В Україні офіційно стартували продажі нових та найпотужніших ноутбуків в історії Apple – MacBook Pro на чіпах M1 Pro та M1 Max. Вони рвуть на шматки більшість конкурентів. Яким чином? Докладніше про це ми вже розповідали в огляді.

А зараз розпакуймо новинки.

Що в коробці?

Ноутбуки вийшли у двох розмірах. MacBook на чіпі M1 Pro доступний з діагоналлю 14 та 16 дюймів. Mac на чіпі M1 Max – лише 16,2 дюйма. Комп’ютери поставляються у білій коробці, упакованій у плівку. Усередині:

  • ноутбук;
  • адаптер живлення USB-C із підтримкою швидкого заряджання. У комплекті з моделлю 14 дюймів потужністю 96 Вт. У коробці з 16 дюймами – 140 Вт.
  • кабель USB-C/MagSafe 3;
  • документація.

У комплекті йдуть дві наклейки чорного кольору. Раніше у коробці з Mac лежали білі.

Тільки два кольори

MacBook Pro доступні у кольорах S ilver та Space Gray

Новий дизайн та повністю чорна клавіатура

Візуально оцінити, який чіп у новому MacBook неможливо: зовні вони абсолютно однакові. Але при цьому обидва кардинально відрізняються від попередніх ноутбуків Apple.

Повністю алюмінієвий корпус став зовсім пласким. Грані прямі, без опуклості. У порівнянні з Mac Pro 2019 або 2020 року новинка виглядає більш квадратною. Це пов’язано не тільки з іншою формою кутів, але і зі збільшеною діагоналлю екрана (було 13 дюймів, стало 14 і 16).

Ліворуч – MacBook Pro 2021 року, праворуч – MacBook Pro 2020-го.

На перший погляд, може здатися, що нові Mac набагато товстіші, ніж, наприклад, моделі на чіпі М1. Але є поставити їх поряд і виміряти, то різниця вже не здається значною: лише 0,6 мм.

Напис MacBook Pro під дисплеєм зник. Тепер він вигравіюваний на задній кришці ноутбука. Літери рельєфні, за ними приємно проводити пальцем.

MacBook Pro 2021 (14 дюймів – зліва, 16 – праворуч)

MacBook Pro 2021 року (14 та 16 дюймів)

Зліва – MacBook Pro 2021 року, праворуч – MacBook Pro 2020-го

Ножична клавіатура схожа на ту, що стоїть в інших MacBook. Але тепер вона з чорною алюмінієвою підкладкою – це виглядає дуже стильно. Раніше підкладку робили у колір корпусу ноутбука. Сенсорна смуга Touch Bar зникла. Замість неї – фізичні клавіші, серед яких ширша кнопка Escape.

Зліва – MacBook Pro 2021 року, праворуч – MacBook Pro 2020-го

Зліва – MacBook Pro 2021 року, праворуч – MacBook Pro 2020-го

Як і раніше, жодних щілин для охолодження на задній кришці пристрою немає. Це означає, що Mac можна тримати на колінах під час роботи й не переживати, що він перегріється.

Повернення популярних роз’ємів

У 2021 Apple вирішила повернути в MacBook Pro популярні роз’єми. Праворуч у нас HDMI 2.0, USB-C та слот для SD. Зліва – MagSafe, два USB-C та 3,5 jack для навушників та мікрофона.

Заряджати ноутбук можна за допомогою USB-порту (наприклад, якщо у вас залишилася стара зарядка). Але робити це через магнітний MagSafe набагато приємніше: якщо ви випадково зачепите кабель ногою, то ноутбук залишиться на столі, а не полетить униз.

.

Экран и notch

Дисплей тепер практично безрамковий. У верхній частині екрану з’явилася notch з камерою – як в iPhone. Вона виглядає гармонійно, не вилазить під час перегляду відео, а багато програм вже оптимізовано під неї.

Зліва – MacBook Pro 2021 року, праворуч – MacBook Pro 2020-го

Зліва – MacBook Pro 2021 року, праворуч – MacBook Pro 2020-го

Кому потрібні MacBook Pro на M1 Pro чи M1 Max?

Вихід нових Mac не означає, що всі попередні ноутбуки Apple різко стали неактуальними. Зовсім ні. Покоління на чіпі М1 і сьогодні підходить для виконання більшості завдань – роботи з текстом, обробки фото, монтажу відео та інших.

MacBook Pro на чіпі M1 Pro та M1 Max створені для професіоналів. Які чітко розуміють, навіщо їм найкращий ноутбук? І яким недостатньо потужності чіпа М1 (хоч у це і важко повірити).

Де купити?

Купуйте нові комп’ютери в iSpace. Вартість MacBook M1 Pro – від 69 999 грн. MacBook M1 Max – від 106 339 грн.

У нас ви можете купити Mac у trade-in. Це система, за якою ви здаєте свій старий пристрій Apple (будь-який, необов’язково MacBook) в залік нового. Суму, що залишилася, можна доплатити відразу або оформити на виплат, кредит. Для розрахунку приблизної вартості використовуйте наш онлайн-калькулятор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпакування Apple Watch Series 7: нові кольори та великий екран з ефектом заломлення

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *