Флагманські смартфони Apple iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max отримали оновлений дизайн, топовий фіолетовий колір і щонайменше п’ять дійсно крутих функцій. Заради них і варто купити iPhone 14 Pro.

Dynamic Island

Таку назву отримав “острівець” у верхній частині дисплея. Він складається з двох вирізів, пов’язаних між собою на програмному рівні. Раніше ця область особливо не задіювалася, але з виходом нової лінійки Apple переосмислила робочий простір смартфона.

За управління Dynamic Island відповідає окремий процесор. Мабуть, його можна вважати окремим додатком, який підлаштовується під різні сценарії користувача. І саме тут тепер відображаються загальносистемні сповіщення, сповіщення та операції.

Так чим же зручний Dynamic Island?

  • Користуватися музичним плеєром стало зручніше.
  • Можна відстежувати статус замовлення – наприклад, пересування машини в додатку таксі або кур’єра.
  • Слідувати прокладеним маршрутом, не відкриваючи при цьому Карти.
  • Повідомлення про вхідні та поточні дзвінки, низький заряд акумулятора, перехід у безшумний режим, зміну режиму фокусування, під’єднання AirPods, ідентифікацію Face ID, оплату через Apple Pay, передачу даних за допомогою AirDrop та інше тепер не займає весь екран, а відображається в мініатюрі у верхній його частині.

Дисплей ProMotion

Не можна сказати, що функція нова. Apple представила її 2017 року в iPad Pro, у смартфоні вона вперше з’явилася 2021 року – це був iPhone 13 Pro.

Більшість дисплеїв мають частоту оновлення до 60 Гц. Простіше кажучи, екран оновлюється 60 разів на секунду. Але завдяки технології ProMotion дисплей iPhone 14 Pro оновлюється до 120 Гц на секунду. На ділі це означає, що при прокручуванні в застосунку смартфон працює більш швидко і плавно.

Висока частота оновлення вимагає і більшої потужності. Щоб скоротити енерговитрати там, де це можливо, Apple навчила iOS аналізувати дії користувача. Наприклад, якщо ви скролите стрічку, частота оновлення дисплея буде максимальною. Якщо ж ви розглядаєте статичну картинку, то вона зменшиться.

Always On Display

Нова й абсолютно ексклюзивна функція – “Завжди ввімкнений дисплей”. Власне, виходячи з назви вже зрозуміло, про що йдеться: екран постійно увімкнений і відображає якусь інформацію. Це стало можливим завдяки інтелектуальному зниженню яскравості та частоти оновлення до 1 Гц.

Так, дисплей iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max відображає час, шпалери та віджети екрана блокування iOS 16. Це досить зручно, коли ви хочете дізнатися час, не розблоковуючи при цьому свій iPhone.

Але як би там не було це додаткове навантаження на акумулятор. Тому якщо ви хочете вимкнути функцію, зайдіть у меню “Налаштування” – “Екран і яскравість” і зніміть потрібну галочку.

Крім того, розробники вирішили, що є низка ситуацій, де функція не потрібна. Тому Always On Display не працює, коли:

  • iPhone лежить екраном донизу, а також перебуває в сумці або в кишені;
  • активовано режим енергозбереження або “Не турбувати”;
  • використовується камера Continuity (це коли iPhone під’єднаний до MacBook як вебкамера);
  • iPhone виявив, що ви відійшли від нього з Apple Watch;
  • iPhone підключений до CarPlay;
  • якийсь час і зовсім не користувалися iPhone (девайс запам’ятовує сценарій активності з ним).

Нові камери

Новітні iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max отримали вражаюче оновлення камери. Тепер основна лінза має 48 МП. Ви зможете робити настільки якісні знімки, що їх легко буде прийняти за професійні. Особливо якщо ви переключитеся зі стандартного формату на Apple ProRAW.

Компанія розробила його спеціально для тих, хто хоче фотографувати у високій роздільній здатності з максимально можливою деталізацією. Обробляти такі фотографії – суцільне задоволення.

Однак варто взяти до уваги той факт, що і вага фотографій у форматі Apple ProRAW досить велика. Для порівняння: JPEG важить 20-30 Мб, Apple ProRAW – 70 Мб і більше.

Фронтальна камера iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max теж отримала оновлення. Тепер вона підтримує автофокус, а отже, ваші селфі стануть ще красивішими і чіткішими.

Ну і, звісно, всі камери отримали оновлення, які дають їм змогу робити чудові знімки навіть у поганих світлових умовах – коли темно або ллє сильний дощ.

Збільшений час автономної роботи

iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max отримали новий чип A16 Bionic. Він більш енергоефективний, ніж попереднє покоління процесорів Apple. Це гарантує і покращений час автономної роботи.

Звичайно, відповісти на питання, скільки тримає батарея iPhone 14 Pro, складно. Все залежить від того, якими завданнями ви навантажуєте свій девайс. Але одне можемо сказати точно: за однакового сценарію використання iPhone 14 Pro Max і iPhone 13 Pro Max новий девайс видав на 2 години більше роботи без підзарядки. Сьогодні це найпотужніший iPhone у лінійці бренду.

iPhone 14 Pro відкриє для вас і дивовижні можливості 16. Ми підготували великий огляд і розповіли про найцікавіші та найкорисніші функції операційної системи iOS 16.

Купити iPhone 14 Pro можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:

21 емодзі, ізоляція від шуму під час дзвінків і свайп-клавіатура українською та російською: що нового в iOS 16.4?

Ремонт iPhone в iSpace: офіційний сервіс із гарантією на всі види робіт

Як перенести контакти зі старого iPhone на новий?

Приготуйтеся дивуватися: Apple представила нові iPhone 15

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *