Користувачі Apple отримали велике оновлення операційної системи для своїх девайсів. І нова iOS 14 досить швидко стає популярною: за даними сервісу мобільної аналітики Mixpanel, за перші 5 днів після офіційного релізу вона була встановлена на чверть iPhone і iPad. Судячи з усього, навіть торішня iOS 13 не викликала такого ажіотажу.

«Ми створили найбільше оновлення домашнього екрану за всю історію», – прокоментував старший віце-президент з розробки програмного забезпечення Крейг Федеріго.

Найімовірніше, причина такого призначеного для користувача інтересу криється в появі довгоочікуваних віджетів. Це такі візуальні елементи робочого столу, які дозволяють перетворити його і, що ще важливіше, зробити максимально зручним для користувачів. Вони виглядають як лічильники часу, інформери погоди і валютних курсів. Ви могли не знати, як називаються ці красиві іконки, які запускають програми, але ви абсолютно точно користуєтеся ними щодня – це дійсно дуже зручно.

iOS 14, фото 1 | Інтернет-магазин iOn.ua

Нові віджети швидко надають користувачеві всю необхідну йому інформацію. Їх можна додавати в різних розмірах на будь-яку сторінку головного екрану. Крім цього, інтелект iPhone здатний відображати віджети в залежності від їх актуальності для вас в даний момент часу, місця розташування і активності. Наприклад, віджет «Новини» буде відображатися з ранку, календар з нагадуваннями – протягом дня, а список домашніх справ – ввечері.

На останній сторінці головного екрану розмістилося новий робочий простір, який автоматично організовує всі додатки в зручну для навігації бібліотеку додатків.

Видозмінився дизайн Siri і вхідних дзвінків. Ось з дзвінками чудово придумано: завдяки режиму «Картинка в картинці», тепер вхідний дзвінок «не викине» вас з програми, ви навіть можете не відриватися від роботи.

iOS 14, фото 2 | Інтернет-магазин iOn.ua

Функція App Clips дозволяє легко і швидко отримати доступ до маленької частини програми без завантаження його повної версії з магазину App Store. Наприклад, ви хочете замовити їжу або оплатити заправку автомобільного бака на станції. Ви просто скануєте спеціальний код – і отримуєте доступ до додатку.

Знаючи, наскільки важливу роль в житті користувача відіграє можливість швидкої і зручної комунікації, розробники подбали і про серйозне оновлення «Повідомлень». Тепер можна закріплювати бесіди у верхній частині списку повідомлень, стежити за активними груповими обговореннями за допомогою згадок і вбудованих відповідей, додатково налаштовувати бесіди, встановивши групову фотографію за допомогою картинки або емодзі. А нові Memoji і зовсім викликають захват: вони стали більш інклюзивними і різноманітними, з великим вибором зачісок, головних уборів, масок для обличчя та іншим.

iOS 14, фото 3 | Інтернет-магазин iOn.ua

На «Картах» з’явилися нові путівники. Наприклад, вони пропонують велосипедні маршрути по спеціальних доріжках. У маршруті враховується висота, завантаженість вулиці і навіть наявність сходів на шляху.

Маршрутизація електромобіля теж добре продумана: зупинки для зарядки будуть обрані і відзначені на карті вздовж обраного маршруту відповідно до поточного заряду автомобіля і типом зарядного пристрою.

У загальній зв’язці з «Картами» працюють і «Гіди», які складаються на основі рекомендацій перевірених ресурсів. Ви легко знайдете, чим зайнятися в місті, ваш смартфон запропонує цікаві місця для відвідин, в їх числі пам’ятки, музеї, ресторани і інше.

iOS 14, фото 4 | Інтернет-магазин iOn.ua

І окремі оплески на адресу нової операційної системи прозвучать, мабуть, від власників AirPods: iOS 14 дає їм неймовірно широкі можливості для прослуховування. Ваші AirPods Pro дозволять вам переміщуватися в кінотеатр і почути якісний просторовий звук! А звук буде між гарнітурою і Mac, iPhone і iPad тепер став автоматичним.

Чудеса, та й годі! Але з новою iOS 14 ці чудеса стануть частиною вашого повсякденного життя.

iOS 14, фото 5 | Інтернет-магазин iOn.ua
Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 
iOS

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *