібно вставати не менше 12 разів на добу. До речі, за допомогою легкої вібрації годинник підказуватиме власнику, що він уже засидівся, і час би відірватися від стільця. Для цього достатньо лише активувати опцію “Згадка про розминку”.

Для налаштування повідомлень із нагадуваннями, потрібно:

  • На самому годиннику зайти в “Налаштування”.
  • Вибрати застосунок “Активність” на Apple Watch і налаштувати сповіщення.

Важливо. У додатку можна вказати, що власник переміщується на візку. Тоді назва кільця зміниться на “У русі” і система вестиме підрахунок рухової активності.

Щоб подивитися свої досягнення і статистику, просто крутіть коліщатко Digital Crown, поки не дійдете до результатів кожного кільця активності: загальної кількості кроків, дистанції за день, числа сходових прольотів і так далі. До речі, це можна робити і на iPhone: дані в застосунку синхронізуються.

Кільце заповнюється по другому колу? Ви великий молодець, бо досягли поставленої мети і перевищили очікуваний результат. Можна ставити перед собою масштабніші завдання, а друзі нехай заздрять.

Як там друзі?

Якщо друг погодився обмінюватися даними, ви можете переглядати його результати у себе на годиннику.

Зробити це просто:

  • Зайдіть у додаток “Активність”.
  • Перейдіть до списку друзів.
  • Скрольте вниз за допомогою Digital Crown, щоб знайти потрібний контакт.
  • Натисніть на ім’я та отримуйте денну статистику конкурента.

Хочу кинути виклик другу. Як це зробити?

Один із найкращих способів підвищити свою мотивацію і підтримати друга в його стараннях – це провести змагання. Цілих сім днів ви будете заробляти очки: до 600 очок за день або до 4200 за тиждень. Той, хто набере до кінця марафону більше очок, визнається переможцем. А поки ви змагаєтеся, додатки порівнюють показники і надсилають повідомлення про те, чого вже досяг суперник.

Розпочати змагання простіше простого:

  • Заходьте в додаток “Активність”.
  • Перейдіть до списку друзів (кнопка з двома чоловічками) і виберіть ім’я друга, з яким збираєтеся змагатися.
  • Прокрутіть коліщатко Digital Crown вниз і тисніть на кнопку “Почати”.
  • Тапніть на “Запросити (ім’я друга)” і дочекайтеся, поки він відреагує.

Кубки, медалі, грамоти – що отримає переможець?

Підтримувати мотивацію допомагають віртуальні нагороди. Щойно перемагаєте в змаганні або встановлюєте особистий рекорд, додаток видає вам віртуальний значок.

Дивимося, як дізнатися свої нагороди та вивчити умови отримання інших призів:

  • Заходьте в додаток.
  • Торкаєтеся шестикутника зі стрічкою.
  • Тиснете на категорії нагород, наприклад, “Щомісячні виклики”, і тапаєте на значок, який вам сподобався, щоб дізнатися, як його отримати.

Прибираємо загальний доступ і вимикаємо сповіщення

Відмовитися від обміну даними так само просто, як і налаштувати його. Для цього потрібно зайти в застосунок “Активність”, увійти в розділ із контактами, торкнутися імені друга, проскролити коліщатко вниз і вибрати одну із запропонованих дій:

  • “Відключити сповіщення”. Годинник більше не надсилатиме повідомлення зі статистикою і вашими досягненнями.
  • “Приховати мою активність”. Друг не зможе за своїм бажанням подивитися ваші результати.
  • “Видалити друга”. Так ви повністю розриваєте зв’язок застосунків.

Тренуватися разом більш захопливо. А якщо друг ще й обганяє вас за показниками, мотивація миттєво зростає, тож проводьте налаштування активності на Apple Watch, діліться досягненнями з близькими та влаштовуйте справжні марафони.

Якщо щось не виходить або ви тільки вибираєте Apple Watch, приходьте в iSpace. Ми продемонструємо всю зручність найрозумніших гаджетів або налаштуємо наявний годинник і покажемо різні корисні фішки, які вам точно знадобляться. У нас в наявності та у відкритій викладці всі актуальні моделі Apple Watch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

Розбиті Apple Watch: віддати в ремонт чи купити нові?

Вас не наздоженуть: кому радимо придбати спортивний годинник Apple Watch Ultra?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *