На що дивляться, коли потрібно купити “все-в-одному”: ноутбук для роботи, ігор, відео, спілкування і будь-яких можливих завдань? Це майже як з авто: важливий і екстер’єр, і те, що “під капотом”. За всіма пунктами MacBook Air 15″ лідирує в універсальності та багатозадачності, особливо якщо говорити про останні покоління. І щоб переконатися в цьому, розглянемо головні характеристики MacBook Air з позиції пересічного користувача. А для прикладу візьмемо дві найновіші та найтоповіші моделі на чипах M2 і M3.

1. Великий дисплей і фантастично чітка картинка

У моделей на чипах М2 і М3 характеристики екрана Liquid Retina дуже схожі – і саме вони визначають якість зображення. Дивимося:

  • Діагональ – 15,3 дюйма.
  • Роздільна здатність – 2880×1864 пікселів, щільність екрана – 224 ppi. Картинка і текст із такими показниками неймовірно чіткі.
  • Широке колірне охоплення P3 з підтримкою 1 мільярда кольорів дає барвисте і живе зображення.
  • Яскравість 500 ніт відповідає за хорошу видимість навіть на вулиці в сонячну погоду.
  • Технологія True Tone підлаштовує зображення під освітленість – ідеально для читання, роботи з документами і загалом для веб-серфінгу.
  • Частоти 60 Гц (відповідає за те, наскільки швидко на екрані змінюється картинка) достатньо для плавного оновлення відео та графічних елементів. В іграх рухи персонажів плавні.

15 дюймів – найпопулярніша діагональ серед споживачів. На такому дисплеї відображається більше контенту, ніж на 13-дюймовому. Тому цей Mac і для ігор підійде, і для інших завдань. Монтувати відео, обробляти фото, кодити, дивитися фільми та грати на ньому – одне задоволення.

Екран Mac вважається еталоном якості. У нього крихітні рамки, тому зображення виводиться від краю до краю. Дисплей не відблискує, а картинка на екрані вирізняється приголомшливою передачею кольору, яскравістю і чіткістю. Це ще одна причина купити MacBook для роботи, ігор, перегляду фото або відео.

Причому, як бачимо, це може бути будь-яка з моделей – М2 або М3, – якість зображення у них ідентична. Щоб звузити коло пошуку, дивимося на характеристики нижче – там уже починаються відмінності.

2. Просто літає! І в іграх теж

Для пересічних завдань (інтернет-серфінгу, перегляду відео, офісних програм тощо) потужності, швидкості та пам’яті обох девайсів вистачає з надлишком. Тому що основні характеристики продуктивності у М2 і М3 вражають:

  • CPU (центральний процесор): 8 ядер – 4 продуктивних і 4 енергоефективних.
  • GPU (графічний процесор): 10 ядер.
  • SSD (сховище): від 256 ГБ до 2 ТБ.
  • Об’єднана пам’ять: 8, 16, 24 ГБ.
  • 16-ядерний процесор Neural Engine (для нейромереж).
  • Пропускна здатність пам’яті 100 ГБ/с.
  • WiFi 6 (М2) і 6E (М3).

Що особливого в М3:

  • 25 млрд транзисторів (на 5 мільярдів більше, ніж у М2).
  • Ефективні ядра M3 на 15% швидші, ніж у M2, а продуктивні – на 20%.
  • Mesh Shading (затінення сітки), Hardware-accelerated ray tracing (трасування променів).
  • SSD швидше.

Що це означає на практиці? Моделі на чипах М2 і М3 – хороші ноутбуки для будь-яких завдань: роботи, дозвілля, ігор. Через поліпшення процесора у М3 ще швидше працюють додатки, та й графіка помітно краща, освітлення сцен набагато реалістичніше. Велика частина поліпшень пов’язана з новими технологіями: трасуванням променів, Mesh Shading. Вони розширюють можливості для геймінгу, 3D-моделювання. Загалом покращують якість графіки, зокрема й текстури, візуальні ефекти, а освітлення, віддзеркалення і тіні стають реалістичнішими.

Стандарт Wi-Fi 6E у М3 забезпечує кращу якість зв’язку, ігор, стримінгу відео в бездротових мережах. Стандарт Wi-Fi 6 у моделі на М2 – теж прогресивний, просто у версії 6E він ще більше прискорений.

За аналогічної конфігурації ядер у М3 робоча частота вища, ніж у М2. Більш швидкий SSD дає змогу стрімко передавати дані й обробляти завдання паралельно. З ним миттю відкриваються програми, копіюються файли, запускаються ігри – і все це можна робити одночасно. Оскільки транзисторів більше, обчислювальна потужність вища, то й операції виконуються швидше.

А ще MacBook Air 15 на чипі М3 вже названо найкращим у світі споживчим ноутбуком для штучного інтелекту. Девайс з AI покращуватиме ваші фото в Pixelmator Pro і Adobe Firefly, прибиратиме фонові шуми в CapCut, перевірятиме тексти в Goodnotes 6, наводитиме лад в електронній пошті (Microsoft Copilot), перетворюватиме мовлення на текст і багато іншого.

Загалом, якщо потрібен швидкий і потужний сучасний ноутбук, вас порадує будь-яка з двох моделей. А якщо з критеріїв вибору важливішими є стримінг, 3D-графіка або геймінг, то краще розглядати модель на чипі М3.

3. Тривимірний звук із 6 динаміками для роботи та дозвілля

MacBook Air – ідеальний девайс не тільки для спілкування, ділових переговорів, а й для ігор, приємного дозвілля за прослуховуванням улюбленої музики або перегляду серіалів. І у нього для цього є все, причому в обох модифікаціях.

  • HD-камера з роздільною здатністю 1080p.
  • 6 динаміків: 2 високочастотних і 2 пари низькочастотних із функцією придушення шуму.
  • Spatial Audio (“Просторове звучання”) з підтримкою Dolby Atmos.
  • 3 мікрофони.

Зображення під час відеодзвінків відмінне, звук – теж. Завдяки феноменальній звуковій системі та алгоритмам формування променя він буде гучним і чітким. Обидві моделі можна з комфортом використовувати для дзвінків з колегами, рідними та друзями.

Новий Мас на М3 в цьому плані взагалі ідеальний. Додано дві функції: ізоляція голосу (відсікає сторонні шуми) і режим широкого спектра (створює ефект присутності). Прокачаний процесор для більш якісного відео. Передбачена підвищена чіткість голосу під час аудіо- та відеодзвінків.

В обох моделей динаміки дають глибокі низькі частоти і насичене звучання. Опції Spatial Audio і Dolby Atmos створюють ефект тривимірного звуку – дуже приємні доповнення при перегляді фільмів і прослуховуванні музики.

Що отримуємо: звук хороший в обох моделях, і обидві хороші для спілкування з друзями, колегами. А також для прослуховування аудіо, перегляду фільмів. Якщо вам потрібні особливі звукові ефекти, про які ми написали вище, то М3 дає більше можливостей.

4. Автономний, як ніколи

Головна перевага MacBook Air – легкість і компактність. Носити з собою зарядку – значить нівелювати цей комфорт. Але з MacBook Air М2 і М3 робити цього і не доведеться! Вони однаково довго працюють без підзарядки. До 15 годин можна серфити в Safari, до 18 – дивитися відео. Між іншим, рекордний показник у цій категорії.

Ви зможете брати ноутбук на вихідні на дачу або цілий день працювати в парку. А ще можна дивитися фільми всю ніч без прив’язки до розетки.

Якщо ви шукаєте портативний девайс із великою автономністю – сміливо вибирайте будь-яку з двох моделей. Жодна не підведе!

5. Найтонший у світі. І просто дуже зручний

Дизайн MacBook Air 15″ М2 і М3 ідентичний, і він продуманий до дрібниць. Обидва – тонкі, легкі, стильні та супер зручні.

  • Габарити: 1,15х23,76х34,04 см.
  • Вага: 1,51 кг.
  • Кольори: “Опівнічний”, “Зоряне світло”, сріблястий, космічний сірий.
  • Роз’єми: 2 універсальних Thunderbolt (USB-C), 1 для навушників (3,5 мм), MagSafe 3.
  • Комфортна, тиха клавіатура-ножиці Magic Keyboard з підсвічуванням.
  • Точний і чутливий трекпад.
  • Touch ID (швидкий і безпечний вхід у додатки, зручно робити покупки в Apple Pay).
  • Підключення зовнішніх екранів: одного для M2 і двох для М3.

У моделі М3 є приємний бонус: анодоване покриття в “Опівнічному” забарвленні, на якому залишається менше відбитків пальців.

При товщині 11,5 мм це найтонший у світі 15-дюймовий ноутбук. А за розмірами і зовсім трохи більший за аркуш паперу А4: влізе в сумку або рюкзак і майже не буде відчуватися. І при цьому міцний і надійний. Його можна без зусиль відкривати однією рукою.

Наявність двох портів USB-C дає змогу підключати аксесуари, зовнішній дисплей. А якщо у вас модель на М3, то навіть два. Магнітна зарядка MagSafe звільняє один із двох портів USB-C. І ще можна не боятися, що дитина, яка пробігає повз, або домашній улюбленець вирве кабель “з м’ясом” або перекине комп’ютер.

Дизайн – не тільки питання естетики, це ще й комфорт для користувача. У MacBook Air 15″ М2 і М3 все не тільки красиво, але й функціонально. За цим критерієм обидві моделі – одні з найкращих на ринку.

Виходить, MacBook Air 15″ – абсолютний універсал?

Саме так! Великий дисплей з високою роздільною здатністю, енергоефективна продуктивність, швидкий Wi-Fi, 18 годин автономної роботи, потужний і чистий звук, чудова веб-камера, зручний і гарний дизайн – усім цим можуть похвалитися комп’ютери MacBook Air 15″ на чипах M3 і М2. На сьогодні це найкращі універсальні ноутбуки. Вони гарні для дзвінків у FaceTime і відеоконференцій, перегляду музики і фільмів, ігор, роботи з документами, веб-серфінгу.

Який із двох ноутбуків кращий? Якщо чесно, то обидва. М2 чудово справляється із середніми і навіть складними навантаженнями. М3 – ще “швидший, вищий, сильніший”.

Коли потрібно купити універсальний ноутбук, кожен дивиться на ті характеристики, які важливі саме йому. Якщо любите пограти, вам однозначно потрібен М3. Може, це і не найпотужніший ноутбук для вимогливих ігор (на відміну від MacBook Pro 16 М3 Max), але цілком комфортний, швидкий і продуктивний для геймінгу. Якщо хочете оновитися з доробком на майбутнє – беріть MacBook Air 15″ М3, який до того ж ідеальний для взаємодії з ШІ.

М2 мало в чому йому поступається, він ще мінімум років 5 залишиться актуальним. Це один з найкращих на сьогодні ноутбуків для повсякденних і багатьох професійних завдань. Висока продуктивність у поєднанні з портативністю, автономністю та комфортністю у використанні, відмінним звуком і приголомшливою картинкою на великому екрані – його головні переваги.

Якщо залишилися сумніви, приходьте в iSpace. Наші консультанти підкажуть, який ноутбук вибрати для ігор, який – для перегляду фільмів і веб-серфінгу, а який – для професійних завдань. А заодно покажуть, як грати на MacBook, якщо ще не розібралися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Огляд MacBook Air M3: чи варто оновлюватись?

Окуляри Apple Vision Pro. Фантастика? Ні, вже реальність

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *