Все частіше користувачі стикаються з проблемою спаму в календарі. Ми розповімо, як позбутися від нього і зберегти нерви.

Звідки ноги ростуть?

Причина масового спаму в календарі криється в бажанні шахраїв заволодіти вашою увагою – і не тільки. Одні спамери розсилають фейковий запрошення на заходи та запити доступу до медіатеки iCloud, а це загрожує витоком особистих даних. Інші ж пропонують отримати міфічний виграш в надії нагріти вас на велику суму.

Фішингові й рекламні розсилки з’явилися не вчора. Ще у 2013 році було зафіксовано факти інтернет-шахрайства. Але про масові випадки розсилки спаму користувачі календарних сервісів вперше заявили кілька років тому. Йшлося про «Google Календарі», Microsoft Outlook і стандартному «Календарі» Apple на iPhone, iPad і Mac.

Шахраї знайшли лазівку в особливості календаря. Володіючи базою адресів електронної пошти, вони можуть додавати в нього події: клюнули на рекламу – втратили свої гроші. Як правило, користувач прив’язує пошту Gmail і інші сервіси Google не до одного пристрою, а до кількох відразу. А в результаті все синхронізовані з Gmail гаджети забиті рекламним сміттям.

Спам в календарі Google | iOn.ua

Як позбутися спаму в календарі Google?

Тут потрібен комплексний підхід. Насамперед вирушайте на офіційний сайт Google. Введіть свій обліковий запис і зайдіть в «Налаштування». Перейдіть в розділ «Загальні», далі – в «Заходи» і в пункті «Автоматично додавати запрошення» виберіть «Ні, показувати лише запрошення, на які вже відправлений відповідь».

Також перейдіть в розділ «Заходи з Gmail» і зніміть галочку в пункті «Автоматично додавати заходи з Gmail в мій календар».

Для надійності можна на iPhone відключити відображення пропозицій місць. Знайдіть в «Налаштуваннях» пункт «Календар» і відключіть опції «Пропозиція місць» і «Події з програм».

А ще радимо пройти шляхом «Конфіденційність» – «Календар» і відключити доступ до календарів iOS сторонніх додатків.

Спам в календарі iCloud | iOn.ua

Як позбутися від спаму в календарі iCloud?

Для цього відкрийте web-версію iCloud, запустіть web-додаток «Календар» і перейдіть в його «Налаштування». У вас спливе вікно, в ньому виберіть вкладку «Додаткові» – «Запрошення» – «Повідомлення e-mail» для вашої адреси електронної пошти.

Також відключіть «Запрошення від повідомлень» в додатку.

Це активує фільтр спаму в Інтернеті. Тепер, отримуючи рекламну розсилку, ви зможете просто видалити повідомлення з папки «Вхідні». Що ще більш ймовірно, система розпізнає такі повідомлення як спам і автоматично їх перемістить в відповідну папку.

Наостанок хочеться нагадати, що не варто відкривати листи від незнайомих адресатів і вже тим більше переходити по запропонованих посиланнях. Якщо ви отримуєте спам-лист, блокуйте його відправника, відкривши лист в Gmail, далі натиснувши на «Ще» (три крапочки) і вибравши пункт «Фільтрувати схожі листи». Також клікніть на «Створити фільтр» – «Видалити» – «Створити фільтр». Таким чином листи від цього спамера будуть відправлятися прямо в «Кошик».

Спам в календарі на iOs | iOn.ua

Сподіваємося, наш досвід виявиться корисним, і ви зможете розпізнати будь-які виверти шахраїв.

Крім того, якщо у вас є й інші злободенні проблеми, які могли б представляти інтерес для користувачів Apple, ви завжди можете зв’язатися з нами й запропонувати тему для блогу – наприклад, через акаунт в Instagram.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 
iOS

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *