Зібрали найцікавіше, що було на презентації Apple 7 травня.

Apple не перестає дивувати. На традиційній весняній презентації, яка цього року відбулася 7 травня, компанія презентувала свої новинки. Сідайте зручніше, прямо зараз поговоримо про топові продукти, які наробили багато шуму.

iPad Air: потужний процесор, великий екран 

Цей продукт лінійки Air отримав збільшений дисплей і вперше став доступний відразу у двох розмірах – 11 та 13 дюймів. Раніше більша діагональ була доступна тільки в лінійці Pro! Тепер необов’язково доплачувати за надмірні можливості «прошки», якщо ваша мета – робота або ігри «середньої тяжкості», навчання та розваги.

Фронтальна ультраширококутна камера 12 Мп тепер розташована на довгій стороні корпусу iPad – те, що потрібно для комфортного використання в горизонтальній орієнтації. Наприклад, під час відеодзвінків або під’єднання клавіатури. Основна камера також має 12 Мп – можна робити фото та відео у високій якості. 

.

Новинка оснащена продуктивним чіпом М2 – таким самим, що й у минулому поколінні iPad Pro. Порівняно з попередньою моделлю iPad Air на М1 (яку було представлено два роки тому), потужність новинки зросла відразу на 50%. А ще новинка втричі швидше, ніж попередник на чіпі А12 Bionic! Всі програми тепер відкриваються моментально, а перемикатися між ними можна без затримок. Начебто ви просто перегортаєте сторінку книги. 

Крім великої «начинки» iPad підкорює стильний оновлений дизайн з чотирма новими кольорами. Touch ID знаходиться в кнопці блокування, для заряджання та підключень передбачений порт USB-C. 

Також на борту відмінна автономність, швидкий Wi- Fi, і надшвидкісний 5G – все для того, щоб залишатися на зв’язку.

У базовій версії iPad Air передбачено 128 ГБ пам’яті, а це вдвічі більше, ніж у попередніх моделях. Також доступні конфігурації на 512 ГБ та 1 ТБ.

iPad Pro: найтонший планшет в історії з OLED-дисплеєм Ultra Retina XDR 

Також Apple представила iPad Pro з найновішим процесором М4, побудованим за 3-нм технологією другого покоління. Під капотом до 10 ядер CPU і 10 ядер GPU. Компанія заявила про приріст у потужності до 50% порівняно з попередньою версією! І при цьому новий процесор при тих самих завданнях споживає набагато менше енергії.

Завдяки графічному процесору нового покоління та потужному нейронному движку Neural Engine новий iPad Pro – це неймовірно продуктивний пристрій для штучного інтелекту: девайс на М4 виконує 39 трлн операцій в секунду!

iPad Pro – це не тільки потужний, але і найтонший гаджет в історії Apple. Товщина планшетів – всього 5.3 мм для моделі 13 дюймів та 5.1 мм для 11 дюймів. Новий рівень у портативності та продуктивності! 

Ще одна революційна зміна – новий OLED-дисплей Ultra Retina XDR. Вперше в лінійці iPad Apple застосувала унікальну технологію, об’єднавши відразу два OLED-екрани, які працюють незалежно один від одного (Tandem OLED Display). Максимальна яскравість девайсу – 1600 нит для перегляду HDR-контенту. Частота оновлення варіюється від 10 до 120 Гц.

Корпус нового iPad Pro виготовлений з переробленого алюмінію. Доступні кольори – сріблястий та «Чорний космос». Як і в iPad Air, оновлену камеру 12 Мп перенесли на довгу бічну грань для горизонтального використання.

Доступні чотири варіанти пам’яті:

  • 256 ГБ; 
  • 512 ГБ; 
  • 1 ТБ; 
  • 2 ТБ.

Apple Pencil Pro з новими фішками та вбудованим гіроскопом

Оновлений олівецьвід Apple встановив новий стандарт стилусів. Apple Pencil Pro розуміє вас тактильно: досить трохи стиснути його, щоб відкрити панель управління налаштуваннями.

Також фірмовий стилус Apple вперше отримав гіроскоп. З його допомогою можна змінювати розташування об’єктів у проекті. А вбудований вібромоторчик дасть сигнал, коли предмети будуть ідеально вирівняні. «Олівець» ніби розуміє вас із півслова! 

Ще одне нововведення – підтримка “Локатора”. Тепер ви зможете відстежити розташування вашого Apple Pencil Pro на карті. Щоправда, на відміну від тих самих iPhone або AirPods, стилус не видаватиме звуковий сигнал. Заряджається, коннектиться і зберігається за допомогою магнітів на боці iPad.

І, звичайно, на бортувсе те, за що ми любимо Apple Pencil – піксельна точність, відсутність затримок, підтримка нахилу та функції відхилення долоні. Ви зможете в один рух перенести ідеї до програми.

Клавіатура Magic Keyboard і чохол Smart Folio

Створено спеціально для нового iPad Pro. Два кольори, що відповідають відтінкам планшетів: чорний та білий. Обидва з алюмінієвою підставкою для долонь для комфортної роботи.

Оновлений трекпад із тактильним зворотним зв’язком аналогічний тому, що вбудований у MacBook. Також у клавіатурі з’явилися клавіші з новими функціональними рядами для керування яскравістю та гучністю.

Magic Keyboard тримається за допомогою магнітів, а Smart Connector миттєво підключає живлення та дані без Bluetooth.

Обкладинка Smart Folio прикріплюється до iPad Pro за допомогою магнітів та підтримує кілька кутів нахилу для максимальної свободи дій.

Незабаром новинки надійдуть у продаж до магазинів iSpace. Офіційна ціна в Україні поки не відома: підписуйтесь на наш Instagram, щоб не пропустити старт попереднього замовлення!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

iPad vs MacBook: обираємо девайс для роботи та відпочинку

Свій-чужий – обираємо кабель для iPad

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *