У листопаді 2020 го Apple зробила революцію, в яку раніше мало хто вірив. Вона випустила комп’ютери нового покоління – MacBook Air на чіпі М1. Ці ноутбуки потужні і тонкі, вони тихо працюють і довго живуть без підзарядки. А додатки на них запускаються швидше, ніж встигаєш прибрати курсор з іконки.

Розповідаємо, чому MacBook Air М1 – найкращий комп’ютер для роботи на найближчі кілька років.

Чим гарний М1?

Раніше на Mac встановлювалося кілька чипів, кожних з яких відповідав за окремі компоненти. Наприклад, центральний процесор, контролери введення-виведення, пам’ять. А з виходом М1 те, що раніше залежало від декількох чіпів, тепер зосереджено в одному. Найшвидшому і просунутому з усіх, що коли-небудь були. Такий рівень інтеграції відкриває насправді неймовірні можливості для користувача.

Ідеальний асистент для вашої продуктивності

Товщина 13-дюймового MacBook Air – 1,61 см в області шарніра, а вага – всього 1,29 кг. Ще ніколи потужність не була такою компактною.

Завдяки чіпу М1 центральний 8-ядерний процесор ноутбука працює до 3,5 разів швидше. Він раціонально розподіляє завдання між ядрами: складні дістаються продуктивним, а прості (на кшталт перегляду фільму) – енергоефективним. Це дозволяє заощадити енергію в 10 разів у порівнянні з попереднім поколінням комп’ютерів на процесорі Intel. Це помітно навіть в дрібницях: ноутбук прокидається так само швидко, як iPhone або iPad.

У чіп М1 вбудований найшвидший в світі графічний процесор для ПК. Тому швидкість обробки графіки в новому MacBook Air зросла до 5 разів. Редагуйте фото в Lightroom, Photoshop, відео – в Final Cut Pro і в інших ресурсоємних додатках, запускайте гри зі складною графікою. На всі ваші дії система відреагує миттєво.

Завдяки 16-ядерній системі Neural Engine швидкість машинного навчання зросла до 9 разів. Кількість виконуваних операцій зросла до 11 трильйонів операцій в секунду. І це відкриває неймовірні можливості. Наприклад, додатки блискавично розпізнають, що ви диктуєте, вміють відрізняти сміх від оплесків на аудіо і знаходять вас або ваших друзів на фото. А в додатку djay Pro Al можна в реальному часі розділити будь-який трек на доріжки з вокалом, інструментами і партією ударних.

На MacBook Air М1 встановлена найсучасніша операційна система – MacOS Big Sur. Вона продумана до дрібниць і зручна у використанні, а ще практично невразлива для зловмисників. Браузер Safari – найшвидший для настільних ПК. Наприклад, при відтворенні відео Safari дає можливість девайсу працювати на 1,5 години довше в порівнянні з Chrome або Firefox.

Клавіатура

Програмісти, журналісти, копірайтери і інші люди, чия робота пов’язана з текстом, погодяться: коли друкуєш щодня і дуже багато, ставлення до клавіатури змінюється. Вона стає не просто елементом комп’ютера, а архіважливим робочим інструментом, де кожна дрібниця впливає на результат. Якщо це про вас – MacBook Air приємно здивує.

Цей ноутбук оснащений традиційною «ножничною» клавіатурою Magic Keyboard. М’який і тихий хід клавіш, чітка віддача, яка знижує шанс випадкового натискання. А для перемикання мови тепер досить натиснути Fn – на цій клавіші намальований глобус. Все просто і звично, як на iPhone. А позбутися від рутини вам допоможе вбудований тачпад з підтримкою жестів.

Дисплей

Mac на чіпі М1 оснащений дисплеєм Retina з діагоналлю 13,3 дюйма. Завдяки високій щільності пікселів і вирішенню 2560х1600 пікселів зображення виглядають детально і реалістично. Розширений колірний обхват (Р3) забезпечує багатство і барвистість відтінків. Дисплей не відблискує, якщо ви працюєте на свіжому повітрі. А для того, щоб під час роботи за комп’ютером ваші очі менше втомлювалися, передбачена технологія Night Shift.

Якісний екран – умова №1 для дизайнерів, фотографів, художників, архітекторів, відеомонтажери і інших фахівців, які працюють з графікою.

Потужна батарея і ніяких вентиляторів

MacBook Air працює до 18 годин без підзарядки – це більше, ніж два середньостатистичних робочих дня. А ще він не шумить, адже в ньому немає вентиляторів. Ноутбука на чіпі М1 вони просто не потрібні, адже з тим теплом, що виробляє система, справляється алюмінієвий тепловідвід.

Безшумність техніки особливо важлива, якщо ви професійний музикант або працюєте зі звуком.

Що в підсумку?

MacBook Air на М1 – це техніка з розрахунком на перспективу. Друкуйте тексти, працюйте з кодом, графікою, відео і звуком – цей ноутбук впорається зі складними робочими завданнями. Які раніше були під силу тільки комп’ютерам з лінійки Pro.

А ще він підходить для домашніх розваг і з легкістю поміщається в ручну поклажу – те, що потрібно в поїздках.

Обирайте девайс, який відповідає вашим потребам. Apple представила MacBook Air на чіпі М1 в двох конфігураціях: з SSD 256 і 512 Гб. Ви можете придбати будь-яку з них з офіційною гарантією в магазинах iSpace.

P.S .: обираємо хорошу зарядку для Mac

У комплекті з MacBook М1 йде базовий блок живлення USB C з потужністю 30 Вт. Якщо він вийшов з ладу, ви можете купити такий же пристрій в магазинах iSpace. А якщо заряджаєте Mac за кермом або маєте і інші девайси від Apple – загляньте в iSpace.

У каталозі ви знайдете аксесуари, які дозволяють заряджати ноутбук в автомобілі або одночасно з іншими гаджетами – iPhone, iPad, AirPods. Зверніть увагу на бренди Satechi, Native Union, Aukey і HyperDrive. Вони пропонують адаптери з більшою потужністю і з функцією швидкої зарядки.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *