У людей, які працюють в поїздках або часто бувають у відрядженнях, має бути портативний комп’ютер. Який довго тримає батарею і поміщається в ручну поклажу. А ще важливо, щоб він був легким, адже працювати належить буквально на ходу – в машині, літаку або в парку.

Усе це – лише верхівка айсберга під назвою MacBook Air M1. “Підводна” частина прихована в його корпусі – це крихітний мікропроцесор з великим потенціалом. Розповідаємо, чому Mac на чипі М1 – must-have для мандрівників.

Чим хороший чип М1?

М1 – це не просто процесор, а “система на чипі”. Раніше в комп’ютерах встановлювалися декілька мікропроцесорів, які були розкидані по материнській платі. Кожен з них відповідав за окремі компоненти: пам’ять, контролери введення-виведення та інші. Розробникам Apple вдалося об’єднати те, що залежало від декількох чипів, в один – М1.

Такий підхід вивів Mac на новий рівень. Щільна інтеграція системи, софта і пам’яті залучить потужності всіх компонентів М1 для одночасних обчислень.

Виросла швидкість і самої системи: тепер компоненти чипа мають швидкий доступ до одних і тих же даних, тому нема потреби їх копіювати та переміщати на різні ділянки пам’яті. Це сильно зменшує затримки.

Покращала й енергоефективність: при інших рівних один чіп споживає менше енергії, ніж декілька.

Рекордна продуктивність і найшвидший графічний процесор

MacBook Air M1 оснащений 8-ядерним процесором. Він раціонально розподіляє навантаження: складні завдання вирішують ядра продуктивності, а прості – ядра ефективності. Завдяки цьому розробники можуть створювати додатки в 3 рази швидше, а фотографи – обробляти знімки з фантастичною швидкістю. Повсякденні дії, на зразок перевірки майже або перегляду веб-сторінок, дозволяють максимально економити заряд акумулятора.

Графічний процесор в М1 – найшвидший і потужних з усіх, коли-небудь створених Apple. З ним швидкість обробки графіки виросла до 5 разів у порівнянні з попереднім поколінням комп’ютерів на процесорі Intel. Вісім ядер можуть одночасно обробляти майже 25 000 потоків даних.

MacBook Air на М1 з легкістю справляється з завданнями, які раніше були під силу тільки комп’ютерам лінійки Pro. Наприклад, рендеринг 3D-сцен з безліччю деталей, плавна робота в Final Cut Pro, Xcode, Logic Pro і Lightroom.

Чип М1 залучає 16-ядерну систему Neural Engine, яка значно прискорює виконання завдань машинного навчання. Вона здійснює 11 трильйонів операцій в секунду. І це значить, що завдання машинного навчання (аналіз відео, розпізнавання голосу на аудіо і т.д.) виконуються до 15 разів швидше.

Зовнішній вигляд і ергономіка

Зовні MacBook Air на М1 практично не відрізняється від свого попередника на процесорі Intel. Той же корпус з алюмінію і клиноподібний дизайн в стилі мінімалізм, який копіюють багато виробників техніки.

Девайс важить всього 1,29 кг Діагональ екрана – 13,3 дюйма, а товщина – 1,61 см в області шарніра. Mac оснащений “ножичною” клавіатурою Magic Keyboard. Тихий хід клавіш і приємний відгук – ця машина створена, щоб часто і багато друкувати. А завдяки легендарному трекпаду Force Touch ви забудете про мишку: він уміє розпізнавати силу натиснення і підтримує жести Multi‑Touch.

Екран

Робота в поїздках передбачає використання ноутбука вдень. І частенько – в кафе, парках і просто неба. Тому комп’ютер повинен мати яскравий екран, щоб вам не доводилося жмуритися кожного разу, коли вигляне сонце. 

MacBook Air M1 оснащений дисплеєм Retina з дозволом 2560*1600 точок. Максимальна яскравість – 500 нт, вона може регулюватися автоматично по датчику освітленості. Завдяки властивостям антивідблисків на ноутбуку комфортно працюватиме навіть на пляжі під полуденним сонцем.

Вбудована функція Night Shift дозволить працювати перед сном і не мучитися після цього безсонням. Уся справа в холодному блакитному світлі, яке випромінюють ноутбуки та телевізори. Це світло заважає легкому засипанню. Night Shift вечірньої пори прибирає холодне світіння, роблячи кольори екрану теплішими.

Час роботи без заряджання

Прихід М1 істотно збільшив час автономної роботи Mac. Тепер він працює до 15 годин при вебсерфінгу і до 18 годин при перегляді фільмів в додатку Apple TV. Цього вистачає, щоб не думати про зарядку повний робочий день або під час нічної пересадки.

Що у результаті?

MacBook на чипі М1 – кращий у своєму класі. Він потужний і компактний, а ще не гріється, не шумить і довго тримає батарею. Його можливостей вистачить з головою, щоб ви могли працювати, спілкуватися, грати, займатися творчістю та іншими щоденними справами, на зразок вебсерфінгу або перегляду фільмів.

І усе це у будь-якій точці світу, адже “легенький” девайс, вагою як книжка, зручно брати з собою. Усе це робить MacBook Air M1 13-дюймовим ноутбуком, що самим, що продається, у світі.

Apple представила девайс у двох конфігураціях: з SSD 256 і 512 Гб. Ви можете придбати будь-яку з них з офіційною гарантією в магазинах iSpace.

P.S.: У каталозі iSpace ви знайдете великий вибір зарядних пристроїв для MacBook Air : оригінальні від Apple, автомобільні, дорожні й багатопортові з функцією швидкої зарядки. Останні дуже зручні для тих, хто має декілька облаштувань бренду. З їх допомогою можна заряджати Mac, iPhone або iPad одночасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як вибрати кращий ноутбук для дому й не помилитися?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *