Щоб техніка служила довго та справно, з нею потрібно дбайливо поводитися. Крім правильної експлуатації, будь-який продукт потребує ще й регулярного догляду. iSpace підготував серію статей про те, як правильно доглядати за технікою Apple. У наступній статті ми почистимо розумний годинник Apple Watch, а сьогодні дізнаємося, як почистити навушники AirPods.

Як почистити AirPods?

Важливо розуміти, що чищення навушників AirPods – це питання не лише естетики, а й якості звучання. У процесі використання ними неминуче з’являться сліди бруду, жирних відбитків, пил. До речі, найсерйозніший ворог AirPods – вушна сірка, яка потрапляє в отвори та «застигає» в них, через що сильно знижується рівень гучності. Уникнути проблем можна, якщо знати, як почистити AirPods від сірки та інших забруднень.

Але перш, ніж діяти, запам’ятайте те, чого ні за яких обставин (зовсім ні за яких) НЕ МОЖНА РОБИТИ:

  • використовувати для очищення сильні хімічні рідини, у тому числі для зняття лаку, розчинники, ацетон, відбілювач, перекис водню;
  • застосовувати гострі металеві предмети (наприклад, голки, скріпки, дріт);
  • використовувати для очищення поверхні абразивні матеріали;
  • промивати навушники під проточною водою;
  • слухати музику в навушниках до повного їхнього висихання.

Щоб очистити корпус AirPods, протріть їх чистою тканиною, трохи змоченою водою, а потім витріть насухо. В обох випадках це має бути м’який матеріал без ворсу. Зовнішні поверхні також можна протерти за допомогою спеціальних серветок, просочених 70% ізопропіловим або 75% етиловим спиртом.

З сіточкою, яка покриває динаміки та мікрофон, потрібно бути ще обережнішими. Протріть ці ділянки сухою ватною паличкою, при цьому не натискаючи занадто сильно. Для усунення дрібних забруднень та покращення якості звучання можна використовувати м’яку щітку та, наприклад, засіб для очищення дисплеїв з маленьким вмістом спирту. Спрей слід розпорошити на щітку та щадними рухами протерти сіточки. Не забувайте, що рідина всередину динаміків потрапити не повинна.

Поради щодо того, як почистити AirPods Pro, такі самі. Єдина відмінність полягає в тому, що навушники AirPods Pro мають вкладки. Якщо в них накопичилася вода, трохи постукайте навушником об м’яку тканину так, щоб вкладка «дивилася» вниз.

Самі вкладки можна сміливо мити у воді. Звичайно, попередньо знявши їх із навушників і без використання побутових миючих засобів! Потім протріть їх м’якою сухою тканиною без ворсу. Тільки перед тим, як встановити їх назад, дайте їм висохнути до кінця.

Як почистити кейс AirPods?

Зарядний футляр потребує догляду не менше, ніж самі AirPods. Зовні можна виконати ті самі маніпуляції, як і з навушниками. А ось всередині кейсу справи складніші. У ньому встановлені магніти, які так і норовлять притягнути дрібне сміття. Потім він потрапляє до зарядних портів.

Витягти з таких важкодоступних місць бруд досить складно. Скористайтеся сухою ватяною паличкою. Під обводом кришки кейсу можна провести дерев’яною зубочисткою або м’якою зубною щіткою.

Якщо бруд накопичився в роз’ємі Lightning, дозволяється скористатися сухим чистим м’яким пензликом відповідного розміру – наприклад, для нанесення макіяжу або малювання.

Як почистити AirPods Max?

Догляд за навушниками AirPods Max фактично не відрізняється: жодної води та хімічних рідин, тільки суха чиста м’яка тканина без ворсу та серветки з 70% та 75% вмістом ізопропілового та етилового спирту.

Для чищення амбушюрів AirPods Max можна використовувати заздалегідь підготовлену рідину. Запам’ятовуйте рецепт: 1 чайна ложка (5 мл) рідкого миючого засобу для прання або миття посуду і 1 чашка (250 мл) води. Змочіть тканину без ворсу в розчині, вичавіть і акуратно протріть амбушюри та оголов’я. Оголов’я тримайте так, щоб рідина не потрапила в місце його кріплення. Потім витріть сухою м’якою тканиною.

Важливо! Експерти Apple радять не використовувати навушники щонайменше 24 години. Тільки після доби ви можете прикріпити амбушюри назад і знову насолоджуватися музикою разом з AirPods Max.

Скільки коштує почистити AirPods?

Чищення навушників AirPods не варто відкладати надовго, адже забруднення, що накопичилися, безпосередньо впливають на якість звуку. Фінал гри може виявитися сумним – вам знадобиться заміна навушника.

Якщо рівень забруднення сильний, краще довіритися експертам. При невмілому користуванні є ризик пошкодити сіточки динаміків. В авторизованому сервісному центрі iSpace зі статусом Authorized Service Provider ваші навушники почистять за допомогою повітряного потоку, а також спеціальних засобів і щіток. Почистити AirPods також якісно у домашніх умовах досить складно.

Вартість послуги – 399 грн. незалежно від рівня забруднення AirPods. Якщо ситуація зовсім плачевна і фахівця сервісного центру не вдасться очистити навушники, гроші за послугу не стягуються.

Як бачимо, мало просто купити AirPods. Щоб навушники служили довго і справно, їх треба доглядати. Як і за будь-яким іншим пристроєм.

Якщо у вас залишилися питання, ви можете звернутися за консультацією до фахівців сервісного центру iSpace:

iSpace м.Київ ТРЦ Retroville
м. Київ, проспект Правди, 47
+ 38 (067) 4550303 – Сервісний центр
Пн – Нд: 10:00 – 20:00

iSpace м.Дніпро
пр-т Дмитра Яворницького, 51
+ 38 (067) 815-42-42 – Сервісний центр
Пн – Нд: 10:00 – 19:00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Розумний годинник: як правильно почистити Apple Watch?

AirPods Pro: водонепроникні чи ні?

Back to School: як вибрати бездротові навушники?

За допомогою AirPods можна підслуховувати чужі розмови

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *