iCloud – це рятувальний круг на випадок, якщо ваш iPhone, iPad або Mac зламалися чи були втрачені. Він дозволяє отримати доступ до даних, які часом можуть бути важливішими, ніж сам гаджет.

Що таке iCloud?


Це хмарний сервіс від Apple де зберігається ваш контент. Наприклад, резервні копії, фото, відео, нотатки, календарі та багато іншого. Дані синхронізовані між усіма вашими пристроями, які підключені до одного Apple ID:

  • iPhone;
  • iPad;
  • iPod touch;
  • Mac;

Комп’ютери на Windows та Android-смартфони.

При реєстрації в iCloud безкоштовно надається 5 ГБ простору для зберігання даних. Цей обсяг можна збільшити до 2 ТБ за допомогою платної передплати на iCloud+.

Як завантажити фото в iCloud?

Щоб подивитись фото в iCloud, їх потрібно спочатку туди завантажити. Для цього на пристроях iOS:

  • у налаштуваннях відкрийте розділ «Фото»;
  • активуйте параметр «Фото iCloud».

Після цього фото та відео з iPhone та iPad автоматично завантажуватимуться в iCloud.

На MacBook або iMac:

  • Відкрийте «Системні налаштування», натисніть на ідентифікатор Apple ID. Потім натисніть iCloud на бічній панелі та оберіть “Фото”.

Як подивитися фото в iCloud?

Крок 1: у браузері пристрою перейдіть на сайт icloud.com та авторизуйтеся під своїм Apple ID.

Крок 2: натисніть на іконку “Фото”.

Ваші знімки та відео упорядковані за категоріями «Роки», «Місяці», «Дні», «Всі фото». Колекції «Спогади» та «Люди» також синхронізовані на всіх пристроях – ви можете будь-коли знайти потрібне фото родича або друга.

Як почистити iCloud?

Звільнити місце в iCloud від непотрібних медіафайлів можна двома способами: видалити наявні фото і відключити завантаження нових знімків.

  1. Якщо у вас увімкнена синхронізація iPhone (iPad, Mac) з iCloud, то ті фото та відео, які ви видаляєте в галереї пристрою, прибираються також і з «хмарного сховища». Також можна почистити iCloud з будь-якого іншого пристрою (у тому числі Windows та Android). Для цього:
    1. Авторизуйтесь під своїм Apple ID на сайті icloud.com.
    2. У розділі «Фото» оберіть кілька або всі фотографії, відео та натисніть на значок кошика.
      Дані перемістяться в папку “Нещодавно видалені” – все як на iPhone або Mac. Ця папка теж з’їдає місце, тому почистьте і її. Але майте на увазі, після цього фото будуть видалені без можливості відновлення.
  2. Щоб вимкнути завантаження в iCloud нових фото, зайдіть у «Налаштування» – ваше ім’я – iCloud. А потім натисніть “Вимк” поруч із пунктом “Фото iCloud”. Це не призведе до видалення наявних знімків на сервері, і вони, як і раніше, будуть доступні.

Важливо: якщо у вас включена функція «Оптимізація сховища», ваші знімки у високій якості зберігаються саме в iCloud. На телефоні вони доступні як зменшені копії. Якщо ви вимкнете синхронізацію із «хмарним сховищем», але залиште активовану оптимізацію, отримати доступ до повноцінних знімків буде проблематично.

Як повернути фото з iCloud на iPhone?

Спосіб №1: увімкніть синхронізацію iPhone та iCloud. Для цього:

  • На iPhone зайдіть в “Налаштування” – Ваше ім’я – iCloud – “Фото”.
  • Активуйте «Фото iCloud».

Спосіб №2: за допомогою icloud.com. Цей метод підходить для будь-яких пристроїв не тільки iPhone. Для цього:

  • На сайті зайдіть у розділ “Фото”.
  • Коли завантажиться галерея медіафайлів, відкрийте потрібний файл і натисніть «Додатково (коло з трьома крапками у нижньому правому кутку).
  • Оберіть «Завантажити» та відкрийте завантажений файл (його буде завантажено).
  • Клацніть значок «Поділитись» та натисніть «Зберегти зображення». Після цього фото з’явиться у галереї iPhone.

Виникли питання? Ви можете звернутись до iSpace: наші фахівці допоможуть вам розібратися з iCloud. А також проконсультують з будь-якого питання, пов’язаного з використанням техніки Apple.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *