Люди, які користуються кількома девайсами Apple, рідко переходять на техніку інших брендів. І справа не тільки у властивостях конкретних продуктів, але і в самій екосистемі Apple. Вона об’єднує iPhone, iPad, AppleWatch, Mac, AppleTVта інші пристрої компанії в єдиний «організм», відкриваючи для власника справді унікальні можливості. Детальніше про це – в огляді iSpace.

Що таке екосистема Apple?

Це єдиний інформаційний простір, який об’єднує і зосереджує продукти Apple навколо їх власника. Всі ваші дані (фотознімки, відеоролики, документи, музика, контакти, замітки і т.д.) надійно зберігаються в iCloud- «серце» екосистеми. Вони синхронізуються між собою і можуть бути доступні в будь-який момент на будь-який пристрій. Наприклад, ви можете читати текст в браузері Mac, потім вимкнути комп’ютер, вийти на вулицю і продовжити читання з iPhone. Або відсканувати документ за допомогою iPad і тут же вставити скан в текст листа на iMac.

В рамках екосистеми ви насолоджуєтеся втіленням однієї з найголовніших цінностей Apple – простотою. Вам не потрібно думати, як все влаштовано, завантажувати додаткові програми або розбиратися з налаштуваннями – технології реалізовані відразу з коробки.

ТОП-7 переваг екосистеми Apple

1. AirDrop- бездротова передача даних

Обмінюватися фото, документами посиланнями та іншими даними між пристроями Apple можна буквально в три кліки. А сама операція буде проведена швидше, ніж якби ви скористалися мессенджерами, соцмережами або флешками.

Щоб передати файл, переконайтеся, що на обох девайсах ввімкнені Bluetoothі Wi-Fi. Потім, обравши контент, клікніть на значок share, натисніть AirDrop і вкажіть одержувача. До речі, передача здійснюється по зашифрованому каналу, тому ймовірність хакерського втручання виключена.

2. Instant Hotspot- імпровізована точка доступу в інтернет

Потрібен інтернет, а поблизу немає Wi-Fi? Завдяки Instant Hotspot ви миттєво підключите Mac до мережі, використовуючи в якості модему iPhone або стільниковий iPad. Вам навіть не доведеться вводити пароль і включати Personal Hotspot.

Перед включенням функції переконайтеся, що на мобільному пристрої підключений тарифний план з підтримкою режиму модему і увійдіть в один iCloud. Увімкніть Bluetooth і Wi-Fi на обох пристроях і розташуйте їх поруч один з одним: це важлива умова для «спілкування». Щоб активувати Instant Hotspot, в налаштуваннях Wi-Fi виберіть iPhone або iPad, які працюють в режимі модему.

3. Стільникові виклики – функція відповіді на дзвінки і SMS з MacBook або інших пристроїв

Якщо ваш iPhone прив’язаний до того ж облікового запису, що і Mac, ви можете приймати виклики і відповідати на SMS з комп’ютера. Це зручно якщо, наприклад, телефон знаходиться в іншій кімнаті, в сумці або на зарядці. Щоб активувати опцію, не ставте інші пристрої в безпосередній близькості один від одного. Увійдіть в iCloud і FaceTime, використовуючи один і той же ідентифікатор Apple ID. На кожному пристрої ввімкніть Wi-Fi або Ethernet і переконайтеся, що вони підключені до однієї і тієї ж мережі. Дозвольте виклики з iPhone в налаштуваннях iPad, iPod touch або Mac.

4. Handoff – синхронізація роботи iOS і Mac

Функція забезпечує «безшовний» перехід між девайсами Apple. Уявіть, що ви пишете e-mail чи редагуєте замітку на Mac, як раптом вам знадобилося терміново бігти у справах. Завдяки Handoff ви можете вимкнути комп’ютер і продовжити роботу з того ж місця на iPhone. Інформація, яку ви встигли написати, зберігається в хмарі і доступна на всіх пристроях, авторизованих під одним Apple ID. Для активації Handoff вам необхідно включити Bluetooth, Wi-Fi і саму функцію в налаштуваннях.

До речі, аналогічним чином працює і універсальний буфер обміну. Технологія дозволяє об’єднати буфери обміну на різних девайсах в загальний для всіх. Наприклад, ви можете писати текст на iPad, потім скопіювати зображення на iPhone і вставити його в свій текст на планшеті. Єдина умова – пристрої повинні розташовуватися поруч один з одним.

5. Sidecar – iPad в ролі додаткового монітора для комп’ютера Apple

Ви можете використовувати планшет Apple в ролі другого монітора для Mac без будь-яких налаштувань. Це може бути корисно в разі, якщо вам потрібно розширити робочий простір або вивести зображення на сенсорний екран. А при підключенні Apple Pencil ваш iPad і зовсім може використовуватися в якості графічного планшета.

Sidecar можна використовувати бездротовим способом і за допомогою кабелю. Щоб приступити до роботи, натисніть в пункті управління або в рядку меню «Монітор» або AirPlay, а потім виберіть iPad з меню. Також підключення можна здійснити за допомогою налаштувань Sidecar.

6. Синхронізація паролів від Wi-Fi

Вам достатньо один раз ввести пароль до Wi-Fi на пристрої Apple, і інші девайси, прив’язані до цього iCloud, автоматично підтягнуться до мережі. Ще одна цікава фішка – можливість поділитися паролем з іншими користувачами, при цьому не вводячи і не називаючи його. Працює це так: якщо при підключенні до закритої точці в межах 1 метра є iPhone, який «знає» пароль, на ньому з’явиться пропозиція поділитися ним.

Підключіться до Wi-Fi на пристрої Apple, і ваші інші девайси автоматично підтягнуться до цієї мережі. Вам не доведеться навіть вводити пароль: він самостійно синхронізується з iCloud. Також ви можете поділитися паролем від Wi-Fi (навіть якщо не знаєте або забули його) з іншими користувачами. Якщо при підключенні до закритої точки поруч (до 1 метра) знаходиться iPhone, який «знає» пароль, на ньому спливе пропозиція поділитися ним.

7. Авторозблокування Mac за допомогою Apple Watch

MacBook може розпізнавати ваше наближення і виходити з режиму сну в разі, якщо на вас надіті Apple Watch. А також за допомогою годинника можна підтверджувати операції, пов’язані з перевіркою достовірності – введення паролів, авторизація установки програм і т.д. Для цього буде потрібно двічі натиснути на бічну кнопку Apple Watch.

Щоб налаштувати авторозблокування, включите Wi-Fi і Bluetooth на Mac і переконайтеся, що на годиннику використовується код-пароль. У системних налаштуваннях комп’ютера клікніть на «Захист і безпека» і виберіть «Використовувати годинник Apple Watch для розблокування додатків».

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *