Вночі 31 жовтня Apple провела одну з найшвидших презентацій: 32 хвилини. Але зате яких! За цей час компанія презентувала нову серію чипів М3 і два комп’ютери – настільний iMac і MacBook Pro в чорному кольорі. До речі, сама презентація була знята в ProRes Log на iPhone 15 Pro Max. Погодьтеся: це ефектна демонстрація можливостей техніки Apple.

Отже, починаємо!

Чипи серії М3: що дивує?

Нові процеси розроблені за 3-нм технологією (раніше було 5 нм). Вони краще оптимізовані для роботи зі штучним інтелектом і машинним навчанням. А ще в сімействі M3 поліпшена продуктивність і максимально знижено енергоспоживання. Тому нові MacBook – одні зі світових лідерів за часом автономної роботи. З чипом М3 iMac стали вдвічі потужнішими. Упевнені: вони стануть улюбленцями професіоналів, які працюють у сфері моделювання, дизайну, графіки – словом, усіх, кому потрібна продуктивність укупі з великим екраном і еталонним передаванням кольору.

  • Базовий чипсет М3 включає 4 продуктивних ядра і 4 – обчислювальних (всього 8 ядер CPU). Також на борту 10 ядер GPU з новою архітектурою і до 24 Гб уніфікованої пам’яті. За запевненнями Apple, “база” на 35% швидша, ніж чип М1. Графічна продуктивність перевершує М1 на 65%.
  • У М3 Pro 12 ядер CPU: 6 продуктивних і 6 – обчислювальних. Графічний процесор включає 18 ядер, що робить його на 40% швидшим, ніж M1 Pro. Чип М3 Pro підтримує до 36 Гб об’єднаної пам’яті.
  • Тим, кому потрібна максимальна продуктивність, варто придивитися до М3 Max з 92 мільярдами транзисторів. Ось де захована позамежна сила! Чипсет включає рекордні для сімейства 16 ядер CPU, з яких 12 продуктивних і 4 – ефективних. GPU включає 40 ядер: порівняно з M1 Max продуктивність збільшилася на 50%! М3 Max підтримує до 128 Гб об’єднаної пам’яті.

Усі три чипи отримали технологію GPU нового покоління – Dynamic Caching. Динамічне кешування дає змогу максимально підвищити здібності графічного ядра і забезпечити якісні поліпшення під час роботи з графікою та в іграх. До слова про ігри: крім підтримки контролерів у нових чипах є апаратне прискорення Ray Tracing (трасування променів) і Mesh Shading (технологія сіткових шейдерів).

Все той же витончений iMac, тільки набагато потужніший

Можна сказати, що легендарний моноблок Apple “переродився”: чип М3 наділяє його продуктивністю, яка в 4 рази перевершує силу найпотужнішої моделі iMac з екраном 21,5 дюйма. І робить його в 2 рази швидшим, ніж попереднє покоління iMac з М1.

У новій моделі вже знайомий нам дисплей Retina з оптимальною для настільного комп’ютера діагоналлю екрана 24 дюйми. Роздільна здатність 4,5К, яскравість становить 500 ніт: цього достатньо, щоб комфортно працювати, сидячи спиною до вікна. Новинка оснащена камерами FaceTime 1080, мікрофонами студійної якості та акустичною системою з 6 динаміками і підтримкою Spatial Audio. Повний комплект для дзвінків із близькими та колегами під час віддаленої роботи! І, звісно, для піжамних вечірок із музикою або переглядом фільмів.

Характеристики iMac M3:

  • CPU – 8 ядер, GPU – до 10 ядер;
  • до 24 Гб оперативної пам’яті;
  • апаратне прискорення Ray Tracing і Mesh Shading для рівномірного освітлення, відображення, відблисків і тіней. Це дає реалістичний ігровий досвід і прискорює роботу з графікою;
  • 16-ядерний Neural Engine і новітній медіа-движок для максимальної продуктивності машинного навчання;
  • підтримка апаратного декодера AV1;
  • підключення: Wi-Fi 6E (швидкість завантаження в 2 рази вища, ніж у попереднього покоління), Bluetooth 5.3;
  • набір портів: до 4-х роз’ємів USB-C, включно з 2 Thunderbolt.
  • мінімалістичний дизайн і тонкий корпус: всього 11,5 міліметрів.

Новий iMac на сучасній платформі з чипом М3 ідеально підходить для великої кількості користувачів з офісів, шкіл, університетів, лабораторій і, звісно ж, будинків. Новинка вийшла вдвічі швидшою, ніж попереднє покоління на М1, а якщо ви ще не оновилися з Intel, то стрибок у можливостях буде гігантським.

iMac з чипом М3 вийде на ринок у 7 кольорах: зеленому, жовтому, помаранчевому, рожевому, фіолетовому, синьому та сріблястому. Миша, клавіатура або трекпад у комплекті будуть у тон моноблоку. Вартість новинки в Україні поки не відома. Підписуйтесь на наш Instagram, щоб не пропустити новини та старт продажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нові MacBook Pro 14 і 16 на потужних чипах серії M3

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *