При купівлі планшета Apple ви отримуєте зарядний пристрій: кабель USB Type-C або Lightning і мережевий адаптер. Але трапляється так, що кабель для iPad губиться або просто перестає працювати через неправильну експлуатацію. Доводиться шукати новий. Ціна на аксесуар, прямо скажемо, “кусається”. Не дивно, що багато хто купує не оригінальну зарядку, а бюджетну підробку, яка коштує в кілька разів дешевше. Чим загрожує така економія? Відповідають експерти iSpace.

У чому різниця між Lightning і USB-С і до чого тут сертифікат MFI?

Для зарядки портативної техніки Apple з 2012 року використовується цифровий роз’єм Lightning, зокрема і в планшетах з iPad Mini до iPad Pro (другого покоління). Він передає цифрові сигнали, але не аналогові. Права на цей роз’єм належать виключно корпорації Apple. І тільки з її дозволу технологію можуть використовувати інші компанії.

Визначити, що перед вами оригінальна зарядка для iPad, нескладно. Подивіться на упаковку – на ній має бути значок MFI. Абревіатура означає: Made for iPod/iPhone/iPad. Тобто аксесуар зроблений саме для девайсів Apple.

Також сертифікат MFI мають якісні аналоги інших брендів. Apple продає іншим компаніям ліцензію, якщо ті дотримуються високих стандартів безпеки та якості. Аксесуар зі значком MFI буде на 100% сумісний з вашим пристроєм, не підведе і не розчарує.

Чудовий спосіб захиститися від підробок, правда? Проблема в тому, що низькопробні аксесуари все одно продаються у величезних кількостях. Вибір за вами: купувати те, що дешевше, або те, що працюватиме краще і довше.

Є принципова різниця між сертифікованими і несертифікованими товарами. Оригінальні та якісні брендові кабелі зі значком MFI мають вбудований ідентифікаційний чіп. За ним iPad визначає, що аксесуар “рідний”. Якщо чіпа немає, девайс починає “лаятися”: мовляв, кабель не сертифікований і може працювати ненадійно.

Але це тільки якщо iPad оснащений роз’ємом Lightning. Якщо ж планшет заряджається кабелем USB Type-C, такого чіпа у нього немає. Type-C – універсальний, широко поширений тип роз’єму. Ним користуються багато виробників техніки по всьому світу. Чи означає це, що в такому разі до iPad можна підключати зарядку для будь-якого смартфона?

Фахівці служби підтримки Apple рекомендують використовувати такі аксесуари для живлення:

  • USB-кабель і адаптер живлення для iPad, які йдуть у комплекті з девайсом;
  • зарядки з логотипом Made for iPad;
  • якісні адаптери сторонніх виробників – з підтримкою USB 2.0 або новіше.

Усі інші варіанти ненадійні. Немає жодної гарантії, що вони безпечні. Тому використовуйте оригінальний кабель для Apple iPad і будьте спокійні. А якщо ви користуєтеся неоригінальним, переконайтеся, що він зроблений авторитетним брендом. Зверніть увагу, скільки коштує зарядка: підозріло низька ціна – ознака підробки.

Чим погані кабелі невідомих брендів: 4 доводи “проти”

Ви вирішили купити кабель для iPad і при цьому заощадити. Вибрали першу-ліпшу дешеву зарядку з кіоску. Чим це може загрожувати? Скупий платить двічі, і ми пояснимо, як це працює у випадку із зарядкою для планшета.

Недовговічність

Ви не можете перевірити якість аксесуара до того, як почнете ним користуватися. Гарантія довговічності та надійності – добре ім’я виробника, наявність сертифіката. Несертифіковані зарядні пристрої маловідомих марок часто виявляються одноразовими, розвалюються мало не просто в руках. Або ж просто перестають працювати, навіть залишаючись на вигляд абсолютно цілими і новими. Тож не “ведіться” на яскраве підсвічування, модний дизайн, а тим паче низьку вартість. Репутація бренду – ось що важливо.

Проблеми із сумісністю

Тільки сертифіковані кабелі для iPad повністю сумісні з планшетами Apple. Дешевий аналог може спочатку працювати нормально, але незабаром перестане безперебійно заряджати девайс або передавати дані. Виробник застерігає від купівлі невідомих аксесуарів і за кожної зручної нагоди нагадує, що не може гарантувати їхню коректну роботу. Якщо ви вирішите встановити останнє оновлення iPadOS, кустарна зарядка, яка до цього працювала нормально, може перестати коннектитися з девайсом.

Небезпека для девайса

Купуючи продукцію no name, ви не застраховані буквально ні від чого. У кращому разі вийде з ладу сама зарядка – тоді просто купіть ще одну (не факт, що вона теж прослужить довго). Набагато гірше, якщо після використання недорогого аксесуара ваш планшет перестане вмикатися, почне перегріватися, роздується акумулятор, вийдуть з ладу мікросхеми тощо. Пощастить, якщо девайс взагалі вийде відремонтувати.

Ризик для здоров’я

Ремонт або купівля нового iPad – ще не найстрашніше. Відомі випадки коротких замикань і загорянь. Результатом може стати пошкодження майна і навіть серйозна травма.

Яким кабелем заряджати iPad?

Залежно від моделі планшета використовуйте кабель Lightning або USB-С плюс мережевий адаптер. В ідеалі – користуватися тими пристроями живлення, які ви отримуєте під час купівлі техніки. Але якщо такої можливості немає (вони загублені або пошкоджені), є сенс інвестувати у свій спокій і купити оригінальний кабель для iPad.

Альтернативний варіант – придбати якщо не оригінал, то сертифікований аналог. Довіряйте солідним брендам – вони не запропонують низькопробний контрафакт. Благо, що на ринку представлено безліч гідних варіантів у найрізноманітнішому виконанні. Довжина шнура може становити 1, 2 метри і більше.

І головне: не намагайтеся придбати аксесуар задешево в підземному переході або на ринку. З великою часткою ймовірності ви натрапите на підробку, яка вийде з ладу після кількох застосувань.

Якщо вам потрібен надійний кабель для зарядки iPad Pro, iPad Air або будь-якого іншого планшета Apple, приходьте в шоурум iSpace. Тут ви знайдете відмінні аксесуари з гарантією виробника. Вони сумісні з пристроями Apple, прослужать довго і не доставлять жодних проблем. Ми продаємо аксесуари Apple і сертифіковану продукцію брендів Satechi, Belkin, Native Union. Консультанти допоможуть підібрати відповідну зарядку для вашого девайса і розкажуть, як її правильно використовувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Все під контролем: як захистити дітей від впливу планшету?

Як правильно доглядати за Mac, iPad та iPhone?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *