Зовнішній вигляд і комплект

Зовні MacBook Pro на М1 не відрізняється від свого попередника на Intel. Габарити залишилися тими ж: вага – 1,4 кг, товщина – 1,56 см. Кольори – «сірий космос» і «сріблястий». Не змінився і набір портів: два Thunderbolt зліва та аудіороз’єм – справа.

Це все той же ноутбук з продуманою ергономікою, який звично відкривається однією рукою, а його алюмінієвий корпус приємно холодить руки. Mac зручно брати з собою в університет і працювати де завгодно – від ліжка до крісла літака.

У коробці, крім ноутбука і керівництва користувача, є кабель і адаптер живлення USB-C.

Продуктивність і система

«Мозок» нового MacBook Pro – це чіп М1 або «система на кристалі». Тобто безліч компонентів розташовані поруч, що підвищує загальну енергоефективність і швидкість відгуку.

Mac оснащений 8-ядерним центральним і 8-ядерним графічним процесором. Його продуктивність у 2,8 раза вище, а робота з графікою в 5 разів швидше, ніж у попереднього покоління. Завдяки Neural Engine швидкість машинного навчання зросла до 11 разів.

Тепер компіляція коду в Xcode, робота зі звуком в Logic Pro і відео – у Final CutPro, обробка зображень в LightroomPhotoshop або векторної графіки в Affinity Photo виконується ще швидше і плавніше. І це не кажучи вже про прості задачі – вебсерфінгу, перевірці пошти, роботі в текстових редакторах і т.д.

На новому MacBook Pro встановлена сама просунута операційна система для комп’ютерів Apple – macOS Big Sur. Вона злагоджено працює разом з М1, забезпечуючи неймовірне швидкодію ноутбука.

Наприклад, Mac миттєво виходить зі сплячого режиму – ще до того, як ви його повністю відкриєте. А старт з вимкненого стану займає секунд 20: приблизно стільки ж запускається й iPhone.

Завдяки М1 і macOS Big Sur у вас буде найбільший вибір додатків, коли-небудь доступних на Mac. Ви зможете запускати три типи програм:

  • ті, які створені спеціально для М1;
  • неадаптовані програми – вони запускаються за допомогою емулятора Rosetta- безкоштовного ПО Apple;
  • додатки для iPhone й iPad – вперше на Mac.

Автономність

MacBook Pro M1 працює без підзарядки довше, ніж будь-який інший Mac: до 20 годин! З ним ви зможете працювати в парку або конспектувати лекцію в аудиторії. І навіть не думати про пошук розетки.

Дисплей, клавіатура і трекпад

Новий MacBook Pro обладнаний дисплеєм Retina з діагоналлю 13,3 дюйма. Це універсальний розмір: на ньому зручно редагувати два файли відразу або перемикатися між вікном з кодом і результатами роботи. Дисплей підтримує розширений колірний діапазон (P3). Картинка буде здаватися більш живою та реалістичною. Це важливо, якщо ви працюєте з графікою, плануєте дивитися на Mac фільми, фото або грати в ігри. Технологія True Tone автоматично підлаштовує баланс білого під навколишнє освітлення – для більш природного перегляду.

MacBook Pro M1 оснащений ножичною клавіатурою з підсвічуванням клавіш. Руки зручно лягають на корпус, при друкуванні чути тихе клацання. Мову тепер можна перемикати за допомогою однієї кнопки Fn, на ній з’явився значок глобуса. Над клавішами знаходиться сенсорна панель Touch Bar для виконання швидких дій. А в правому верхньому кутку – кнопка Touch ID.

Трекпад Force Touch дозволяє комфортно користуватися ноутбуком без мишки. Він підтримує десятки жестів, які ви можете налаштувати на свій розсуд. Управління здійснюється одним двома або трьома пальцями.

Камера і мікрофони

Онлайн-лекції та відеодзвінки з колегами стануть ще приємніші, якщо ви будете впевнені, що виглядаєте бездоганно. MacBook Pro М1 має камеру FaceTime HD. Вона знімає відео хорошої якості навіть при слабкому освітленні. Додатково картинку обробляє система, деталізуючи темні та світлі ділянки. A Neural Engine налаштовує баланс білого й експозицію для природних відтінків шкіри.

Записуйте подкасти, спілкуйтеся з колегами й телефонуйте рідним і друзям. Три мікрофони студійної якості гарантують, що вас почують.

Що в підсумку?

Революційний MacBook Pro на чіпі М1 – це привіт з майбутнього. Робота з кодом, графікою, текстом, звуком – ноутбук підходить для вирішення будь-яких професійних завдань. Навіть найвибагливіших. І він працює до 20 годин без підзарядки – це рекордна автономність для ноутбуків лінійки Pro.

Apple представила MacBook Pro M1 у двох конфігураціях: з SSD 256 ГБ і 512 ГБКупуйте будь-яку з них в сірому або сріблястому кольорі в магазинах iSpace. Ціна – від 44 999 грн.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *