Найочікуваніша новинка 2024 року – Apple Vision Pro. І це не просто ще один черговий просунутий продукт від Apple. Це – прорив у нову технологічну еру. Чому? Що ж такого революційного в гаджеті? Що він вміє і як ним керувати? Витратьте всього хвилин 5 свого часу – і дізнаєтеся. Поїхали!

Перший просторовий комп’ютер від Apple

Письменник-фантаст Артур Кларк сформулював закон: “Будь-яка досить розвинена технологія не відрізняється від магії”. У випадку з Vision Pro закон працює на всі 100. У цьому продукті все здається чарівним: від фантастичної 3D-картинки навколо до неймовірно легкої і витонченої навігації, що нагадує магічні паси. Висловлюючись словами того ж письменника, це “крок у неможливе”.

Що це таке?

Стільки унікальних технологій не було реалізовано ще в жодних окулярах віртуальної реальності. Розробники заклали в стильний корпус гарнітури Apple Pro Vision “все найкраще відразу”:

  • просторовий комп’ютер;
  • автономну VR-гарнітуру;
  • 3D-камеру;
  • окуляри доповненої реальності.

І так – Vision Pro Apple не потрібно підключати до комп’ютера або смартфона. Усе, що потрібно, вже є всередині корпусу. Вони самі по собі – легкий і компактний комп’ютер, який ви одягаєте на голову.

Новий вимір Apple

Pro Vision від Apple – перший у світі просторовий комп’ютер. За задумом творців, він змінить те, як ми працюємо, розважаємося, спілкуємося, переживаємо спогади.

На базі macOS, iOS та iPadOS створено просторову операційну систему VisionOS. Вона органічно поєднує цифровий контент з навколишнім світом. Віртуальна реальність стає продовженням фізичної. І навпаки.

І ця нова реальність – тривимірна. Те, що можна було раніше робити на ПК у двох вимірах, тепер доступно в трьох. Можна маніпулювати не на площині, а в повноцінному об’ємному просторі. Разом з Apple ми вступаємо в нову еру – просторових обчислень.

Фантастика, правда? Тільки подумайте, які це відкриває можливості для ігор, додатків, відео! Але розваги – це тільки верхівка айсберга. Переваги новинки оцінять дизайнери, художники, проектувальники, програмісти – загалом, усі, хто працює і творить у віртуальному просторі.

Як працює?

Окуляри Vision Pro Apple – сама досконалість. Поміркуйте самі.

  • Процесори Apple у двочіповому виконанні: M2 і R1. Перший забезпечує неперевершену продуктивність в автономному режимі. Другий відповідає за обробку даних з 5 датчиків, 6 мікрофонів і 12 камер.
  • Окуляри оснащені двома дисплеями (на кожне око), розміром з поштову марку. Обидва мають надвисоку роздільну здатність 4K. Загалом у них “упаковано” 23 млн пікселів. Технологія micro-OLED дає неймовірну чіткість і різкість зображення, найширший діапазон кольорів.
  • Контент передається на дисплей у реальному часі. Картинка з камер “доходить” до них за 12 мілісекунд. Це швидко? Дуже! У 8 разів швидше, ніж людина встигає моргнути.
  • Удосконалена система звуку з Dolby Atmos і Lossless Audio дає змогу повністю зануритися в атмосферу. Аудіомодулі з динаміками подають насичений просторовий звук у кожне вухо, і він оптимізований спеціально під вас. Можна навіть чути, що відбувається навколо.
  • Гарнітура працює 2-3 години без підзарядки. Вистачить, щоб подивитися цілий фільм.

Новинка від Apple: окуляри Vision Pro для роботи та розваг

Зручна і функціональна гарнітура Apple відкриває абсолютно нові можливості. Причому переглядом відео і картинок все не обмежується. Це ідеальне поєднання приємного з корисним.

Віртуальний офіс. У цьому шоломі можна повноцінно працювати: редагувати фото, створювати приголомшливі дизайн-проекти, створювати електронну музику, працювати з документами в офісних програмах, виконувати найрізноманітніші рутинні завдання.

Домашній кінотеатр. Два дисплеї з високою роздільною здатністю перетворюються на величезний віртуальний екран з 3D-ефектом та ідеальним просторовим звуком. Перегляд фільмів в Apple TV принесе незабутні відчуття та враження. І не тільки фільмів! А ще й тисяч телешоу, мультфільмів, концертів, кліпів. Ви можете дивитися їх у будь-якому обраному “інтер’єрі” – наприклад, у “Вежі Месників” Marvel.

Пригоди. Захопливі імерсивні відеоролики від Disney+ перенесуть в інші світи і доісторичні часи. Можна здійснити подорож на Місяць або познайомитися з динозаврами. Просто дух захоплює!

Спортивна арена. З Apple Vision Pro і на стадіон ходити не треба. Тепер він є у вас вдома, навіть не один! Можна дивитися кілька спортивних трансляцій одночасно: перегони, футбольні матчі та багато іншого. Вибирайте, як вам хочеться, ракурс і розташування вікон – на вертикальній або горизонтальній площині.

Ігровий простір. Якщо фільми в цій гарнітурі забирають в іншу реальність, уявіть собі, який це розкішний подарунок для геймерів. Барвиста тривимірна картинка, живий звук, приголомшлива динаміка – весь спектр відчуттів. Гру можна вибрати з уже завантажених (понад 100 ігор Apple Arcade і ще більше в новому App Store) або запустити на MacBook. За допомогою іконки на окулярах розширюєте екран, для управління використовуєте геймпад – і забуваєте про все.

Спілкування – і не тільки. Ви зможете спілкуватися в Zoom та інших додатках, і це буде набагато реалістичніше, ніж на невеликому екранчику телефона. А ще можна працювати з нейромережами (наприклад, ChatGPT) – і це набагато продуктивніше, ніж на плоскому екрані. Чого вже там – навіть готувати можна, не знімаючи окулярів. Вони не будуть вам заважати, а навіть допоможуть: показуватимуть таймер над кожною стравою.

Спілкуватися стане набагато простіше завдяки опціям перекладу і розшифровки мови. Ви будете миттєво розуміти співрозмовника, якою б мовою той не говорив. Тест із перекладом відобразиться на екрані.

Подорожі, цього разу реальні. Завдяки додатку Travel Mode шолом працює в авіарежимі без підключення до інтернету. Те, що потрібно для тривалих перельотів. Одягаєте шолом – і годинник пролітає непомітно, поки ви в окулярах досліджуєте інші планети або насолоджуєтеся оперою. До речі, якщо говорити про мистецтво – творчі люди можуть використовувати гарнітуру для репетицій, перебуваючи в дорозі або вдома. Вона приховає реальний простір і перенесе на сцену, де ви зможете відмінно порепетирувати перед публікою.

Пам’ять про найкращі моменти. Тепер можна не просто переглядати сімейні фото і домашні відео, а просто-таки повертатися у важливі моменти часу. Ви бачите сцени в натуральну величину, в яскравих фарбах, з приголомшливим звуком – і заново переживаєте хвилюючі епізоди життя.

А найпрекрасніше, що в AppStore з’являється все більше нових додатків. Це означає, що і без того багатий потенціал Apple Vision Pro 2024 буде тільки розширюватися, а з ним – і наші можливості. Робота, творчість, розваги, враження – все це тепер доступно на абсолютно новому рівні сприйняття.

Чарівна навігація Vision Pro від Apple

Ви думаєте, дізналися все найцікавіше про гарнітуру Vision Pro? Але ми ще ні словом не обмовилися про приголомшливу навігацію, придуману розробниками продукту. Все максимально просто, природно й інтуїтивно зрозуміло. Отже, пропонується кілька способів управління гаджетом.

Рухи очей

Розпаковуємо Apple Vision Pro box і відразу приступаємо до калібрування очей. Так ми налаштовуємо головний інструмент управління. Він працює за рахунок неймовірної кількості високоточних датчиків, які аналізують всі дані про навколишній простір, до найдрібніших деталей, включно з освітленістю. Зокрема, вони зчитують кожен рух очного яблука. Досить подивитися на іконку, щоб вона підсвітилася. Тобто погляд працює як курсор. Інформація про те, куди дивиться користувач, конфіденційна. Вона не передається стороннім сайтам і додаткам, навіть Apple.

Жести

Користувачеві належить освоїти новий жест – “щипок” великим і вказівним пальцями. Для управління знадобиться не тільки він. Наприклад, можна ставити “лайки”, склавши пальці в сердечко. Або рухами пальців прокручувати текст, вибирати іконки, стискати і розширювати вікна тощо.

Щоб збільшити вікно, досить подивитися на куточок активного додатка і зробити “щипок” убік. Пильні датчики рахують рухи кистей, навіть якщо вони лежать на колінах. Тому не потрібно активно махати руками, витягати їх, тикати пальцями прямо в іконки.

Клавіатура – звісно, віртуальна

Припустимо, треба набрати текст. Як підключити клавіатуру? Відповідаємо: підключати її не потрібно. Навіщо, якщо завжди можна викликати віртуальну? Вона відобразиться на будь-якій поверхні (стіл, ліжко, підлога) або “зависне” просто в повітрі. А для найбільш зайнятих є помічниця Siri. Вона набере будь-який текст під диктовку, відправить за вас електронного листа.

Попрацювали – відпочиньте!

Завдяки тривимірному інтерфейсу VisionOS контент виглядає і відчувається як частина нашого фізичного світу. Ви працюєте у себе в кімнаті, офісі або кафе – і віртуальний робочий простір вписано в інтер’єр.

Хочете змінити обстановку – подивіться ліворуч. Відкриється меню з багатим вибором шпалер – можна перенестися хоч у мальовничу долину, хоч на Місяць. Щоб вибрати фон, потрібно покрутити коліщатко на шоломі. Реальний інтер’єр при цьому сховається.

Усе геніальне – просто

Як і будь-яка техніка екосистеми Apple, ця гарнітура за всієї своєї технологічної складності організована дуже зручно і просто для користувача. Все інтуїтивно зрозуміло і логічно. Потрібно підключити AirPods – просто дістаньте їх, і конект відбудеться автоматично. Так само і з MacBook – відкриваєте його, не знімаючи шолома, і відразу ж з’явиться кнопка Connect. Натискаєте – і робочий стіл із ноутбука перетікає у віртуальний простір.

Окуляри Apple Vision Pro взаємодіють з будь-якою технікою Apple. Керувати ними можна також за допомогою комп’ютера. Якщо хочете, працюйте одночасно в декількох системах, відкриваючи додаткові вікна внизу, вгорі, праворуч, ліворуч. Дуже зручно, погодьтеся.

І головний секрет: усі інструкції ви знайдете в самому шоломі. Вибираєте Tips (Поради) – і протягом години опановуєте тонкощі “пілотування”, а заразом і налаштування.

Apple Vision Pro: чекаємо дату виходу

Ну як, не терпиться спробувати всі ці “чудеса” на собі? Наберіться терпіння: купити Apple Vision Pro в Україні можна буде вже дуже скоро.

Коли Apple Vision Pro вийде на наш ринок, тисячі користувачів відкриють для себе нову реальність і поринуть у неї з головою в буквальному сенсі! Буде доступно кілька конфігурацій Apple Vision Pro, відповідно, ціна також буде відрізнятися.

Щоб не пропустити новини і першими дізнатися про те, коли стартують офіційні продажі Apple Vision Pro в Україні, підписуйтесь на наш Інстаграм. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

Чипи сімейства Apple M3: у чому різниця між M3, M3 Pro і M3 Max?

MacOS Sonoma: що нового і чи варто оновлюватися?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *