Apple виготовляє свої пристрої із дуже міцних матеріалів. Але навіть вони вимагають дбайливого поводження та правильного догляду. Рекомендації наших експертів допоможуть уникнути візиту до сервісного центру та продовжити термін життя Mac, iPad та iPhone.

Що потрібно знати перед очищенням техніки Apple?

Для очищення екрана та корпусу рекомендується використовувати лише м’яку тканину без ворсу. Жорсткі ворсисті тканини, рушники, у тому числі та паперові, не підходять для цього. Найкраще з очищенням дисплея, клавіатури та інших поверхонь впораються серветки з 70% розчином етилового спирту або спеціальні серветки, що дезінфікують – наприклад, Clorox.

Аерозолі, розчинники, мийні засоби, а також ті, що містять відбілювач, ацетон або перекис водню, використовувати вкрай небезпечно! дезінфекційними розчинами не варто протирати навіть текстильні та шкіряні поверхні чохлів та інших аксесуарів, не кажучи вже про техніку.

Також уникайте попадання вологи в отвори пристрою. Але якщо рідина все ж таки потрапила всередину вашого пристрою, рекомендуємо не зволікати та звернутися в авторизований сервісний центр Apple або будь-який магазин iSpace.

Як почистити екран Mac, iPad та iPhone?

Перш ніж виконувати будь-які дії з технікою Apple, вимкніть її та від’єднайте від адаптера живлення. Усі периферійні пристрої також варто відключити, а чохли та інші аксесуари – зняти.

Злегка зволожте тканину водою або спеціальним засобом для чищення. Не розбризкуйте засіб на сам екран, інакше рідина може проникнути всередину дисплея та викликати пошкодження.

Використовуйте м’яку тканину без ворсу. Ідеальний варіант – ганчірочки з мікрофібри. Протирати екран потрібно дуже акуратно, натискання має бути мінімальним, щоб його не пошкодити.

Якщо на екрані зібралося занадто багато пилу, не намагайтеся відразу протирати його. Спочатку здуйте або змахніть пил спеціальною мітелкою, щоб уникнути утворення дрібних подряпин.

До речі, дисплеї сучасних пристроїв мають олеофобне покриття, яке стійке до відбитків пальців. Згодом воно стирається – і це природний результат експлуатації пристрою. Але у разі неправильного догляду покриття зітреться набагато швидше.

Як почистити корпус пристрою Apple?

За великим рахунком для очищення корпусу MacBook, iPad або iPhone діють ті самі рекомендації, що і для екрана: м’яка тканина, низька вологість, помірна сила тиску на пристрій. За допомогою спеціального засобу видалити забруднення з корпусу буде зовсім не складно.

Серйозний ворог для техніки, зокрема для Mac, – це пил. Він постійно літає в повітрі і тільки регулярне прибирання допомагає скоротити його кількість. Але й воно не позбавляє від пилу повністю. Його частинки неминуче проникають всередину корпусу MacBook і осідають на деталях. Це погіршує тепловіддачу: комп’ютер починає перегріватися, шуміти і повільніше працювати. В особливо запущених випадках можуть вийти з ладу деякі компоненти. Наприклад, до перегріву чутливий відеочіп.

Щоб не допустити поломки, хоча б раз на рік робіть профілактику системи охолодження Mac. Зробити це самостійно вкрай складно: потрібні професійні інструменти та знання конструктивних особливостей. Одна неправильна дія – і можна легко пошкодити шлейф, що з’єднує клавіатуру з платою.

Своїми силами ви можете видалити пил і крихти, які потрапляють у механізм клавіатури. Це часта проблема тих, хто перекушує за комп’ютером. Протріть кнопки сухою ганчірочкою або м’якою щіткою. Щоб продути клавіатуру, скористайтеся балончиком зі стисненим повітрям. З підручних засобів підійдуть пилосос, фен із холодним обдувом або спринцівка.

Швидко й акуратно почистити Mac від пилу можна в сервісному центрі iSpace. Наші інженери дбайливо очистять внутрішні елементи від пилу, крихт, і котячої шерсті та дадуть поради щодо обслуговування комп’ютера.

Сервісні центри iSpace знаходяться у наших магазинах за адресами:

  • м. Київ, ТРЦ Retroville проспект Правди, 47, +38(044)3630390;
  • м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 51, +38(067)6994242;
  • м. Одеса, Дерибасівська, 27, +38(067)4505508;
  • м. Львів, пл. Ангелів, 1 (пл. Стефана Яворського), +38 067 652 74 74.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Розумні годинники: як правильно почистити Apple Watch?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *