Оновлене покоління настільних комп’ютерів Mac mini стало найнадійнішим з усіх, що коли-небудь випускала Apple. Майже три роки користувачі очікували на вихід нової версії. І ось учора, 17 січня 2023 року, компанія перевершила будь-які їхні очікування. Вперше Mac mini отримав таку міць: комп’ютер випущений із вже відомим, але вдосконаленим чіпом M2, та найновішим чіпом M2 Pro для справжніх професіоналів.

Візуально новий комп’ютер Apple не відрізняється від попередніх версій Intel Core i7 і M1. Навіть важать стільки ж – 1,2 кг та 1,28 кг. Розміри також залишилися колишніми – культовий квадратний корпус з алюмінію 19,7х19,7х3,58 см.

А ось швидкість центрального та графічного процесорів, пропускна спроможність пам’яті та мультимедійний двигун серйозно доопрацьовані. Це забезпечує високу продуктивність та разючу енергоефективність – тепер найкращу в галузі.

Характеристики Mac mini M2

Mac mini з чіпом M2 отримав 8-ядерний центральний процесор, у якому 4 високопродуктивні ядра і 4 – високоефективні, а також 10-ядерний графічний процесор. Ідеально для тих, кому потрібний спритний інструмент. А продуктивність Mac mini M2 в 5 разів вища, ніж у Windows на базі Intel Core i5, з яким його можна порівняти.

Комп’ютер легко впорається з будь-якими повсякденними завданнями – починаючи з перегляду сторінок у браузері та закінчуючи роботою у програмах у режимі багатозадачності. Але й інтенсивніші навантаження він тягне впевнено. Особливо якщо використовувати максимальну комплектацію – до 24 ГБ оперативної пам’яті з пропускною здатністю 100 ГБ за секунду та 2 ТБ SSD-накопичувача.

Mac mini M2

Наприклад, чіп M2 може одночасно відтворити до 2 потоків відео як 8K ProRes зі швидкістю до 30 кадрів в секунду або до 12 потоків відео 4K ProRes зі швидкістю до 30 кадрів в секунду. Mac mini M2 у 22 рази швидше у завданнях машинного навчання у Pixelmator і майже у 10 разів – при складному рендерингу у програмі Final Cut Pro. Вражає, правда?

На презентації Apple заявила, що новий Mac mini подолає навіть ігри класу AAA – наприклад, No Man’s Sky та Resident Evil Village. Якщо проводити паралельно з попереднім чіпом M1, ігровий процес на M2 став швидшим на 35%.

На звороті Mac mini розмістилися порти для підключення інших пристроїв та аксесуарів: Ethernet, HDMI, два виходи для USB-A і два – Thunderbolt 4, а також мініджек для навушників.

До речі, чіп M2, як і його старший брат M2 Pro, отримав модуль Wi-Fi 6E з пропускною здатністю до 2.4 Гбіт за секунду та Bluetooth 5.3 для швидкого з’єднання. Щоправда, новітній стандарт бездротових мереж Wi-Fi 6E поки що доступний далеко не у всіх країнах.

Характеристики Mac mini M2 Pro

Приставка Pro в назві не вказана. Mac mini M2 Pro ще потужніший, ніж базова модель. Він отримав можливість встановлення до 12 ядер у центральному процесорі (8 – високопродуктивних та 4 – високоефективних) та до 19 ядер у графічному процесорі. Завдяки 16-ядерному нейронному двигуну обробка фотографій та аналіз відео відбувається на 40% швидше, ніж у базовому чіпі M1.

Настільний комп’ютер Mac mini M2 Pro підтримує до 32 ГБ оперативної пам’яті та до 8 ТБ накопичувача. Це дозволить йому вдвічі швидше справлятися з фільтрами у Photoshop, ніж Mac mini на M1, і в 5 разів швидше, ніж трохи застарілий Mac mini на Intel.

Версія комп’ютера з M2 Pro отримала більшу кількість роз’ємів: відразу 4 порти Thunderbolt з покращеною пропускною здатністю – 200 ГБ на секунду. В іншому набір такий самий, як і у M2.

Складно уявити таку міць у настільки компактному формфакторі. Але без жодних сумнівів власники Mac mini M2 Pro зможуть виконувати справді складні процеси: створювати музику, обробляти зображення, монтувати відео, писати програми, а у вільний час чому б і не пограти.

Так, продуктивність в іграх тут у 15 разів вища, ніж у Mac mini на Intel, і майже в 3 рази порівняно з M1. Щодо відтворення відео – до 5 потоків у форматі 8K ProRes або до 23 потоків у 4K ProRes одночасно.

Коли стартує попереднє замовлення на Mac mini 2023 року?

Найближчим часом у нашому каталозі з’явиться можливість оформити замовлення на Mac mini на чіпах M2 або M2 Pro. Підпишіться на наш Instagram та стежте за новинами на сайті. Так ви точно не пропустите старт попереднього замовлення на новинку.

Незалежно від того, який чіп ви оберете, з новим Mac mini зможете вийти на зовсім інший рівень. Додайте до комп’ютера дисплей, клавіатуру, трекпад, мишу та інші аксесуари – і перетворите свій робочий стіл на потужний стильний простір.

Mac mini 2023

Купити Mac mini можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Чому ви захочете новий MacBook Pro на M2 Pro чи M2 Max?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *