Осіння презентація Apple – це подія, на яку багато людей чекають більше, ніж на Новий рік. Цього дня компанія підриває ринок новинками, задаючи тренди в розвитку індустрії. Цей рік – не виняток. На вересневому івенті під назвою “Жага до чудес” (англ. Wonderlust) Apple представила Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra, а головною зіркою заходу стали iPhone 15. Далі – подробиці про пристрої.

Що спільного у всіх смартфонах лінійки?

З 2023 року Apple переходить з Lightning-роз’єму на USB-C. Більше не доведеться тягати з собою кілька різних дротів: тепер заряджати iPhone, iPad і MacBook можна буде однією зарядкою. І не тільки їх: нова гарнітура AirPods Pro 2, яку сьогодні анонсувала Apple, теж отримала роз’єм USB-C.

Dynamic Island отримали не тільки Pro-версії, як минулого року, а вся лінійка. Нагадаємо, “динамічний острів” – не просто овальний виріз під фронтальну камеру. Це повноцінний елемент інтерфейсу, який може змінювати форму, розмір і відображає сповіщення та віджети.

Цікаві можливості відкриває надширокосмуговий чип 2-го покоління U2, який використовується в iPhone 15 і 15 Pro. Він дає змогу шукати інші iPhone або мітки AirTag поблизу. За допомогою функції Precision Finding можна відшукати друзів або рідних у натовпі: їхній напрямок вказуватиметься стрілкою на екрані телефона. Щоправда, U2 підтримується не у всіх регіонах, де продається iPhone.

iPhone 15 і 15 Plus: головне

Базові моделі отримали оновлений дизайн з округленими гранями і матовими “спинками”, а також поліпшену ширококутну камеру 48 Мп. З’явився 2-кратний зум без втрати якості картинки (за допомогою кропу). Також Apple прокачала алгоритми штучного інтелекту і портретний режим. Тепер камера розпізнаватиме, коли ви робите портрет (навіть тварин!), і автоматично перемикатиметься в портретний режим. А завдяки Smart-HDR знімки в нічний час стануть набагато кращими.

Інші характеристики iPhone 15 і 15 Plus

Процесор: Apple A16 Bionic – такий самий, як в iPhone 14 Pro і Pro Max. 2 високопродуктивних ядра і 4 – енергоефективних.

Камера: основна з роздільною здатністю 48 мегапікселів і діафрагмою f/1,6. Друга – надширококутна. Є оптична стабілізація.

Діагональ екрана: 6,1 і 6,7 дюйма. Частота оновлення 60 Гц.

Колірна гамма: чорний, блакитний, зелений, жовтий і рожевий.

Дисплей: Super Retina на OLED-матрицях з яскравістю до 2000 ніт. Це вдвічі вище, ніж в iPhone 14 Pro.

iPhone 15 Pro і 15 Pro Max: головне

Почнемо з дизайну. Pro-версії iPhone отримали тонкий титановий каркас замість сталевого. Титан застосовується в марсоходах NASA. Він міцний, легкий і має справді преміальний вигляд. Грані у новинки стали більш округленими, помітно зменшилися рамки навколо дисплея. Змінився і важіль перемикання беззвучного режиму. Тепер це не “гойдалка”, а універсальна Action Button (як в Apple Watch Ultra), на яку можна прив’язати безліч функцій, включно з командами.

Окремо варто сказати про чип. В iPhone 15 Pro і 15 Pro Max встановлено A17 Pro – найпотужніший процесор для мобільних пристроїв. Він виготовлений за 3-нм техпроцесом, включає 19 мільярдів транзисторів і 6 ядер. Apple запевняє, що новий чип швидший та енергоефективніший за минулорічний A16 Bionic. І він особливо сподобається геймерам, оскільки підвищує продуктивність в іграх приблизно на 20%! Цікаво, що чип підтримує ретрейсинг. На початку 2024 року вийдуть кілька ААА-ігор, які зможуть гарненько навантажити новий процесор. Це Death Stranding, Assassin’s Creed Mirage, Resident Evil 4 Remake і Village.

В A17 Pro вбудовані чипи для кодування відео та управління передачею даних по Type-C. До речі, швидкість передачі даних за новим роз’ємом у Pro-версіях складе до 10 Гбіт/сек.

Технічні характеристики камери вражають. У Pro-моделях встановлена поліпшена ширококутна камера на 48 Мп, але зі збільшеним сенсором. Еквівалентна фокусна відстань – 24 мм, 28 мм або 35 мм. Покращилася взаємодія з LiDAR, тому ваші фото, зняті вночі, стануть набагато крутішими. До речі, в нічному режимі тепер з’явився свій портретний режим.

iPhone 15 Pro і 15 Pro Max можуть знімати 3D-відео (Spatial Video). Щоправда, подивитися його можна буде в гарнітурі Vision Pro, яку Apple ще не презентувала.

В iPhone 15 Pro Max (але не в iPhone 15 Pro) з’явився фотодатчик для 5-кратного оптичного зуму без втрати в деталізації. А це можна порівняти зі 120-міліметровим об’єктивом!

Інші характеристики iPhone 15 Pro і Pro Max

Процесор: A17 Pro, виготовлений за 3-нм техпроцесом.

Камера: основна на 48 Мп з оновленими сенсорами. В iPhone 15 Pro Max – “телевік” із 5-кратним оптичним зумом. У 15 Pro доступний тільки триразовий.

Діагональ екрана: 6,1 і 6,7 дюйма.

Колірна гамма: чорний, білий, темно-синій і титановий.

Дисплей: Super Retina XDR з яскравість до 2000 ніт і частотою оновлення до 120 Гц.

Інше: режим шумозаглушення та відокремлення голосу під час телефонної розмови, стереодинаміки, GPS, Wi-Fi 6, NFC і захист від води за стандартом IP68.

Ціни та де купити

Скоро ви зможете купити iPhone 15 і iPhone 15 Pro в Україні – в магазинах iSpace. Для вашої зручності ми пропонуємо Trade-in, а також розстрочку або кредит. Новинки з’являться у відкритій викладці в наших магазинах, щоб ви могли самостійно протестувати їх і зробити правильний вибір.

Протягом декількох днів ми озвучимо офіційні ціни на лінійку iPhone 15 і відкриємо передзамовлення. Не пропустіть! Підписуйтесь на наш профіль в Instagram, щоб бути в курсі новин.

Джерело фото: apple.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

5 причин не купувати “сірий” iPhone: реальні відгуки 

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *