Щоб не ламати голову над подарунком напередодні Нового року, варто про це подумати вже зараз iSpace.

iPhone

Нещодавнє дослідження компанії Strategy Analitics показало, що половина населення планети вже володіє якимось смартфоном. А це близько 4 мільярдів людей – від міської Каліфорнії до сільських районів Африки. Але другій половині земної кулі смартфон все ще потрібен! І опитування кажуть, що найбажанішим є саме iPhone.

Крім того, що iPhone – відмінний компаньйон у повсякденному житті, він просто незамінний помічник у навчанні. Наприклад, на ньому зручно робити нотатки або начерки презентацій. До речі, завдяки функції Handoff можна почати це робити на iPhone, а продовжити на Mac або iPad з того місця, де перервалися. Також у всіх пристроїв Apple, підключених до одного облікового запису, є універсальний буфер обміну: ви можете скопіювати елемент на iPhone, а вставити його, наприклад, на iPad.

Часто студентам та їхнім лекторам доводиться щось переписувати із книг, які не можна виносити з бібліотеки. Але можна заощадити час і скористатися функцією камери Continuity, коли вони знаходяться поблизу. Зробіть фотографії сторінок або скан документа прямо на iPhone, а потім скористайтеся цією функцією, щоб вони миттєво перенеслися на MacBook або iPad. Функція “Безперервність” для програми “Камера” підтримується в “Пошті”, “Повідомленнях”, “Нотатках”, Finder, Pages, Keynote, Numbers. Всі пристрої та програми працюють настільки ефективно у зв’язуванні один з одним, що будь-які завдання будуть по плечу.

До речі, такі програми, як Нотатки, Pages, Keynote і Numbers, дозволяють працювати спільно з іншими користувачами. Ви просто створюєте документ, скидаєте посилання іншим учасникам проекту і створюєте шедевр.

Найбільш вигідну вартість в актуальній лінійці смартфонів Apple має iPhone SE II. Крім того, він компактний, тонкий та легкий. Від старшого брата iPhone 11 йому дістався відмінний продуктивний процесор A13 Bionic, який запускає будь-які програми та навіть ігри з неймовірною швидкістю. Акумулятор стомиться лише через 13 годин безперервного перегляду відео! Крім того, передбачена можливість швидкої зарядки: можна додатково купити адаптер живлення та заряджати iPhone SE II з нуля до 50% лише за 30 хвилин. На 4,7-дюймовому дисплеї Retina HD будь-яке зображення виглядає соковитим і природним, а технологія True Tone автоматично підлаштовує баланс білого під навколишнє освітлення. Можливостей камери на 12 Мп теж вистачить із головою як для навчальних цілей, так і просто для того, щоб зробити круте селфі у «Портретному режимі».

Ідеальним за співвідношенням ціни та можливостей стане iPhone 11. Представлений світові восени 2019 року він досі залишається в топі продажів. І потужний процесор Apple A13 Bionic не дозволить йому здати позицій ще як мінімум пару-трійку років. Смартфон працює швидко та без зависань, довго залишаючись у строю – акумулятора вистачить на весь навчальний день. На 12-мегапіксельну подвійну камеру виходять чудові знімки. «Нічний режим» зберігає якість знімків навіть у темний час. Він має захист від води при зануренні на глибину до 2 метрів до 30 хвилин і дуже міцне скло, тому навіть у спортзал із собою його брати не страшно.

iPhone 12 mini радимо розглянути тим, хто утомився від габаритних смартфонів. Це найменший iPhone за всю історію Apple – діагональ екрану всього 5,4 дюйми. Його зручно тримати однією рукою, і він чудово поміщається навіть у кишені штанів. Процесор A14 Bionic і 16-ядерна система Neural Engine роблять цей смартфон одним з найшвидших і найпродуктивніших в актуальній лінійці. На 12-мегапіксельну камеру можна фотографувати конспекти, записувати на відео лекції та монтувати у чудовій якості навчальні ролики. До речі, ширококутна камера iPhone 12 mini вловлює на 27% більше світла, ніж iPhone 11. До того ж він ще й міцніший за попередню модель: передня панель Ceramic Shield надійніше захищає екран при падінні від подряпин і сколів.

Ціна питання?

Вартість iPhone SE II стартує від 14599 грн за 64 ГБ, iPhone 11 – від 18499 грн та iPhone 12 mini – від 21199 грн за той самий обсяг внутрішньої пам’яті.

MacBook 

На собі та близьких людях заощаджувати не слід, тому можна розглянути як новорічний подарунок ноутбук. MacBook Air на революційному чіпі M1 допоможе вам досягти серйозних висот у навчанні та приведе вас до успішної кар’єри. Процесор власного виробництва Apple настільки продуктивний, що легко потягне навіть складні завдання. Графічний процесор прискорився і тепер працює до 3,5 раза швидше за попередні моделі Air і до того ж практично безшумно. Ніколи ще лінійка Air не була такою близькою до Pro.

MacBook Air з діагоналлю 13 дюймів вважається найлегшим і найтоншим ноутбуком Apple, тому його дуже зручно брати з собою в університет або бібліотеку. Можна не боятися, що він вимкнеться серед заняття, адже він працює до 18 години без підзарядки.

Тим, хто багато працює із таблицями, діаграмами, зображеннями, відео, презентаціями, обов’язково сподобається працювати на дисплеї Retina. Тексти стали чіткішими, а картинки яскравішими, при цьому кольоропередача не втрачає зв’язку з реальністю і виглядає натурально. Технологія True Tone, що використовується у всіх сучасних пристроях Apple, захистить зір від навантаження: ця функція автоматично адаптує баланс білого відповідно до навколишнього освітлення. Режим Night Shift також автоматично адаптує колірний тон дисплея залежно від часу.

А скільки цікавих і корисних функцій є у Mac, крім добре відомих AirDrop для швидкого обміну файлами між пристроями та Handoff для безперервної роботи на різних пристроях (це коли ви починаєте писати нотатку на iPhone, а продовжуєте на Mac)!

Наприклад, Spaces дозволяє використовувати додаткові робочі столи на ноутбуці, щоб користувачеві було зручно працювати над різними проектами та не плутатися у всіх матеріалах.

За наявності планшета ви можете скористатися функцією Sidecar та під’єднати iPad до Mac як другий дисплей. Так Apple дозволяє розширити межі навчального простору.

А ще розробники навчили Mac читати вголос документи, веб-сторінки, повідомлення. Така можливість є у багатьох додатках. Це корисно, коли вам потрібно швидко ознайомитись зі змістом, але паралельно ви робите щось ще. Mac розкаже все, що вам потрібно знати!

Місця для зберігання ваших проектів та особистих файлів досить багато. Оптимальним обсягом внутрішнього сховища стане 256 ГБ. Але навіть якщо вам його не вистачить, ви можете придбати додатковий простір в хмарному сховищі iCloud.

Ціна питання?

MacBook Air на чіпі М1 конфігурація 256 ГБ пам’яті обійдеться в 33999 грн.

Mac mini 

Якщо у вас є добрий монітор, але ви зіткнулися з необхідністю замінити комп’ютер, найкращим рішенням стане настільний комп’ютер Mac mini на чіпі М1. Зовні це компактна прямокутна “коробочка”, але всередині неї помістилася така разюча міць! У порівнянні з попередньою моделлю продуктивність процесора зросла майже вдвічі, а графіка обробляється до 6 разів швидше. Навіть прокидається він швидше, а це теж дуже економить час.

Mac mini можна вважати досить мобільним рішенням. Він маленький, легкий, тому користувачеві не важко транспортувати його куди-небудь. Звичайно, не слід забувати, що для роботи знадобиться монітор. Мабуть, всі сучасні університети обладнані комп’ютерними класами, тому знайти монітор і під’єднати до нього Mac mini не проблема. Завдяки великій кількості роз’ємів ви зможете під’єднати не тільки монітор: у «мініка» є два швидкісні порти Thunderbolt/USB 4, два порти USB-A, порти HDMI 2.0, підтримка Wi-Fi 6 та Gigabit Ethernet. Вихід для дротових навушників також є.

Окремим видом задоволення вам стане вибір аксесуарів для Mac mini: клавіатура, миша, килимок та інше. Але про це згодом. Ми точно знаємо, що ви хочете зараз дізнатися.

Ціна питання?

Вартість Mac mini на чіпі M1 з 8 ГБ оперативної та 512 ГБ внутрішньої пам’яті коштує 30 999 грн.

iPad 

За останні роки популярність планшета як інструменту для навчання та роботи сильно зросла. iPad – це певний компроміс між iPhone та MacBook. З ним звичні завдання виконуватимуться швидше і до того ж з нотками креативу.

Якщо ви звикли конспектувати руки, планшет дозволить цей процес полегшити. У програмі «Нотатки» можна скористатися інструментом «Рукописне введення». Тоді все, що ви напишете стілус Apple Pencil від руки, iPad перетворює на друкований текст. Уявіть, скільки паперу, а заразом і місця в сумці ви заощадите. Один планшет замість десятка зошитів та книг!

Робота з презентаціями буде вам на радість. Можливості Keynote дозволять готувати красиві та легкі для сприйняття презентації, вставляти туди зображення та відео, малювати за допомогою Apple Pencil діаграми прямо на слайдах. До речі, зберігати файли Keynote можна також у форматі PowerPoint на той випадок, якщо хтось із ваших колег працює у Microsoft PowerPoint. Ваші презентації вийдуть на професійний рівень, а керувати ними можна буде будь-де з будь-якого пристрою.

Якщо ваш планшет відповідає системним вимогам (Wi-Fi + Cellular), ви можете скористатися функцією Instant Hotspot, щоб надати іншим пристроям Apple доступ до Інтернету. Це зручно, коли потрібно терміново знайти інформацію для своєї доповіді, а смартфона під рукою немає або ви просто не хочете переходити на інший пристрій. Крім того, ви можете приймати повідомлення, що надходять на iPhone, і дзвінки на iPad, Mac, Apple Watch, AirPods.

Ще один корисний кейс – проведення групових дзвінків FaceTime. При необхідності влаштувати мозковий штурм з одногрупниками або робочу конференцію з колегами, що знаходяться в різних локаціях, вам знадобиться лише ваш пристрій Apple та вбудований додаток FaceTime. До групового дзвінка можна під’єднати до 32 учасників, що цілком достатньо. Вам знадобиться лише сам пристрій та підключення до Інтернету.

Переносити файли з одного пристрою на інший або, наприклад, ділитися файлами з іншими користувачами теж можна миттєво. Використовуйте для цього AirDrop, увімкнувши Bluetooth на пристроях поблизу.

Алюмінієвий iPad 9 з діагоналлю 10,2 дюйми вийшов восени 2021 року. Він отримав 4 доступні кольори на панелі і вже вподобаним користувачам мінімалістичний дизайн. З iPad 10,2” так просто вчитися, працювати та відпочивати! Він має високу продуктивність, швидко обробляє графіку і взагалі чудово справляється з будь-якими повсякденними завданнями завдяки чіпу A13 Bionic. А акумулятора вистачить на цілий день без заряджання, що дозволить вам відчувати свободу у своїх пересуваннях.

iPad Air 4 також дозволить яскраво заявити про себе. У моделі 2020 дисплей Liquid Retina з діагоналлю 10,9 дюйма від краю до краю. Уявляєте, скільки робочого простору у вашому розпорядженні? Ви побачите все і навіть більше. Чіп A14 Bionic легко потягне навіть монтаж відео 4К, не кажучи про менш енергоємні процеси. Жодних затримок, все працює чітко, як годинник. І звичайно, ми просто зобов’язані згадати камеру 12 Мп на задній панелі та FaceTime HD 7 Мп на передній, які неодноразово знадобляться і в навчальних цілях, і в повсякденному житті.

Ціна питання?

iPad з діагоналлю 10,2 дюйми стартує від 11999 uhy за 64 ГБ внутрішньої пам’яті, iPad Air з діагоналлю 10,9 дюйми – від 20999 грн. 

Apple Pencil

Для максимальної ефективності ми пропонуємо використовувати iPad разом з аксесуарами для нього. І це чудова ідея для новорічного подарунка, особливо якщо у вас чи вашої близької людини вже є планшет.

Наприклад, Apple Pencil дуже допоможе тоді, коли до вас прийшло натхнення і важливо його не прогаяти. Стилус неймовірно зручний при письмі та малюванні та передає рухи з приголомшливою точністю. Відчуття такі ж, якби ви тримали в руках звичайний олівець, і навіть краще. З Apple Pencil будь-яка ваша ідея набуде гарної форми.

Apple Pencil 1-го і 2-го покоління є кілька істотних відмінностей, про які ми докладно розповідали в нашому огляді. Наприклад, Apple Pencil 1 має глянсове покриття. Підключається та заряджається через порт Lightning. А ще відчуває нахил і силу натискання, хоча має ледь помітну затримку. Apple Pencil 2 легко відрізнити завдяки матовому покриттю та прямим граням. Створює пару з iPad і заряджає без дротів та портів, маючи магнітне кріплення. Чудово відчуває силу натискання та нахил та змінює інструмент під час малювання подвійним торканням.

Ціна питання?

Купити Apple Pencil 1-го покоління коштує лише 4399 грн 

Magic Mouse 2

Це справді чарівна миша! Magic Mouse 2 зберегла свою мінімалістичність у дизайні, але в порівнянні з першою версією позбавилася від слота для батарейок. Це дозволило їй стати легшою та маневренішою. Цілісна основа забезпечила ще більш плавне ковзання по робочій поверхні, без опору. Apple гарантує, що одного заряду акумулятора користувачеві вистачить приблизно на 1 місяць активної роботи, а може й більше. Всього 2 хвилини заряджання забезпечать Magic Mouse 2 зарядом на 9-годинний робочий день!

Ціна питання?

Придбати Magic Mouse можна за 3199 грн.

Magic Keyboard та Smart Keyboard

Чохол-клавіатура Magic Keyboard із вбудованим трекпадом ідеально доповнить iPad, якщо ви багато працюєте з текстами та цифрами. Збоку це все нагадує роботу за ноутбуком. Консольна конструкція примагнічується до планшета, ви можете вибрати кут нахилу для найбільш зручного положення. Трекпад підтримує жести Multi-Touch та курсор у iPadOS, а набір тексту майже безшумний. Для роботи в темний час доби передбачено підсвічування клавіш. Але до того ж клавіатура виконує ще й функцію чохла, надійно захищаючи планшет з обох боків.

Smart Keyboard – ще одна портативна клавіатура Apple. Вона миттєво підключається до планшета через роз’єм Smart Connector. Одна з основних відмінностей Smart Keyboard Magic – це відсутня у першої трекпада. Розміри клавіатурного блоку помітно відрізняються: він став меншим у довжину і більшим у висоту, а значить, сама клавіатура теж трохи легша за «чарівну». І ще одна перевага клавіатури Smart полягає в тому, що вона є водонепроникною.

Ціна питання?

Вартість Magic Keyboard складає 11 799 грн. Smart Keyboard – 6499 грн.

Apple Watch 

Про те, як розумний годинник Apple Watch допомагає стежити за станом здоров’я та комфортом сну, вам напевно відомо. Але чи знали ви, як вони можуть допомогти вам у навчанні?

Apple Watch SE стане вашим порятунком на складному іспиті. Якщо від хвилювання вся потрібна інформація залишилася за дверима навчальної аудиторії, а в голові порожньо так, ніби ви нічого й не вчили зовсім, то годинник сильно виручить. Занадто часто використовувати цю фішку ми не радимо, звісно. Але кожен школяр та студент повинен знати, що на його зап’ясті є шпаргалка: порахувати формулу на калькуляторі або заглянути в галерею, щоб знайти потрібне зображення чи скрін, можна швидко та непомітно. І на екрані все добре видно: у порівнянні з Series 3 розмір дисплея Retina збільшився на 30%.

Можна скористатися режимом «Навчальний час». Налаштувавши потрібний інтервал протягом дня, ви обмежите таким чином роботу деяких функцій Apple Watch та зможете повністю зосередитись на навчанні.

А ще годинник синхронізується з iPhone і знає все про майбутні зустрічі та заплановані завдання. Використовуйте їх як нагадування про важливі події.

За допомогою Apple Watch можна завжди залишатися на зв’язку та відповідати на дзвінки та повідомлення в месенджерах та соцмережах, не дістаючи смартфон із кишені чи сумки.

Також можна настроїти автоматичне розблокування Mac за допомогою Apple Watch. Це особливо актуально для викладачів, які тримають у своєму комп’ютері багато цікавої для студентів інформації. Постійно вводити пароль не завжди зручно, а залишати пристрій в аудиторії без нагляду – надто спокуслива перспектива для учнів.

Ціна питання?

Вартість розумного годинника залежить від розміру їх екрана: 40 мм – 8999 грн, 44 мм – 9999 грн.

AirPods

Хто добре позаймався, тому й відпочити як слід. Якщо не розвантажувати голову, звідки брати сили на нові звершення? Найпопулярніші у світі бездротові навушники AirPods допоможуть відсторонитися від зовнішнього світу та скинути напругу. Та й у навчанні стануть у нагоді: наприклад, можна послухати аудіозапис лекції так, щоб нікому з оточуючих не заважати.

AirPods 2 можна настроїти в один дотик. Користуватися ними так само легко: коли ви дістаєте навушник, відтворення ставиться на паузу, а лише вставте назад музика знову заграє. Причому використовувати AirPods можна ще й як гарнітуру, що дуже зручно і до того ж безпечніше, якщо ви керуєте машиною. Простежте лише за тим, щоб не використовувати за кермом два навушники AirPods одночасно: ви повинні добре чути і контролювати обстановку на дорозі.

AirPods Pro вигідно виділяється на тлі AirPods 2 та AirPods 3 функцією активного шумоподавлення. Вони чудово заглушають зовнішні шуми та допомагають зосередитися під час навчання, телефонної розмови або прослуховування музики. А якщо ви хочете почути все, що відбувається довкола, утриманням датчика на корпусі навушника можна перемикнутися на режим прозорості.

У комплекті три пари м’яких силіконових вкладишів, які допоможуть підібрати ідеальну посадку і забезпечать кращий звук. Адаптивний еквалайзер аналізує його з урахуванням форми вуха. Звучання об’ємне, насичене, з відчутними басами. За допомогою датчика натискання легко керувати музикою можна викликати голосового помічника Siri. А ще чудово, що Pro-версія з урахуванням додаткової зарядки від футляра здатні витримати понад 24 години прослуховування! І AirPods легко перемикатимуться на інші ваші пристрої, якщо вони поблизу.

AirPods 3 – найсвіжіша модель, яка отримала новий дизайн: кейс тепер має горизонтальну форму, а ніжка стала більш укороченою, за рахунок чого і схожою на AirPods Pro. Ця модель ще довше може звучати – до 6 годин у режимі прослуховування, до 4 годин у режимі розмови та до 30 годин із підзарядкою в кейсі. Захист від поту та води мають AirPods Pro та AirPods 3, але у новинки ця функція поширюється не лише на самі навушники, а й на зарядний футляр.

Ціна питання?

Можна купити AirPods у подарунок на Новий рік і залишитися у виграші. Купуйте бездротові навушники Apple прямо зараз і отримуйте вигоду до 1300 грн.: AirPods 2 у зарядному футлярі за 4599 грн., AirPods Pro – за 8299 грн. та AirPods 3 – за 7699 грн.

Для тех, кто боится прогадать с подарком

Якщо ви не впевнені, що зможете догодити з моделлю або кольором гаджета, ще один безпрограшний варіант подарунка! Купуйте подарунковий сертифікат на суму від 500 до 20000грн – і ваша близька людина зможе сама вибрати пристрій або аксесуари на цю суму. В наявності друковані сертифікати, скористатись якими ви зможете у роздрібному магазині. Приходьте та пориньте в магію Apple!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *