17 січня Apple без гучних оголошень представила новинки: MacBook Pro 14 і 16 дюймів, покращений Mac mini, а також чіпи M2Pro і M2Max – власні процесори (SoC) нового покоління. Розповідаємо докладніше.

М2 Pro та M2 Max: найпотужніші та енергоефективні чіпи для професійних ноутбуків

MacBook Pro M2 Pro MacBook Pro M2 Max

Для тих, хто купує комп’ютер для серйозних завдань, вкрай важливими є його потужність, швидкодія та автономність. І в цьому у Mac немає рівних. Процесори (система на кристалі) M2 Pro й M2 Мах побудовані на 5-нм техпроцесі другого покоління. Коротко перерахуємо основні характеристики чіпів:

  • М2 Pro включає 40 мільярдів транзисторів та має пропускну спроможність єдиної пам’яті 200 ГБ/с. Уніфікована пам’ять із малою затримкою – до 32 ГБ. За заявами Apple, у багатопотоковому режимі M2 Pro став на 20% швидше, ніж його попередник на М1 Pro. Ну а М2 Max ще крутіший: він містить 67 мільярдів транзисторів і має пропускну спроможність єдиної пам’яті 400 ГБ/с. Уніфікована пам’ять із малою затримкою – до 96 ГБ.
  • Графічний процесор у M2 Pro має до 19 ядер – це на 3 більше, ніж у М1 Pro. У M2 Max – 38 ядер.
  • Обидва чіпи оснащені покращеним 16-ядерним нейронним движком. Він на 40% швидше, ніж у попередньому поколінні М1 і виконує до 15,8 трильйона операцій на секунду.
  • Обидва чіпи мають ефективний медіа-движок, який дозволяє відтворювати кілька потоків відео 4K та 8K ProRes за мінімального енергоспоживання.
  • Новий процесор обробки сигналів зображення.

MacBook Pro 14 та 16 дюймів: усі зміни – «під капотом»

Усі головні нововведення MacBook Pro заховані всередині. Зовні Mac залишився тим же: монолітний корпус з алюмінію, мініатюрна рамка навколо екрану і «чубчик» для камери. Виглядає стильно.

MacBook Pro 14 & 16

Нові Mac можуть стати улюбленцями фахівців і всіх, хто вибирає робочий комп’ютер не на вигляд (хоча з ним теж все гаразд), а по «начинці». Судячи з характеристик, на ноутбуках буде зручно кодувати, рендерити, монтувати Pro відео та працювати з контентом. Дивіться самі.

MacBook з М2 Pro: характеристики

Комп’ютер оснащений 10- або 12-ядерним центральним процесором. Вісім із них високопродуктивні та чотири – високоефективні. Порівняно з поколінням M1 Pro продуктивність зросла на 20%.

Пропускна здатність об’єднаної пам’яті вдвічі більша, ніж у М2: 200 ГБ/с. А її обсяг – до 32 ГБ: ви зможете створювати великі проєкти та миттєво запускати одразу кілька «важких» програм.

Завдяки тому, що графічний процесор чіпа M2 Pro може включати до 19 ядер, графічна складова стала на 30% вищою, ніж у попередника. Neural Engine теж став швидше, що прискорює виконання завдань машинного навчання. Якщо порівняти M2 Pro з популярним MacBook Pro на процесі Intel, то отримаємо:

  • рендеринг заголовків та анімації в Motion відбувається на 80% швидше;
  • компіляція в Xcode виконується у 2,5 раза швидше;
  • обробка фотографій у Photoshop стала на 80% швидше.MacBook М2 Pro

MacBook з чіпом М2 Max: характеристики

Ця машина прискорює виконання робочих завдань до краю. Комп’ютер оснащений 12-ядерним центральним процесором. Графічний процесор включає 38 ядер: проти M1 Max графічна складова збільшилася на 30%.

Уніфікована пропускна здатність пам’яті у чіпа M2 Max вдвічі вища, ніж у M2 Pro: 400 ГБ/с. А об’єм до 96 ГБ взагалі стирає межі графічної пам’яті комп’ютера. Ви легко зможете виконувати найскладніші завдання. Наприклад, створювати сцени з екстремальною 3D-геометрією та текстурами або поєднувати масивні фотографічні панорами. Також M2 Max оснащений потужнішим медіа-движком з подвоєною продуктивністю ProRes.

У порівнянні з MacBook Pro на базі процесорів Intel, новинка демонструє приголомшливі успіхи:

  • рендеринг ефектів у Cinema 4D став до 6 разів швидше;
    корекція кольору в DaVinci Resolve – до 2 разів швидше.

MacBook М2 Max

Ще одне велике оновлення в обох моделях – підтримка Wi-Fi 6E, що вдвічі швидше, ніж у попереднього покоління. Ви зможете працювати через бездротову мережу на частоті 6 Гц.

Люди, які часто працюють поза домом або офісом, оцінять автономність нових Mac. Завдяки безпрецедентній енергоефективності Apple Silicon комп’ютери працюють до 22 години без підзарядки. З урахуванням топової продуктивності це дуже тривалий термін.

До перелічених характеристик додайте еталонний дисплей Liquid Retina XDR, розмір 14 і 16 дюймів, а також універсальні можливості підключення: три порти Thunderbolt 4, слот для карт SDXC і зарядку MagSafe 3. Ось чому у цих новинок немає рівних.

Скоро MacBook Pro на чіпах M2 Pro та M2 Max можна буде придбати в iSpace. Про старт попереднього замовлення ми повідомимо на сайті та в наших соцмережах. Передплатіть, щоб не пропустити!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *