Смартфон Apple – один із головних крутих девайсів, які хочуть отримати багато дітей. Однак iPhone – це не тільки безліч ігор і розважальних додатків, а й корисний інструмент для навчання, хобі та пізнання навколишнього світу.

А ще смартфон може стати інформатором для батьків, які хочуть знати, де зараз їхня дитина. Тож якщо в сім’ї у батьків і дітей є iPhone, буде корисним дізнатися, як відстежувати місце розташування дитини. У статті розповідаємо, що потрібно для цього зробити.

Налаштовуємо “Локатор” на дитячому смартфоні

Зверніть увагу, що для налаштувань вам не потрібно завантажувати сторонні додатки, все вже є в телефоні. Крім того, за допомогою “Локатора” можна знайти і забутий/загублений девайс, і людину.

Отже, як дізнатися, де перебуває дитина за допомогою iPhone. Для початку потрібно налаштувати дитячий телефон:

  1. Відкрити “Налаштування”.
  2. Прокрутити блок вниз. Знайти і вибрати “Конфіденційність і безпека”. Зайти в “Служби геолокації”. Активувати повзунок “Поділитися геопозицією” (має бути зеленим). Врахуйте, що функція “Знайти iPhone” теж має бути активною.
  3. Перевірити, чи правильно виставлено налаштування “Локатора”: у пункті “Під час використання застосунку” має стояти галочка. Також має бути активна опція “Точна геопозиція”.

  1. Вийти з “Налаштувань”. Відкрити “Локатор”. Далі перейти у вкладку “Я”. Поруч із “Ділитися геопозицією” активувати повзунок (пересунути – стане зеленим).
  2. Далі, не виходячи з додатка “Локатор”, потрібно поділитися геопозицією з певними контактами (з мамою/татом). Знайти вкладку “Люди”, потім натиснути “+”, поле “Ділитися геопозицією”, а потім вибрати контакт (батьків) і “Відправити”. Наприкінці спливе віконце, де потрібно вибрати, на який час поділитися геопозицією: годину, до кінця дня, безстроково.

Але не забувайте, що з дитиною теж потрібно поділитися своїм місцем розташування.

Налаштовуємо “Локатор” на батьківському смартфоні

Тепер потрібно виконати маніпуляції зі своїм телефоном:

  1. Відкрити додаток “Локатор”.
  2. Знайти вкладу “Люди” – значок із двома чоловічками.
  3. Вибрати контакт вашого чада.
  4. Натиснути “Запросити спостереження за геопозицією”. Запит для схвалення буде надіслано на смартфон дитини – його потрібно підтвердити.

Отже, ви впоралися із завданням. Тепер можна відстежувати переміщення дитини. У “Пристроях” застосунку “Локатор” відображається карта, і ви побачите, де зараз перебуває молодший член сім’ї. Крім того, точкам на карті можна дати конкретні імена: центр творчості, школа, репетитор, спортивний майданчик біля будинку тощо. І активуйте сповіщення, якщо хочете знати, коли ваше чадо йде зі школи або приходить до неї.

Зверніть увагу, що не тільки ви відстежуєте переміщення дитини, а й вона може стежити за місцем розташування вашого смартфона. Якщо знатиме, де дивитися.

Важлива умова: “Локатор” працюватиме коректно, якщо дитячий iPhone постійно підключений до інтернету.

Додаткові додатки

Поділитися даними про своє місцезнаходження з членами сім’ї можна за допомогою функції “Сімейний доступ”. Усі члени групи зможуть відстежити через “Локатор”, де перебуває певний користувач, а також дізнатися, коли змінюється його місцезнаходження.

В App Store знайдуться програми для батьківського контролю. Додатки контролюють час, проведений за смартфоном, ставлять заборону на онлайн-покупки, стежать, щоб діти не змогли переглядати небажаний контент, а також відстежують геопозицію. Таким корисним додатком можуть стати Kids360, “Де мої діти” та інші. Утім, усе це можна налаштувати і в самому iPhone.

Якщо заплуталися в налаштуваннях і не знаєте, як увімкнути “Батьківський контроль” на iPhone дитини, заходьте в наші магазини iSpace. Консультанти допоможуть все налаштувати і розкажуть, як правильно користуватися “Локатором” та іншими корисними додатками. А ще у нас ви можете вибрати відповідну для дітей модель iPhone.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

Що робити, якщо залив iPhone? Інструкція з порятунку

Перший iPhone: у чому відмінності від Android і яку модель вибрати у 2024 році

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *