У квітні Apple представила новинку – AirTag. Цей крихітний на вигляд брелок виявиться незамінним помічником у пошуку втрачених предметів. Його можна повісити на ключі, покласти в сумку або валізу, а в разі втрати – просто активувати додаток «Локатор». Вийди ця новинка на ринок раніше, сотні загублених речей повернулися б до своїх власників!

В iSpace можна купити один маячок за 1 199 гривень і набір з 4 штук – за 3 999 гривень. Перш ніж ви будете спішити в один з наших магазинів, ми розповімо все, що вам потрібно знати про AirTag.

Що таке AirTag?

Це трекер що відстежує. Виглядає як брелок. Його можна прикріпити до валізи, повісити на ключницю або кейс AirPods. Якщо ваша валіза випадково полетить в невідомому напрямку або ви раптом залишите кейс від AirPods на задньому сидінні таксі, ви зможете відстежити місце розташування мітки за допомогою iPhone.

Яка батарейка в AirTag?

У маячок встановлена звичайна літієва батарейка на 3 Вт. Такі батарейки використовуються в наручних годинниках, вагах, пультах й інших невеликих предметах.

Коли вона почне розряджатися, iPhone подасть вам сигнал. У вас буде в запасі час, щоб її замінити.

Зі заміною батарейки також проблем не виникне. Утримуючи задню частину брелока, натисніть і поверніть проти годинникової стрілки металеву передню частину. Після чого підніміть кришку і замініть батарейку.

Які пристрої сумісні з AirTag?

Для того, щоб відстежувати геопозицію мітки, на пристрої повинна бути встановлена iOS 14.5 або більш свіжа версія. Подібне оновлення сумісно з більшістю моделей iPad, а також з iPhone 6s і новіше. Оновити систему можна, пройшовши шлях «Налаштування» – «Загальні» – «Оновлення ПЗ».

Але також потрібно врахувати ще одну деталь: функції більш точного трекінгу, завдяки яким на екрані пристрою будуть з’являтися підказки та інструкції з пошуку маячка, доступні тільки для iPhone 12 й iPhone 11.

Як підключити AirTag?

Після того як ви дістанете пристрій з коробки, потрібно потягнути за язичок – це активує елемент живлення. Далі піднесіть його до iPhone, iPad або iPodtouch і натисніть «Підключити». Виберіть назву речі із запропонованого списку або пункт «Налаштування ім’я», щоб ввести ім’я для трекера, а потім натисніть «Продовжити». Щоб зв’язати AirTag з Apple ID, ще раз натисніть «Продовжити», а потім «Готово».

Тепер мітка готова до використання. Прикріпіть її до речі й відстежуйте розташування за допомогою програми «Локатор».

Як знайти AirTag?

Додаток Find My для пристроїв Apple дозволить побачити місце розташування трекера на карті. Також в додатку є можливість відтворити звук з AirTag, що може допомогти в пошуках, якщо ви перебуваєте недалеко.

Нагадаємо, власники iPhone 12 та iPhone 11 можуть ще скористатися функцією «Точного пошуку» з підказками на екрані.

Крім того, Find My дозволяє перевести AirTag в режим пропажі та створити унікальне повідомлення, яке буде відображатися того, хто виявить ваш трекер. Там можна залишити контакти й прохання повернути втрачену річ. Повідомлення відобразиться на будь-якому пристрої з включеним NFC. Це означає, що хоча AirTag і не сумісний з Android-пристроями, все ж їх власники можуть допомогти в поверненні пропажі.

Чи можна стежити за людьми за допомогою AirTag?

На презентації новинки віце-президент Apple з міжнародного маркетингу Каян Дренс чітко озвучила, що AirTag не призначений для стеження за людьми. Мітка розроблена з урахуванням строгих вимог до конфіденційності та захищена на апаратному рівні від навмисної стеження за людьми. Тому розробники не радять класти трекер в кишеню куртки свою дитину або чіпляти до нашийника собаки.

Скільки AirTag можна прив’язати до одного Apple ID?

Багато користувачів захочуть відстежувати зі свого облікового запису більше одного предмета. Apple заявила, що до одного Apple ID можна прив’язати до 16 міток.

Чи можна ділитися геопозіціей AirTag з іншими?

Так, якщо скористатися функцією «Сімейний доступ» і додати дозвіл на відображення мітки в «Локаторі». Також можна надати доступ до маячків своїм друзям.

Захищений чи AirTag від пилу і вологи?

Призначено пристрою стандарт захисту від пилу і вологи IP67. Це говорить про те, що AirTag не вийде з ладу, якщо його занурить в воду на глибину до 1 метра на 30 хвилин. Але поверхню маячка глянсова, тому від подряпин застрахуватися навряд чи вдасться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Малювати на папері або iPad: що вибирають тату-майстри?

Як стати блогером в Instagram, маючи тільки iPhone?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *