14 вересня Apple провела офіційну презентацію нових гаджетів. Хедлайнером прем’єри стала лінійка iPhone – найбільш просунутих смартфонів в історії Apple. Передові камери, найкраща продуктивність і нові кольори – ці девайси поза конкуренцією.

iPhone 13 та iPhone 13 Mini

Гарний і міцний дизайн із захистом від води

Дизайн нового смартфона вже знаком власникам iPhone 12: витончений корпус з плоскими краями та порти Lightning для зарядки й синхронізації. Рамка виконана з алюмінію, який застосовується в аерокосмічній галузі. Неймовірну міцність забезпечує передня панель Ceramic Shield – вона міцніша будь-якого іншого скла для телефонів. А завдяки високому рейтингу водонепроникності (IP68) девайс не боїться вологи й пилу.

Головне візуальна відмінність iPhone 13 (діагональ – 6,1 дюйма) і iPhone 13 Mini (5,4 дюйма) – це нові кольори та блок камери, який тепер виглядає по-іншому. Два об’єктиви розташовуються не по вертикалі, як в минулому поколінні, а по діагоналі. Покупці нових iPhone 13 зможуть вибрати будь-який з 5 шикарних відтінків:

  • Рожевий;
  • Синій;
  • “Темна ніч”;
  • “Сяюча зірка”;
  • (Product) Red.

Краща в галузі продуктивність і довга робота без підзарядки

iPhone 13 та iPhone 13 Mini працюють на новому чіпі A15 Bionic. Він дозволив впровадити інновації в усі компоненти системи й підвищити її продуктивність і енергоефективність. Чіп створений за пятинанометровій технології й вміщує 15 мільярдів транзисторів. 6-ядерний центральний процесор – найшвидший для смартфонів. Apple запевняє, що випереджає найближчого конкурента на 50%. Два з шести ядер CPU – високопродуктивні, а ще 4 – енергоефективні.

Обидва смартфони підтримують роботу в мережах 5G і бездротову зарядку MagSafe.

Розширилися і можливості машинного навчання. Нова 16-ядерна система Neural Engine виконує 15,8 трильйонів операцій в секунду.

iPhone 13 працює від акумулятора на 2,5 години довше, ніж iPhone 12. А iPhone 13 – на 1,5 години довше, ніж iPhone 12 Mini.

Бездоганний дисплей і сама передова система камер у світі

Нові смартфони оснащені дисплеєм Super Retina XDR – контент на ньому буквально оживає. Новий дисплей на 28% яскравіше, ніж в попередньому поколінні смартфонів. Завдяки цьому ви отримаєте яскраву і чітку картинку, навіть якщо користуєтеся iPhone на вулиці.

Попри те, що діагональ екрану iPhone 13 не змінилася, його активна область стала більше. Це сталося внаслідок того, що фронтальна камера TrueDepth зменшилася в розмірах.

Передова система камер – гордість iPhone 13. Нові сенсори й раніше мали 12 мегапікселів, але тепер вони вловлюють на 47% більше світла і зменшують шум.

В iPhone 12 Pro Мах використовувалася приголомшлива технологія – оптична стабілізація зображення зрушенням матриці. Вона стабілізує сенсор, а не об’єктив, тому знімки стають більш стабільними. Тепер ця функція є і в iPhone 13. Ваші фото і відео будуть яскравими й деталізованими навіть в темному приміщенні.

Окремо варто відзначити й нову функцію камери «Кіноефект». Вона дозволяє записувати відео кінематографічної якості з людьми, вихованцями та об’єктами. Функція автоматично перемикає фокус, надаючи кадру глибину і різкість. Також ви зможете змінити фокус і після фільмування – наприклад, під час обробки. Режим «кіноефектів» записує в Dolby Vision HDR і HDR з Dolby Vision. Ви відчуєте себе професійним кінорежисером!

iPhone 13 будуть доступні з об’ємом пам’яті 128 ГБ, 256 ГБ і 512 ГБ.

iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max

Лінійка iPhone Pro створена для тих, хто хоче найкращий iPhone. Максимальна продуктивність, приголомшлива якість фільмування, неперевершена міцність і великий дисплей. І все це – в чудовому дизайні.

Найпросунутий дизайн і кращі матеріали

Рамки в iPhone 13 Pro (6,1 дюйма) і 13 Pro Max (6,7 дюйма) зроблені з нержавіючої хірургічної сталі й оброблені методом вакуумного напилення. Тому вони надійно захищені від подряпин і при цьому так елегантно виглядають. Задня панель покрита матовим склом, а сапфірове скло камери вбудоване в сталевий обідок.

Як і в молодших моделях покоління, камера TrueDepth стала на 20% менше. Завдяки цьому «чубчик» на передній панелі смартфонів зменшилася. Від подряпин і пошкоджень iPhone захищає панель Ceramic Shield. Найвищий в галузі рейтинг IP68 підтверджує надійний захист від пилу і вологи.

Доступні кольори:

  • Графітовий;
  • Золотий;
  • Сріблястий;
  • Небесно-блакитний.

A15 Bionic і Super Retina XDR: розсуваючи межі можливого

Можливості чіпа A15 Bionic доступні в нових моделях Pro. Не будемо повторюватися. «Старші» версії оснащені 5-ядерним графічним процесором. Він випереджає своїх кращих конкурентів на 50%. Тому iPhone 13 Pro і 13 Pro Max обробляють графіку рекордно швидко. Це особливо помітно в самих «важких» іграх.

Яскравість дисплея Super Retina XDR в Pro-версії досягає 1000 кд / м2. Це дозволяє комфортно користуватися телефоном навіть при яскравому сонячному світлі. Панель OLED передає чудову контрастність при будь-якому освітленні.

В iPhone 13 Pro і 13 Pro Max вперше використовується технологія ProMotion. Завдяки їй екран може оновлюватися з частотою до 120 кадрів в секунду. Це означає, що всі анімації будуть плавними, а швидкість інтерфейсу відчутно зросте. В першу чергу це зручно в додатках, де важливі швидкість введення, плавність графіки й вивіреність дій.

Абсолютно нова система камер

Модуль iPhone Pro і Pro Max складається з трьох камер. Вперше всі вони можуть робити чудові знімки при слабкому світлі.

  • Телефото 77 мм з оптичним зумом 3х. Дозволяє збільшувати фото і відео в 6 разів.
  • Надширококутний з автофокусом – ідеально підходить для макрозйомки без використання додаткових об’єктивів. У вас вийде зобразити навіть прожилки на листі дерев або краплі дощу на ніжці гриба!
  • Ширококутова зі збільшеною діафрагмою f / 1.5 і пікселями 1.9 мікрона. Вловлює більше світла і зменшує шум.

Але це ще не все. Завдяки інтеграції обладнання та програм, камери лінійки Pro можуть набагато більше. Функція Smart HDR 4 автоматично покращує колір, контраст і світло на кожній людині на груповому знімку. А за допомогою фотографічних стилів ви можете налаштувати камеру індивідуально під себе.

Завдяки «кіноефектів», який є у всьому смартфонах iPhone 13, вийде створювати відео з різним фокусуванням на об’єкті. А розширені можливості камер у версіях Pro і Pro Max допоможуть зняти воістину кінематографічний шедевр.

Пізніше у 2021 році вийде ще одна функція для зйомки – ProRes Video. Вона кодує відео для редагування в Final Cut Pro та інших додатках. Ми розповімо про неї пізніше.

Самі довгопрацюючі iPhone в історії

Pro-версії iPhone 13 працюють цілий день без підзарядки. iPhone 13 Pro – на 1,5 години довше, ніж iPhone 12 Pro. А час автономної роботи iPhone 13 Pro Max збільшилася на 2,5 години (в порівнянні з iPhone 12 Pro Max). Саме тому нова лінійка – це самі довгопрацюючі iPhone в історії.

Обсяг пам’яті в iPhone 13 Pro стартує зі 128 ГБ. Також будуть доступні версії з 256 ГБ, 512 ГБ і 1 ТБ. Скоро ви зможете придбати їх в магазинах i-Store. Підписуйтесь на нас в соцмережах і слідкуйте за оновленнями!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *