Презентацію, яка пройшла вночі 31 жовтня, Apple присвятила MacBook Pro і iMac. Це перші комп’ютери на базі процесорів сімейства M3, виконаних за 3 нм техпроцесом. Вони обіцяють ще більшу продуктивність і автономність. До речі, за рік це друге оновлення MacBook Pro з діагоналями 14 і 16 дюймів.

M3, M3 Pro і M3 Max: лякаюче швидкі та потужні

Нове покоління MacBook Pro створено за 3-нанометровою технологією і оснащено абсолютно новою архітектурою графічного процесора. Це найдосконаліші чипи з тих, що нині існують для професійних комп’ютерів.

Розібратися в їхніх можливостях не складе труднощів: кожен чип потужніший за свого “молодшого” брата. Наприклад, MacBook Pro на базовому процесорі M3 працює на 60% спритніше, ніж 13-дюймовий MacBook Pro на M1. Ноутбук на M3 Pro гарантує на 40% більшу швидкість роботи, ніж M1 Pro. Ну а для тих, хто звик вдавлювати педаль газу різко в підлогу, ідеально підійде M3 Max. Якщо порівнювати його з M1 Max, то приріст становитиме в 2,5 раза, а якщо згадати про існування найпотужнішого MacBook Pro на Intel, то і зовсім в 11 разів.

Зазначимо, що в останніх MacBook Pro вперше реалізовано апаратно-прискорене трасування променів. Якщо говорити простою мовою, то вкупі з новою графічною архітектурою це дасть вам змогу бачити в іграх реалістичніші тіні та віддзеркалення, а також робити рендеринг у 2,5 раза швидше.

Додатково до цього MacBook Pro став ще більш енергоефективним. Тільки уявіть: до 22 годин автономної роботи. І найприємніше – відключення від мережі ніяк не вплине на швидкість роботи.

Дисплеї з екстремальним динамічним діапазоном

Принципових відкриттів у цьому питанні немає. Liquid Retina XDR – як і раніше залишається володарем звання кращого в світі дисплея для ноутбуків з постійною яскравістю 1000 ніт і піковою яскравістю 1600 ніт для HDR-контенту. Єдине – розробники додали 20% яскравості екрану при роботі з SDR-контентом.

Дисплей забезпечує вражаючий коефіцієнт контрастності, реалістичні насичені кольори та глибокі тіні, топову деталізацію і приголомшливий кут огляду. Працювати на Mac буде комфортно навіть під відкритими сонячними променями.

Якщо ви працюєте з графікою, то безсумнівно оціните ці показники належним чином. Крім того, кожен дисплей Liquid Retina XDR відкалібрований на заводі і підтримує режими Pro Motion і Pro Reference.

Що стосується додаткової підтримки зовнішніх дисплеїв, то до MacBook Pro на чипі M3 можна під’єднати один дисплей, на M3 Pro і M3 Max – два і чотири відповідно. Програмісти, фотографи, відеоредактори, дизайнери, художники та представники багатьох інших професій будуть у захваті.

У нових ноутбуках все та ж камера 1080р, трьохмікрофонний масив студійної якості, звукова система з шістьма динаміками – тут все стабільно і без змін. Також він підтримує Wi-Fi 6E і Bluetooth 5.3.

Новий колір Space Black – чорніший за чорний

Apple додала в палітру MacBook новий колір – Space Black. Темний алюміній має дуже ефектний вигляд. Він напевно сподобається користувачам ще й тому, що тепер поверхня Mac буде стійкішою до відбитків пальців завдяки анодуванню.

Однак ексклюзивний колір буде доступний тільки для моделей на чипах M3 Pro і M3 Max. Крім чорного, буде доступний Silver (сріблястий). “Молодший” M3 буде випускатися в класичних Space Gray (“Космічний сірий) і Silver.

Нові MacBook Pro 14 і 16 вражають! Зовсім скоро вони будуть доступні для попереднього замовлення на нашому сайті. Слідкуйте за новинами, щоб потрапити в першу хвилю продажів і гарантовано стати першим володарем топового пристрою.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *