У вересні 2021 року Apple представила лінійку iPhone 13. До неї увійшли 4 смартфони: базовий iPhone 13, компактний 13 mini з екраном 5,4 дюйма. А також флагмани 13 Pro та 13 Pro Max з упором на камеру та дисплей із частотою до 120 Гц.

Подивімося, що вони являють собою.

Що в комплекті?

iPhone 13 та 13 mini продаються в білих коробках, а iPhone 13 Pro та 13 Pro Max – у чорних. Усередині кожної коробки знаходиться сам телефон, кабель Lightning/USB-C та документація зі скріпкою для sim-лотка.

Як і в лінійці iPhone 12, навушників та мережевого адаптера в комплекті немає. Через це коробка стала значно менше – приблизно як 2-3 шоколадки, покладені одна на одну.

Це дозволило Apple скоротити шкідливий вплив на навколишнє середовище під час транспортування техніки. Умовно кажучи, один і той самий автомобіль тепер може перевозити більше iPhone, ніж раніше. А це мінімізує викиди до атмосфери.

А куди поділася плівка з коробки?

2021 року Apple відмовилася від використання пакувальної плівки в коробках iPhone 13. На офіційному сайті Apple сказано, що таке рішення дозволяє зменшити використання пластику приблизно на 600 тонн.

У деяких покупців може виникнути резонне питання: якщо немає плівки, то як зрозуміти, що коробка не була розкрита раніше? Дуже просто: тепер для розпакування iPhone потрібно зняти спеціальний 

наліпка-пломбу. Повернути його до початкового стану неможливо.

Але оскільки недобросовісні продавці вже навчилися підробляти наліпку, навіть його наявність не гарантує оригінальність смартфона. Тому купуйте його в авторизованих реселерів.

Наприклад, в iSpace ви придбаєте оригінальний iPhone з офіційною гарантією, що діє на території України.

iPhone 13 та 13 Mini 

Начнем с внешнего вида. Задняя стенка обоих смартфонов сделана из глянцевого стекла. Посередине – логотип Apple. Переднюю панель покрывает Ceramic Shield – это прочная стеклокерамика, которая защищает экран смартфона при ударах. Корпус сделан из алюминия, рамки матовые и не собирают отпечатки пальцев. 

Габариты и новые цвета 

iPhone 13 весит 173 грамма, а его диагональ экрана – 6,1 дюйма. Толщина составляет всего 7,65 мм. Это универсальный размер: на таком дисплее удобно работать с контентом, и при этом большой палец руки легко дотягивается до всех углов экрана. 

iPhone 13 mini – это находка для тех, кому надоели большие телефоны. Он весит всего 140 граммов и легко помещается в карман или клатч. Толщина девайса такая же, как у его «старшего брата» – 7,65 мм, а диагональ экрана – 5,4 дюйма.

 Обидва смартфони доступні в 5 кольорах:

  • Рожевий; 
  • Синій;
  • “Темна ніч”;
  • «Сяюча зірка»;
  • (Product) Red. 

iPhone 13 Pro (блакитний), 13 Pro Max (золотий), iPhone 13 (червоний) та 13 mini (рожевий)

Новий модуль камери

Перше, що видає нові iPhone, – це блок камери. Він став трохи більшим, а об’єктиви тепер розташовуються не вертикально, а по діагоналі.

І це не просто косметичне рішення: Apple розгорнула об’єктиви, щоб нова система камер (а саме ширококутний детектор) помістилася в модуль. А також щоб звільнити місце для системи оптичної стабілізації зсувом матриці – раніше ця функція була доступна лише у флагманському iPhone 12 Pro Max.

А потрібна вона для того, щоб ваші фото та відео, зроблені у вечірній та нічний час, були ще кращими.

Фронтальна камера тепер знаходиться ліворуч від слухового динаміка. А сам динамік Apple вбудував у межу смартфона, а не в дисплей, як було раніше. «Чубчик», в якому розміщується модуль TrueDepth, став меншим на 20%.

У технічному плані iPhone 13 та 13 mini практично не відрізняються. Докладніше про їхні можливості ви можете дізнатися в огляді.

iPhone 13 Pro та 13 Pro Max 

Обидва смартфони – одні з найбільш топових на ринку. І найкрасивіших. Зовні їхній дизайн ідентичний: Ceramic Shield спереду, фактурна матова панель – ззаду. Посередині задньої кришки є дзеркальний логотип Apple у колір корпусу. Сам корпус виготовлений з нержавіючої сталі, бічні грані глянсові.

Діагональ, товщина та вага

iPhone 13 Pro важить 203 грами. Діагональ екрану 6,1 дюйма – така сама, як у базового iPhone 13.

iPhone 13 Pro Max важить вже 238 грамів, а його діагональ – 6,7 дюйма.

Завдяки великому дисплею на телефоні зручно дивитися фільми, грати, обробляти фото, монтувати відео та багато іншого. Але при цьому девайс влізе не в кожну кишеню. А щоб комфортно переписуватись на ходу або знімати ролики у русі, його доведеться тримати двома руками.

Товщина обох смартфонів така ж, як в iPhone 13 та 13 mini – 7,65 мм.

  

Найкраща камера в iPhone

Перше, що впадає у вічі, – модуль камери. У порівнянні з iPhone 12 Pro він став значно більшим, хоча все одно виглядає акуратно та органічно.

  

iPhone 12 Pro (ліворуч) та iPhone 13 Pro (праворуч)

iPhone 13 Pro (ліворуч) та iPhone 12 Pro (праворуч)

Об’єктиви сильно виступають, через що смартфон не повністю лежить на поверхні. Але якщо це комусь заважає, проблема легко вирішується захисними чохлами. 

Крім об’єктивів і спалаху, в блок вбудований модуль LiDAR, якого немає в iPhone 13. 

Три стандартні кольори та один – новий

iPhone 13 Pro та Pro Max продаються в 4-х кольорах, з яких новий тільки один – ультрамодний блакитний. Інші відтінки класичні, які завжди будуть актуальними. Отже, кольори:

  • Золотий; 
  • Сріблястий; 
  • Графітний;
  • Sierra Blue –той самий небесно-блакитний.. 

iPhone 13 

(червоний), 13 mini (рожевий), 13 Pro (блакитний) та 13 Pro Max (золотий)

«чубчик» і динамік стали вищими

Виріз під камеру у верхній частині екрана став значно меншим. Він звузився і піднявся. Це сталося тому, що динамік тепер знаходиться зверху, як базові моделі iPhone 13.

Великих технічних відмінностей між 13 Pro та 13 Pro Max немає. Потужність, камери, звук – усі показники на висоті. Докладніше про це ви можете дізнатися тут. Різниця між цими смартфонами полягає в обсязі акумулятора та розмірі екрану.

Ціна в Україні

Вартість телефонів лінійки iPhone 13 залежить від обсягу пам’яті. Мінімальний – 128 Гб. Цю версію та візьмемо за основу.

iPhone 13 у магазинах iSpace коштує від 29 999 грн.

iPhone 13 mini – від 26499 грн.

iPhone 13 Pro – від 38499 грн.

iPhone 13 Pro Max – від 38 499 грн.

У iSpace ви можете купити смартфон в trade-in, а суму, що залишилася, доплатити відразу або оформити в розстрочку або кредит. При покупці в трейд-ін ми приймаємо будь-який старий пристрій від Apple (не обов’язково iPhone). Розрахувати його попередню вартість та подивитися умови програми можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпакування Apple Watch Series 7: нові кольори та великий екран з ефектом заломлення

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *