27 березня Apple випустила оновлення операційної системи для iPhone – iOS 16.4. У свіжій версії безліч цікавих нововведень, заради яких варто оновитися.

Розповідаємо про найважливіші.

Ізоляція голосу під час телефонних дзвінків

Ця функція відсікає зовнішні шуми під час дзвінків, віддаючи пріоритет вашому голосу. Дуже корисно під час розмов на вулиці, в транспорті або в інших галасливих місцях: співрозмовник буде чути вас чіткіше.

Раніше ця фішка була доступна тільки для викликів FaceTime і в месенджерах. Тепер – і для стільникового зв’язку. Щоб активувати технологію, потрібно під час виклику свайпнути Пункт управління і натиснути на поле “Мікрофон” > Ізоляція голосу.

21 новий емодзі

Якщо точніше, то навіть 31: деякі зі смайликів доступні в кількох варіантах. Серед них є гусак, лось, рука, що штовхає, тремтяче обличчя, імбир, горох, рожеве, сіре, блакитне сердечка та інші іконки.

Якщо ви надішлете новий емодзі співрозмовнику, який ще не оновився до версії 16.4, то замість смайлика в нього відобразиться знак запитання.

Свайп-клавіатура російською та українською мовами

Цієї функції чекали майже чотири роки. І ось сталося: тепер набирати текст на iPhone, не відриваючи палець, можна ще двома мовами: російською та українською.

Щоб надрукувати текст, просто водіть пальцем від однієї літери до іншої: це допоможе збільшити швидкість введення слів. Пробіл ставиться автоматично, коли відриваєш палець від екрана. А ось розділові знаки потрібно розставляти вручну.

Push-повідомлення в Safari на iPhone

Ця функція дає змогу під час використання веб-додатків отримувати повноцінні сповіщення. Вони з’являтимуться прямо на екрані “Додому” за аналогією з іншими додатками. Але тільки в разі, якщо мобільна версія сайту адаптована спеціально під PWA (технологія, що дає змогу встановити сайт на смартфон як застосунок).

“Пуші” працюватимуть тільки через рідний Safari і за умови, що користувач додав веб-додаток на головний екран. Для цього відкрийте потрібну веб-сторінку, торкніться значка “Поділитися” > “На екран Додому”.

А що ще?

В iOS 16.4 є й інші нововведення, непомітні з першого погляду. Серед них:

  • iPhone тепер вміє знаходити дублікати фото і відео не тільки в галереї смартфона, а й у загальній медіатеці iCloud.
  • Відео буде автоматично затемнюватися, якщо в ньому є надмірно яскраве миготливе світло, спалахи або страбоскоп.
  • Окремий Apple ID для скачування бета-версій ПЗ. Звичайні користувачі більше не зможуть завантажувати бета-версії нових iOS – тільки розробники, зареєстровані в Apple через Apple Developer Program. А для всіх, хто не хоче платити 99$ на рік, залишаться версії Public Beta iOS.
  • Ярлики сайтів на домашньому екрані відкриватимуться в будь-якому браузері, який встановлений за замовчуванням (не тільки в Safari).
  • У подкастах з’явився новий розділ “Канали”.
  • З’явився новий додаток для прослуховування класичної музики Apple Music Classical. У деяких регіонах він недоступний для скачування.

Оновитися до iOS 16.4 можна з iPhone 8 і новіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як завантажити відео на iPhone: найпростіший спосіб завантажувати ролики з YouTube, Facebook та інших майданчиків

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *