Ось ви стали володарем новенького Mac, і вам вже не терпиться випробувати його в справі. Але перш варто дізнатися, як правильно заряджати ваш ноутбук, щоб він не загинув смертю хоробрих завчасно.

Питання, яке не давало мені спокою з моменту нашого з MacBook знайомства: а чи можна його постійно тримати підключеним до мережі? І однозначно відповісти, як з’ясувалося згодом, досить складно: це робити можна, але тільки обережно.

Експерти Apple дозволяють тримати Mac постійно на зарядці. Це дійсно безпечно, оскільки ноутбук оснащений спеціальним контролером із захистом від надмірного або недостатнього заряду. На ділі це означає, що як тільки заряд досягає 100%, Mac перестає заряджатися і автоматично переходить в режим розрядки до 95%, а потім знову поповнює енергію до сотні. А значить, залишите ви Mac підключеним до розетки або ж заховаєте його в рюкзак в вимкненому стані – йому нічого не загрожує.

Але (як ви вже здогадалися, є но!), Навіть коли ваш Mac стоїть на зарядці, він розряджається. Шок-контент, правда? Існує таке поняття, як мікроцикл – він представляє собою накопичення одного циклу з маленьких, але регулярних разрядок батареї в межах 1-5% і дозарядок до 100%, поки Mac підключений до розетки.

Так як же рекомендується робити? Спробуйте повністю зарядити свій ноутбук, залиште його підключеним до мережі і користуйтеся в своє задоволення. Через кілька годин вимкніть MacBook від мережі і далі використовуйте його акумулятор.

Слід розуміти, що в процесі використання Mac його батарея проходить цикли перезарядки. Один цикл – це повна розрядка акумулятора зі 100% до 0%. І якщо ви вчора використовували 35% заряду і сьогодні 65%, а потім зарядили її до 100% – це теж один повний цикл. І Apple гарантує, що акумулятор буде справлятися з 1 000 циклів. Виходить, чим частіше ви «підгодовуєте» батарею, тим краще. 

Звичайно, це зовсім не означає, що як тільки лічильник покаже тисячу циклів – потрібно міняти батарею або вже тим більше прощатися з ноутбуком. Так, розкладання літієвого акумулятору неминуче, тому приблизно раз в 3-4 роки користувачі проводять заміну батареї. Але система сама підкаже вам, надіславши повідомлення про необхідність цієї процедури. Та й ви самі помітите, що ноутбук слабо тримає заряд. До цієї пори не варто хвилюватися.

Щоб Mac прослужив якомога довше, не варто дозволяти йому розряджатися до нуля і вимикатися – літієві акумулятори таких викрутасів не люблять.

Зберігати ноутбук повністю розрядженим, як і з запасом в 100%, теж не варто. Якщо плануєте відпочити від комп’ютера, зарядіть його до 50%, вимкніть і покладіть в безпечне місце.

До слова, якщо ви використовуєте і зберігайте свій MacBook в комфортних умовах, він виразно винагородить вас справною роботою. Apple рекомендує використовувати техніку при температурі від +10 до +35, а зберігати тільки в сухому місці з температурним режимом від -20 до +45 градусів.

І ще одна проста, але дуже важлива рекомендація експертів – використовувати тільки сертифіковані компанією Apple адаптери і кабелі. Тут коментарі зайві, мабуть.

Але не варто закінчувати свій робочий день підрахунками циклів. Користуйтеся Mac в задоволення, заряджайте за потребою, дотримуючись цих нескладних порад.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *