Власники смартфонів Apple хвалебно ставляться до своєї техніки і рідко переходять на інші платформи. Користувачі Android стверджують, що їхні девайси найкращі, а iPhone – це переплата за логотип. Але статистика є статистика: кількість власників iPhone щороку тільки збільшується. У статті розповімо, у чому секрет популярності Apple, і який телефон обрати користувачеві, який тільки знайомиться з iOS.

Головна відмінність

Почнемо з того, що смартфони функціонують на базі абсолютно різних операционок.

iPhone – продукт, створений Apple, який працює тільки під управлінням iOS. Ця ОС використовується виключно в мобільних девайсах компанії.

Android – платформа з відкритим кодом. Тому на базі цієї операційної системи можуть працювати телефони різних брендів.

Якщо вирішили поміняти свій iPhone на останню версію, під час переходу навряд чи помітите різницю. Інтерфейс iOS буде практично однаковий. А ось при зміні Xiaomi на HTC доведеться розбиратися з новим інтерфейсом, оскільки кожен виробник використовує свою оболонку.

Чим iPhone кращий за Android: основні плюси

Не можна стверджувати на 100%, що одна платформа краща за іншу. У кожної операційної системи є плюси. Вибір залежить тільки від звички, вимог до телефону і суми, з якою готові розлучитися.

Які переваги у iOS:

  • високий рівень безпеки. Користувачі не можуть вносити зміни в програмне забезпечення iPhone. Обслуговуванням техніки займається виключно Apple. Такий підхід завдає чимало труднощів хакерам;
  • регулярне оновлення iOS. Після купівлі смартфона ви отримуватимете безкоштовні оновлення для операційки протягом шести років. Тривала підтримка буде як для моделі SE, так і для Pro Max. А ось у Android тривалість оновлень залежить від бренду і класу телефону;
  • розумна екосистема. Ваш новий iPhone швидко подружиться з іншою технікою Apple. Екосистема бренду використовує загальний буфер обміну, дані синхронізуються плавно і швидко. Можна працювати на одному смартфоні та продовжити цю ж дію на іншому пристрої;
  • повільне “старіння”. iPhone справді повільно “старіє” завдяки високоякісній збірці та процесору із запасом потужності, вдосконаленим технологіям камери, регулярним оновленням операційної системи. Через три роки після покупки ви зможете вигідно продати свій смартфон або скористатися обміном за програмою Trade-in;
  • безпечне розблокування Face ID. Смартфон можна розблокувати сканом об’ємного зображення обличчя – для цього застосовується технологія аутентифікації Face ID. При цьому рівень освітленості не важливий. Також технологія використовується для оплати Apple Pay і доступна на всіх смартфонах Apple.

У Android теж є технологія аутентифікації через сканування обличчя. Однак існують моделі, в яких сканер зчитує плоске зображення, а не об’ємне. У цьому разі є ризик, що інший користувач зможе розблокувати телефон: достатньо піднести фотографію або відео, де є ви.

Вагомий плюс Android – це відкритість вихідного коду операційки. Завдяки цьому можна налаштувати користувацький інтерфейс під себе. А ще платформа використовується не тільки для смартфонів або планшетів, а й для навігаційної техніки, телевізорів, відеоапаратури тощо.

Дізнатися більше про iPhone vs Android можна тут.

Обираємо актуальний iPhone для 2024 року

Флагманські телефони Apple – це найвища продуктивність процесора, можливість робити фото і відео на професійному рівні та ще величезна кількість опцій. Якщо ви впевнені, що зможете розкрити весь потенціал флагманів, значить, обирайте iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Новачки, які тільки починають шлях у світ iOS, можуть вибрати iPhone 14 Plus або iPhone 15 Plus. Ці два телефони задовольнять усі необхідні потреби: дзвінки, месенджери, інтернет-серфінг, робота з соцмережами, ігри, прослуховування аудіо тощо. Чому саме ці дві моделі?

  • актуальність у 2024 році. Тому ви можете насолодитися всіма доступними функціями, які пропонує ОС iOS. Крім того, 14-та версія, як і раніше, займає почесне місце і не збирається йти з конвеєрної стрічки;
  • величезний дисплей, який підійде для всього. Цифрова епоха залишила незгладимий слід на нашому сприйнятті світу. Ми постійно споживаємо контент через соціальні мережі, браузер, ігри, фотографії та відеоролики – для всього цього потрібен великий дисплей, і в обох смартфонів він становить 6,7 дюйма. Основні характеристики: OLED-панель з частотою 60 Гц, використання технології HDR, Dolby Vision і True Tone;
  • тривала автономна робота. У режимі перегляду відео – до 26 годин, а музику можна слухати до 100 годин;
  • захист від води IP68. Звісно, плавати зі смартфонами не радимо. Але обидва девайси не бояться потрапляння вологи, здатні протриматися до півгодини на глибині шість метрів.

Крім того, в iPhone 14 Plus і iPhone 15 Plus використовується технологія розблокування Face ID. А пам’ять дає змогу зберігати дані в обсязі 128, 256 або 512 Гб.

Порівняння моделей

Різниця між iPhone 14 Plus і iPhone 15 Plus є, і вона стосується зовнішнього вигляду, деяких технічних параметрів. Давайте розбиратися, що до чого.

Палітра відтінків

Колір корпусу у iPhone 14 Plus — яскравий, контрастний. Компанія випускає чорні, білі, червоні, сині і навіть жовті та фіолетові телефони.

Пастельні кольори можна знайти у iPhone 15 Plus: чорний, синій, жовтий, зелений, рожевий. 

Зліва – iPhone 14 Plus, справа – iPhone 15 Plus 

Інтерактивний “острів”

Спеціальний елемент Dynamic Island, розташований у верхній частині екрана, – інтерактивний “острівець”, який показує власнику сповіщення і відображає фонові активності. Якщо натиснути на цей елемент, він розгорне активний додаток. “Острівець” почали використовувати в iPhone 14 Pro, а потім він плавно перейшов у 15-ту модель. Але в iPhone 14 Plus цієї фішки немає.

Роз’єм Lightning та Type-C 

Щоб зарядити iPhone 14 Plus, знадобиться роз’єм Lightning. У 15-й лінійці цього порту вже немає. iPhone 15 Plus заряджається від кабелю Type-C (USB-C) – отже, сертифікат MFI не потрібен, і для смартфона можна використовувати будь-який відповідний зарядний дріт.

Цікавий факт: iPhone 15 здатний сам заряджати інші пристрої, тобто виступати в ролі power bank. Для підключення іншого девайса потрібен кабель Lightning. Зарядка буде повільна (4,5 Вт), але опція робоча.

Чип iPhone

Продуктивність техніки безпосередньо пов’язана з чіпом – “серцем” смартфона. Обидві моделі добре запускають “важкі” ігри, радують швидкістю і плавністю роботи, а також дають змогу переглядати відеоконтент у високій якості.

iPhone 14 Plus функціонує на базі чипа A15 Bionic:

  • частота – 3230 МГц;
  • GPU з 5 ядрами;
  • система машинного навчання Neural Engine з 16 ядрами;
  • версія оперативної пам’яті LPDDR4X – 6 Гб.

Продуктивність iPhone 15 Plus вища, і це пов’язано з чипом A16 Bionic, використанням швидшої оперативної пам’яті LPDDR5 на 6 Гб. Тут встановлено все той же 5-ядерний GPU і 16-ядерна система Neural Engine.

Яскравість дисплея

У смартфонів однакові технічні характеристики екранів. Різниця тільки в яскравості.

Якщо в iPhone 14 Plus стандартна яскравість – 800 ніт, а пікова – 1200 ніт, то iPhone 15 Plus пішов ще далі. У 15-й версії стандарт дорівнює 1600 ніт, а межа – 2000 ніт.

Камери

У давніх користувачів Apple існує своя думка, чому iPhone кращий за Android. Вся справа в камері, яка навіть у базового смартфона Apple багаторазово виграє конкурентів на Андроїд. Але в такому порівнянні пристроїв потрібно враховувати один ціновий діапазон.

iPhone 14 Plus:

  • кількість камер: одна фронтальна на 12 Мп і дві основні також по 12 Мп;
  • апертура основного сенсора – f/1,5, пікселі – 1,9 мкм;
  • апертура надширококутної камери – f/2,4, поле зору – 120°.

Смартфон добре знімає за поганого рівня освітлення. Тому не варто боятися, що вечірні кадри не вийдуть. Також камера підтримує оптичний зум 2х, що дає змогу багаторазово збільшувати зображення і не втрачати при цьому якість.

Автофокус фронтальної камери працює максимально точно. Вона оснащена якісним сенсором, який допомагає робити чудові знімки.

Відеоролики теж виходять на відмінно. Камера підтримує опцію стабілізації, яка дає змогу знімати під час руху. Кадр виходить чітким, без будь-яких артефактів. Смартфон відмінно справляється зі створенням відео в декількох режимах:

  • кінематографічний у форматі 4K – швидкість 30 к/с;
  • формат 4K – швидкість 24 к/с.

Камера 14-ї версії відкриває безліч можливостей для створення красивого контенту в соціальних мережах.

iPhone 15 Plus оснащений двома основними камерами та однією фронтальною. Однак тут роздільна здатність головної камери становить 48 Мп, що є справжньою знахідкою для тих, хто планує не лише фотографувати чи знімати відео, а й обробляти їх у професійних редакторах. А щоб заощадити місце, смартфон може знімати і в роздільній здатності 12 Мп.

Технічні характеристики:

  • апертура основного сенсора – f/1,6;
  • оптичний цифровий зум 2х для багаторазового збільшення зображення;
  • підтримка алгоритмів Deep Fusion і Photonic Engine, технології Smart HDR 5, що дає змогу робити гарні знімки навіть у темряві. А завдяки стабілізації можна не боятися знімати в русі. Картинка вийде без будь-яких артефактів.

Ще один плюс камери у 15-й версії – запис 4K відео в HDR зі швидкістю 60 к/с. Це ідеальне рішення для зйомки високоякісних роликів.

Крім того, iPhone 15 Plus сам активує портретний режим зйомки: не потрібно заходити в налаштування, все само і без вашої участі.

То чи варто купувати iPhone після Android? Скрізь знайдуться плюси. Якщо хочете різноманітності в дизайні корпусу, значить, придивіться до Android. Якщо шукаєте телефон, який залишиться актуальним і через 3-5 років після покупки, ваш вибір – iPhone.

Для першого пристрою iOS відмінно підходять iPhone 14 Plus та iPhone 15 Plus,

які не втратять своєї актуальності протягом багатьох років. Це базові пристрої, які дадуть вам найважливіше: потужний процесор, високу продуктивність і витривалий акумулятор. А також великий дисплей, який підійде для будь-яких повсякденних і не тільки завдань.

Якщо збільшений екран вас не цікавить, тоді обирайте стандартні версії iPhone 14 і iPhone 15. 

Купити техніку Apple можна в магазині iSpace. Наші фахівці детально розкажуть про кожну модель і допоможуть визначитися з вибором. А також пояснять, як перенести дані з Android на iPhone.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

iPhone 14 vs iPhone 15: чи варто переходити і в чому різниця

iPhone 14 Pro vs iPhone 15 Pro: що купити у 2023 році?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *