Електронні девайси грають дедалі більшу роль нашому житті. І ваблять не лише дорослих, а й дітей, які іноді ризикують прирости руками до iPad або iPhone. Завдання батьків зробити досвід використання гаджетів максимально екологічним для дітей, знайти розумний баланс між можливостями для їхнього розвитку та розваги.
iSpace розповість про хитрощі налаштування iPad, які корисно знати кожному з батьків. Жодна маленька людина не постраждає.

Насамперед – вимкніть інтернет

Щоб уникнути «дорослих сюрпризів», на які дитина може натрапити, випадково запустивши браузер, перш за все варто відключити доступ до інтернету – переведіть вимикач у рядку меню в неробоче положення.
Крім того, не зайвим буде опустити залізну завісу на браузер Safari та деякі програми. Для цього перейдіть до розділу “Налаштування” – “Основні” – “Обмеження”, а потім вимкніть Safari, Face Time, Siri, iTunes Store, App Store та інше. Якщо щось із цього знадобиться, ви завжди зможете повернути активний стан.
Важливо: якщо на планшеті додатково встановлено інший браузер, то вимикаючи Safari, ви не обмежуєте доступ і до нього теж. Вам доведеться сховати його в непримітну папку до «Калькулятора» та «Календаря» або видалити.
Також в iPadOS передбачено функцію блокування контенту з інтернету. Користувач вибирає фільтри – система автоматично виключає з видачі небажаний контент. Ви навіть можете додати конкретні сайти, доступ до яких відкриваєте або, навпаки, блокуєте. Що для цього потрібно?
  1. Перейдіть до меню «Установки», а потім у розділі «Екранний час».
  2. Виберіть «Контент та конфіденційність» та встановіть пароль для «Екранний час». Порада: він не повинен співпадати з паролем для розблокування пристрою.
  3. Натисніть «Обмеження вмісту» та «Веб-вміст».
  4. Далі у вас є варіанти: “Необмежений доступ”, “Ліміт сайтів для дорослих” або “Тільки дозволені веб-сайти”. Вам потрібно вказати адресу конкретного веб-сайту – і можете спати спокійно.

До речі, з помічницею Siri теж потрібно тримати вухо гостро. Щоб ще більше обмежити її можливості, пройдіть наступний шлях:
  1. Перейдіть до меню «Установки» та в розділ «Екранний час».
  2. Натисніть «Контент та конфіденційність», а потім – «Обмеження контенту».
  3. Знайдіть у списку Siri і виберіть необхідне: наприклад, забороніть виконувати пошук в інтернеті або відображати ненормативну лексику.

Використовуйте функцію «Гід-доступ»

Для людей, яким складно сфокусуватися на виконанні одного завдання, Apple розробила функцію “Гід-доступ” для iPad та iPhone. Вона обмежує деякі можливості пристрою і цим не дозволяє відволікатися на інші додатки та вспливаючі в них повідомлення.
Але кмітливі батьки придумали, як адаптувати цей лайфхак під свої запити, і активують її, дозволяючи дитині пограти на планшеті у певну гру – все інше для нього недоступне. Отже, як це зробити?
  1. Перейдіть в меню “Налаштування” – “Універсальний доступ” – переведіть тумблер “Гід-доступ” в активний стан.
  2. Натисніть «Налаштування код-паролю» та «Встановіть код-пароль гід-доступу».
  3. Введіть код-пароль – це потрібно зробити двічі. Також можна налаштувати функцію розпізнавання обличчя Face ID або відбитка пальця Touch ID.
  4. Тепер відкрийте будь-яку програму. На свіжих моделях потрібно тричі натиснути бічну кнопку, на старих моделях – кнопку «Додому».
  5. Ви можете встановити ті області екрана, які не повинні реагувати на натискання дитини: просто обведіть їх вказівним пальцем. Виберіть потрібну область, щоб видалити – натисніть кнопку X.
  6. Далі натисніть “Гід-доступ” – “Почати”.
До речі, розпочати сеанс гід-доступу можна і за допомогою голосової помічниці Siri: відкрийте потрібну програму та попросіть «Siri, увімкни гід-доступ».
Щоб завершити сеанс, тричі натисніть бічну кнопку або кнопку «Додому» (залежить від моделі вашого пристрою), введіть пароль до функції «Гід-доступ» і натисніть «Кінець». Якщо активовано Face ID або Touch ID, двічі натисніть бічну кнопку або кнопку «Додому».

А зараз час спати: ваш ліміт вичерпаний

У «Гід-доступі» на iPad є інші корисні функції: відключення сенсорного екрана, кнопки «Додому», автоповороту, зміни гучності та інші. Але найцікавіша та найкорисніша для батьків – «Ліміт часу».
Знаючі батьки радять придумати для малюків казку про гномика, який живе у планшеті. Він розважає діток іграми, вчить читанню та письму, показує цікаві фільми та мультики. Але гномик нехай і чарівний, теж втомлюється і любить поспати. Саме тому, коли настав час готуватися до сну, планшет «засинає». Батькам не потрібно щоразу з боєм виривати iPad з рук дитини і вмовляти проміняти її на зубну щітку та пасту.
У розділі «Гід-доступ» знайдіть функцію «Ліміт часу» та встановіть час роботи планшета. Після закінчення екран просто заблокується. Досить вигадати легенду і дотримуватися її, а маленька людина швидко звикне.
Насамкінець ще одна порада: не зберігайте на планшеті робочу інформацію. Важливі для вас особисті файли, у тому числі архіви сімейних фотографій, ховайте в папки і подалі. Пустотливі дитячі ручки можуть випадково їх видалити або комусь переслати.
Якщо ви ще тільки розглядаєте можливість придбання планшета, то купити iPad в Україні можна у мережі магазинів iSpace. У нашому каталозі представлений великий вибір найпопулярніших моделей.
Бронюйте iPad mini 6-го покоління за ціною від 17 999 грн. Цей «малюк» стане ідеальним компаньйоном для всіх членів вашої родини, особливо для дітей. Він компактний, спритний і чудово тримає батарею – вистачить і в ігри пограти, і фільм подивитися.
Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *