OLED-дисплеї Super Retina в iPhone – гордість Apple. Еталонна яскравість і контрастність, точна передача кольору, моментальний відгук – користуватися таким смартфоном дійсно приємно. Чи можуть те саме гарантувати копії? Давайте розбиратися.

Цей гайд ми написали для всіх, хто купує iPhone з рук або неавторизованих реселерів. А також для тих, хто збирається замінити розбитий екран у сервісі.

Оригінальний дисплей iPhone: що потрібно знати

У iPhone X, iPhone XS та iPhone XS Max встановлено дисплей Super Retina. У iPhone11Pro/ProMax, iPhone12, iPhone12mini, iPhone12Pro/ProMax, iPhone13, iPhone13mini, iPhone13Pro/ProMax – дисплеї Super Retina XDR. Обидва модулі розроблені відповідно до стандартів Apple спеціально для iPhone. Щоб максимально коректно працювали разом, компанія враховує навіть програмне забезпечення iOS.

Неоригінальний дисплей iPhone може виявитися несумісним із ним або знизити продуктивність пристрою. Причому не завжди вдається помітити це одразу. Іноді сюрприз спливає після оновлення iOS, які містять оновлення для дисплея.

Копія екрану iPhone: що може піти не так?

Якщо в сервісному центрі ви встановили неоригінальний дисплей, можуть бути такі проблеми:

  • Функція Multi-Touch працює гірше. Наприклад, екран погано реагує на торкання чи натискання спрацьовує не на всіх ділянках.
  • Збоїть датчик наближення. Тоді під час виклику дисплей не згасає, і мимоволі натискаються кнопки.
  • Функція TrueTone працює некоректно або взагалі не працює.
  • Датчик освітленості працює гірше, через що кольори виглядають тьмяними, а яскравість не відповідає атмосфері.
  • Максимальний рівень яскравості надто низький.
  • Калібрування кольору виконується неправильно. Наприклад, кольори відображаються із синім або жовтим відтінком.
  • Акумулятор швидко розряджається.
  • Олеофобного покриття немає, а сам екран крихкий. Вже через кілька місяців використання ви дивитися на картинку крізь візерунок подряпин.

Ось чому відмінність китайського дисплея iPhone від оригінального – це непередбачуваність. Неможливо передбачити, де і коли вистрілить підробка.

Які бувають екрани на iPhone?

Apple постачає оригінальні комплектуючі лише авторизованим сервісним центрам. Вони такі самі, як і ті, що ставляться на нові iPhone. У вільному продажу можна знайти тільки запчастини, що були у використанні. І це не найгірший варіант, якщо ви впевнені у компетенції майстра. Оригінальний «донорський» дисплей (якщо його встановлено правильно) може прослужити вам довгий час.

Найгірше, якщо дисплей – китайська копія. Визначити, яка їх якісна, а яка – ні, складно. Ви не бачите сертифікати виробника і не знаєте, як поведеться модуль разом з iOS.

Є китайські компанії, які випускають якісніші копії. За якістю зображення вони можуть бути наближені до оригіналу. Але можливе “підводне каміння”. Наприклад, чудова матриця, але не особливо надійні шлейфи. Або гарне складання, але немає олеофобного покриття. Доводиться вірити майстру на слово. І сподіватися, що якщо проблема є, то вона розкриється протягом гарантійного терміну.

Ще більше фірм, які використовують найдешевші компоненти та штампують запчастини буквально на колінці. Такі дисплеї дуже хисткі, а чутливість сенсора залишає бажати кращого. Вони можуть спотворювати кольори, відводячи їх у жовтизну або в синеву. Користуватися під яскравим сонцем смартфоном практично неможливо. А якщо глянути на екран під кутом, то з’являється біла пелена або смуги. І навіть такі дисплеї можуть продаватися під виглядом оригіналу чи гарної копії. Чи зможете ви їх відрізнити, якщо порівнювати нема з чим?

Як відрізнити оригінальний екран iPhone?

На щастя, це вміє робити сам телефон. Щоб перевірити автентифікацію дисплея, перейдіть до «Параметри» > «Загальні» > «Про пристрій». Якщо рідний дисплей було замінено, це відобразиться у пункті «Історія деталей та обслуговування».

  • Повідомлення “Справжність деталі Apple” означає, що дисплей оригінальний і новий.
  • Напис “Невідома запасна частина” відображається, якщо дисплей неоригінальний, працює некоректно або раніше використовувався в іншому iPhone. А також у випадку, якщо установка зроблена неправильно.

Історія заміни запасних частин та обслуговування доступна на iPhone 11 та новіших моделях. Виняток – iPhone SE 2 та 3-го поколінь. Повинна бути встановлена iOS 15.2 та новіші версії.

Такий спосіб перевірки набагато об’єктивніший, ніж визначення «на око» проблем з яскравістю, контрастністю або передачею кольору.

Висновок

Модулі дисплея для iPhone можуть бути оригінальні, оригінальні, але б/в, а також копії різної якості. Все, окрім оригінальних, – це кіт у мішку. Так як вони не були розроблені та виготовлені відповідно до стандартів якості Apple.

Якщо ви не хочете нарватися на “оригінал дисплея iPhone 7”, який виявиться дешевою підробкою, довіряйте професіоналам. Адже роль грає як якість нового модуля, а й компетенції майстра. Важливо, щоб він умів поводитися з технікою Apple та мав спеціальне обладнання.

Сервісний центр Apple в Україні

Доступ до нових оригінальних запчастин для iPhone мають лише авторизовані сервісні центри. В Україні це iSpace – офіційний партнер Apple зі статусом Premium Reseller. Наші інженери проведуть швидку діагностику вашого пристрою та назвуть ціну ремонту.

Звернення до нас позбавить вас переживань, що дисплей виявиться неякісним або швидко вийде з ладу. Тому що ми встановлюємо тільки ті модулі, які виготовлені на заводі Apple спеціально для iPhone.

Сервісний центр знаходиться у кількох містах України, і ви завжди можете надіслати проблемний продукт поштою.

iSpace м.Київ ТРЦ Retroville
м. Київ, проспект Правди, 47
+ 38 (067) 4550303 – Сервісний центр
Пн – Нд: 10:00 – 20:00

iSpace м.Дніпро
пр-т Дмитра Яворницького, 51
+ 38 (067) 815-42-42 – Сервісний центр
Пн – Нд: 10:00 – 19:00

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *