В цьому році Apple представила як ніколи багато новинок. Кажуть, курчат по осені рахують. Що ж, тільки цієї осені компанія презентувала нові iPad, iPhone, Apple Watch, і ось тепер черга дійшла до Mac. Сьогоднішня презентація – неймовірно важлива подія, адже відтепер Apple переходить на чіпи М1 власної розробки. Нагадаємо, в останній раз Mac отримували нову архітектуру у 2005 році – це була Intel.

М1

Це перший чіп Apple, який вона розробила спеціально для Mac. без зайвої скромності в Купертіно заявляють, що це найпотужніший чіп у світі.

«М1 створений на основі більш ніж десятирічного досвіду провідних розробників наших пристроїв, – коментує старший віце-президент Apple по апаратним технологіям Джонні Сруджі. – Це найкращий чіп з коли-небудь створених нами ».

Першопрохідникам і покупцям Mac на новій архітектурі напевно цікаво дізнатися, що М1 створений з використанням передового 5-нанометрового техпроцесу й оснащений 16 мільярдами транзисторів. Найшвидше у світі ядро, краща інтегрована графіка і неймовірно продуктивний процесор тепер у нього. Якщо порівнювати нові Mac з машинами попереднього покоління, то М1 забезпечить їм продуктивність процесора вище до 3,5 раза, продуктивність графічного процесора – до 6 разів і машинне навчання – до 15 разів. Час автономної роботи також буде збільшено – вдвічі.

Чіп M1 від Apple, фото | iOn.ua

MacBook Air

Зовні це все та ж добре відома користувачам модель Air, але ось всередині. Новий чіп прискорив абсолютно всі процеси: наприклад, редагування фотографій, експорт відео, ігри та програми з функціями машинного навчання. При цьому продуктивність SSD стала вдвічі більше, а час автономної роботи збільшився до 15 годин роботи в браузері й до 18 годин відтворення відео. Додатково до цього новий ноутбук ще й повністю безшумний. Чи треба нагадувати, що це найкращі показники роботи на MacBook Air?

Також розробники оснастили новинку Touch ID для розблокування Mac одним дотиком, Wi-Fi 6 для високої продуктивності бездротового зв’язку, два порти Thunderbolt з підтримкою USB 4 для підключення до широкого спектру периферійних пристроїв. А ще MacBook Air традиційно має витончений клиновидний дизайн, яскравий дисплей Retina і воістину чарівна клавіатура Magic Keyboard.

В Америці вартість MacBook Air з новим чіпом М1 стартує з 999 доларів.

MacBook Air від Apple з чіпом M1, фото | iOn.ua

MacBook Pro

Найпопулярніший серед професіоналів ноутбук з чіпом М1 і операційною системою Big Sur 13 став – ви не повірите – так, ще потужніший. Більш того, Apple назвала новий MacBook Pro найшвидшим компактним професійним ноутбуком у світі.

Судіть самі: 8-ядерний процесор працює майже в 3 рази швидше, завдяки активній системі охолодження. Плавної продуктивності графіки вдалося домогтися на 8-ядерному графічному процесорі – він в 5 разів швидше MacBook Pro попереднього покоління. Створюйте коди та складні ігрові сцени, записуйте інструментальні партії й вокальні треки, рендеріть високоякісні відео і робіть все це легко і швидко.

Також MacBook Pro на чіпі М1 отримав кращу у своєму класі безпеку за допомогою Secure Enclave і Touch ID.

Користувачі можуть розраховувати на 17 годин веб-серфінгу в автономному режимі й на 20 годин відтворення відео. Складно повірити на слово, розуміємо. Тому незабаром ви зможете оформити попереднє замовлення на новинку і перевірити всі показники особисто.

Ціна на абсолютно новий MacBook Pro в Америці починається від 1299 доларів. У Києві – зовсім скоро.

MacBook Pro від Apple з чіпом M1, фото | iOn.ua

Mac mini

Завершив презентацію найуніверсальніший комп’ютер Apple, який тепер теж працює на чіпі власного виробництва M1. У компактному дизайні Mac mini вмістився 8-ядерний процесор, який втричі продуктивніше попередньої версії. Це помітно відіб’ється на виконанні складних робочих навантажень – наприклад, на компіляції мільйона рядків коду і створення великих музичних проєктів. Продуктивність Mac mini нового покоління вище в 15 разів в порівнянні з попереднім.

Покращена теплова конструкція дозволяє цьому «малюку» працювати не тільки швидко, але і дуже тихо. Також він підтримує два дисплеї, включаючи Apple Pro Display XDR з дозволом 6К. Погодьтеся, вражає!

З новим Mac mini користувачі зірвуть джек-пот: в Америці він буде доступний за все за 699 доларів, що на сотню менше, ніж попередня 4-ядерна версія настільного комп’ютера.

Mac Mini від Apple з чіпом M1, фото | iOn.ua

На цьому презентація нових продуктів завершилася.

Про надходження їх у продаж iSpace обов’язково вас поінформує. Слідкуйте за новинами.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *