Нові Mac з власними чіпами Apple – одна з найбільш очікуваних новинок осені. Уже з 4 грудня MacBook Air, MacBook Pro і Mac mini на чіпі М1 з’являться у всіх магазинах iSpace.

Про великі сили чіпа М1 ми розповідали в недавньому прес-релізі: він забезпечить машинам нового покоління удвічі більший час автономної роботи, а також продуктивність процесора вище до 3,5 раза, продуктивність графічного процесора – до 6 разів і можливості штучного інтелекту Neural Engine – до 15 раз. Далі можна не продовжувати, адже цього вже більш ніж достатньо, щоб зацікавити користувача.

Але наші експерти хочуть звернути вашу увагу саме на модель MacBook Pro з 512 Гб пам’яті. Чому? Та тому що багато пам’яті не буває.

Перша причина

Ви знали, що резервні копії мобільних пристроїв можуть досягати космічних розмірів? І якщо ви не платите за користування додатковим сховищем iCloud, вам доведеться зберігати всю інформацію на комп’ютері. І ось уявіть: купили ви Mac на 256 Гб, а добру половину простору відразу ж потрібно відвести для резервної копії вашого iPhone.

Якщо ви купуєте Mac в якості основного комп’ютера, значить, ваша медіатека теж буде розміщуватися саме на ньому. Звичайно, можна зберігати всю інформацію на зовнішніх дисках, але при бажанні отримати миттєвий доступ до архіву фотографій, відео, музики, книг і інших файлів потрібно мати великий запас вільного місця на самому комп’ютері.

Друга причина

Вам неодмінно знадобиться простір для робочих програм, а також зберігання проектів, створених в них. Наприклад, бібліотека Adobe Photoshop Lightroom завантажує всі ваші файли, які ви редагуєте. З огляду на їх вагу та можливу необхідність паралельної роботи над кількома проектами одночасно, бібліотека тільки одного фоторедактора може зайняти десятки гігабайтів. А кількість робочих програм на вашому комп’ютері буде рости постійно – можете не сумніватися.

До речі, для Mac розроблено корисний додаток Apple Configurator 2. Він допомагає легко і зручно виконувати розгортання iPhone, iPad, iPod і Apple TV, підключених до комп’ютера через USB. Після завантаження програми ви зможете перейти в меню Apple Configurator 2 і оновити програмне забезпечення всіх своїх пристроїв, встановити додатки і профілі конфігурації, перейменувати і змінити фон, експортувати файли і багато іншого.

Новий MacBook Pro 512 Гб на M1, фото 1 | iOn.ua

Третя причина

Одна з найкрутіших фішок останніх iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max – підтримка фотозйомки в новому форматі Apple ProRAW. І знаєте, що необхідно знати про нього в першу чергу? Вага кожного файлу в форматі ProRAW в середньому в 10 разів більше звичного користувачеві JPEG і HEIC. «Важкість» фотографій з iPhone в даному випадку можна порівняти з вагою файлів, зроблених на професійну дзеркальну камеру. Якщо ви багато фотографуєте, а потім обробляєте відзнятий матеріал на комп’ютері, то швидко заповніть всю доступну пам’ять.

А тепер пару слів про те, чому файли в форматі Apple ProRAW так багато важать. Уявіть, що ви чуєте дві музичні доріжки: одну – сиру, з усіма шорсткостями і паузами, а іншу – вже відшліфований готовий продукт. Так ось ProRAW – це як раз сирий матеріал, який зберігає інформацію з камери в максимально можливому обсязі. Умілі руки зможуть вичавити з файлу все необхідне і зробити просто цукерочку!

Четверта причина

Призначений для користувача досвід говорить про те, що Mac служить досить довго. І якщо згадати ціну пристрою, інший розклад викликав би питання. Але довговічність комп’ютера Apple може зіграти з вами злий жарт: можливо, вам доведеться працювати на ньому набагато довше, ніж ви розраховували при покупці.

Запас потужності у процесора М1 дуже високий. Ваші пріоритети і захоплення з часом можуть змінитися. Навіть якщо сьогодні у вас немає необхідності у великому обсязі сховища, ми все ж радимо дивитися на перспективу зараз і не кусати лікті потім.

Новий MacBook Pro 512 Гб на M1, фото 2 | iOn.ua

Оформляйте замовлення MacBook AirMacBook Pro і Mac mini на новому революційному чипі M1. Вони пройшли випробування і виявилися дійсно гарні.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *