Якщо ви ведете динамічний спосіб життя, то напевно задивляєтеся на смарт-годинник нового покоління від Apple. Серія Ultra вийшла у вересні 2022 року і моментально стала популярною серед професійних спортсменів і шукачів пригод. У новому огляді розповідаємо, чим гарний смарт-годинник Apple Watch Ultra і кому він підійде найкраще.

Те, що дійсно важливо

Автономність роботи – один з найважливіших показників. Саме з нього “стартують” покупці при виборі електронного компаньйона для занять спортом. Випустивши Apple Watch Ultra, компанія зробила гігантський ривок порівняно з попередніми серіями: 36 годин без підзарядки, які можуть бути збільшені до 60 годин у режимі енергозбереження.

Очевидно, цього часу більш ніж достатньо, щоб здійснити тріатлон, що складається з плавання, велоперегонів і бігу – і до того ж не один. Але от якщо ви плануєте тижневий тріп у гори, подбати про портативне джерело живлення буде не зайвим.

До речі, в режимі відтворення музики Apple Watch Ultra виявився навіть більш витривалим, ніж більш спеціалізований фітнес-годинник Fenix 7 від Garmin: 20 годин проти 10 годин. Все тому, що Apple продовжує робити ставку на функціональність свого продукту.

Функція GPS-стеження теж отримала важливе оновлення. У годинник інтегрована багатодіапазонна система GPS, яка використовує частоту L1 і новітню L5. Таким чином, користувачеві будуть доступні максимально точні дані про відстань і темп тренування, а також відкриються найкрасивіші маршрути, зокрема серед високих дерев і скель. Apple Watch Ultra підтримують найважливіші супутникові сітки: GPS (США), GALILEO (ЄС), QZSS (Японія) і BeiDou (Китай).

Дизайн пристрою приємно здивував. З року в рік він залишався практично незмінним. Але розумний годинник Apple Watch Ultra отримав новий стильний корпус розміром 49 мм і вагою 61,3 грама без ремінця, а також неймовірну яскравість у 2000 ніт для комфортного використання в сонячні дні. Екрна великий, і на ньому поміщається досить багато інформації.

Подивіться на Apple Watch Ultra vs Series 8: новинка ж відразу виділяється? Вони набагато більші, чому сильно зраділи власники високого зросту і великих рук. Якщо сумніваєтеся в розмірі, завітайте до одного з наших магазинів і приміряйте годинник перед покупкою.

Надійність Apple Watch Ultra переоцінити складно. Вони відповідають військовим стандартам захисту. “Вбити” титановий корпус з керамічною задньою кришкою і сапфіровим склом буде не так-то просто. У мережі повно відеоекспериментів, у яких ентузіасти ефектно доводять витривалість нової моделі. Годинник кидали з висоти кількох метрів, опускали в банку з цвяхами і навіть били молотком по екрану. До речі, дисплей витримав не один лютий удар і отримав перші пошкодження пізніше за стіл, на якому лежав сам девайс. Вражає, правда?

Але Ultra буде хороша не тільки на суші, а й у воді. Годинник отримав сертифікат за міжнародним стандартом EN13319, якому довіряють любителі дайвінгу по всьому світу. Корпус витримає занурення на глибину до 40 метрів. Застосунок Ocean Dive доступний ексклюзивно для Apple Watch Ultra і демонструє показники про стан аквалангіста, маршрут, рельєф дна і температуру води.

В екстремальних умовах з годинником теж нічого не трапиться – як у крижаних горах за -20°C, так і в спекотній пустелі за +55°C. До речі, у Garmin Fenix 7 показник максимальної температури нижчий і становить +45°C.

Інтерфейс теж дуже зручний. Користувач може налаштувати всі функції під себе. А ще в серії Ultra з’явився новий циферблат “Провідник”, який демонструє всю найважливішу для спортсмена інформацію та оновлений “Нічний режим”, завдяки якому дисплей залишається читабельним за будь-яких умов.

Те, що сподобається не менше

Apple Watch Ultra безперечно можна вважати найбільш високотехнологічним смарт-годинником з нині існуючих. Він стане в пригоді всім, хто веде динамічний спосіб життя – зокрема спортивний. Усередині нього потужний двоядерний процесор S8 і операційна система watchOS 9. Ви зможете моніторити серцевий ритм, температуру тіла і пульс; орієнтуватися на місцевості за допомогою компаса, навіть коли немає мережі; здійснювати дзвінки і відповідати на повідомлення, коли під рукою немає iPhone; і використовувати голосову помічницю Siri, чим в принципі можуть похвалитися далеко не всі смарт-годинники на ринку.

Давайте зупинимося на кількох нововведеннях моделі Ultra. Вони точно сподобаються і стануть у пригоді вам.

Кнопка дії. Не плутайте з коліщатком Digital Crown і стандартною бічною кнопкою. Щойно знайдете помаранчевий виступ з лівого боку корпусу, налаштуйте Action під себе. За замовчуванням ви запустите застосунок “Тренування”, але можете налаштувати її під себе: для різних застосунків будуть доступні різні дії кнопки.

Наприклад, якщо ви любите туристичні походи, можете використовувати Action для миттєвого встановлення шляхових точок компаса, а якщо плаваєте або практикуєте занурення з аквалангом, то для початку занурення. Взимку, коли на пробіжці не потрібно знімати рукавички і натискати на екран, ця кнопка не раз виручить вас.

3 вбудовані мікрофони та гучний динамік. За допомогою нових алгоритмів годинник навчився ізолювати голос користувача, зменшуючи гул машин, шум вітру або дощу. Можна вирішувати робочі питання просто під час пробіжки, при цьому спілкування зі співрозмовником залишиться таким самим комфортним, а звук – чітким і розбірливим. А додатковий гучний динамік стане в нагоді для екстрених викликів (хоча краще б не став у пригоді, звісно). Якщо ви опинитеся в екстремальній ситуації – наприклад, потрапите в сугруб на гірськолижному курорті – зможете ввімкнути на Apple Watch рятувальну сирену і повідомити таким чином про своє місцезнаходження.

Спортивні ремінці, які підійдуть як чоловікам, так і жінкам. Силіконовий призначений для тих, хто займається водними видами спорту. Якщо кисть дайвера в гідрокостюмі зміниться в об’ємі через перепад тиску, користувач не відчує дискомфорту. Альпійська петля має кілька шарів і гачок для зачепа, що чудово підійде альпіністам. Стежкову петлю обирають бігуни і любителі інших активностей, тому що вона з полегшеної тканини і її можна прямо на ходу відрегулювати. І всі три варіанти ремінців можна купити в різних кольорах.

До речі, ремінці від інших моделей Apple Watch теж підходять до Ultra. Якщо ви хочете новий ремінець встановити на більш ранню серію розумних-годинників, у вас теж це вийде. Виняток можуть становити тонкі тканинні ремінці.

Скільки коштують Apple Watch Ultra?

У новій моделі розумних годинників розробники врахували потреби любителів спорту, екстриму та подорожей. Це дійсно інноваційний пристрій з безліччю класних функцій. Вони зроблять перемикання між тренуваннями і повсякденними завданнями максимально плавним. На сьогодні ціни на дану модель стартують від 39 999 грн.

По суті, Apple Watch – це iPhone, тільки на зап’ясті. Ви зможете дзвонити, писати, переглядати сповіщення, слухати улюблену музику, тренуватися та відстежувати фізичні зміни, активність, маршрути тощо.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *