MacBook Air на чіпі М1 – універсальний інструмент «на кожен день». Але мало хто знає, що він – ще й чудова ігрова машина. Під її «капотом» захована неймовірна потужність, завдяки якій літають ігри навіть зі складною графікою. Фантастична продуктивність захована в легкому і тонкому корпусі ультрабука – ви можете грати де завгодно і коли завгодно.

М1 – це прорив

Раніше на персональні комп’ютери встановлювалося кілька чипів. Вони були розкидані по материнській платі та відповідали за окремі компоненти: пам’ять, процесор та інші. Розробники Apple пішли іншим шляхом: вони об’єднали всі ці чіпи в один – М1.

Він створений з використанням 5-нанометровой технології виробництва і вміщує 16 мільярдів транзисторів – рекордна кількість в чіпі від Apple. Система використовує архітектуру об’єднаної пам’яті, що значно підвищує продуктивність і ефективність.

М1 – це не просто крок вперед, це – прорив.

Найпродуктивніша інтегрована графіка в комп’ютерних чіпах

Графічний процесор складається з 8 ядер (в базовій версії – 7). Він може одночасно обробляти до 25 тисяч потоків. Завдяки йому швидкість обробки графіки виросла в 5 разів. Відео 8К відтворюється без затримок, ігри працюють плавно, а ресурсомісткі графічні процеси виконуються миттєво.

До речі про продуктивність. В М1 вона становить 2,6 TFLOPS: це відповідає показникам популярної відеокарти AMD Radeon RX 560 (2,6 TFLOPS). І лише трохи поступається знаменитій серед геймерів Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (2,9 TFLOPS).

Ви можете легко запускати вимогливі ігри. Наприклад, World of Warcraft має нативну підтримку ARM-процесора M1. Як підсумок – 45 fps на вищих налаштуваннях у Full HD. Ігри, написані для процесора Intel, запускаються завдяки Rosetta 2 – програмі від Apple, яка у фоновому режимі перетворює додатки для платформи М1. І все це без істотної втрати в продуктивності. Через Rosetta 2 запускаються багато ігор, серед яких:

  • DOTA 2 – 60 fps на середніх настройках, 45 fps – на максимальних;
  • League of Legends – 75 fps на вищих налаштуваннях в дозволі 2560×1600;
  • Shadow of the Tomb Raider – 26 fps на вищих налаштуваннях у FHD, 38 fps на мінімальних в 1920×1200;
  • The Sims 4 – 50-60 fps на максимальних налаштуваннях у вирішенні 2560х1600.

Понад 180 ексклюзивних ігор в Apple Arcade

У Apple є вражаючий ігровий сервіс Apple Arcade. Він доступний за передплатою. Всі користувачі мають безлімітний доступ до більш ніж 180 ігор. І це число поповнюється щотижня! Всі ігри якісно зроблені та відібрані розробниками Apple: грати в них суцільне задоволення.

Симулятор, стратегії, квести, нескінченні раннери, гонки, спортивні ігри, вічна класика і багато іншого – кожен знайде щось для себе. І все це без реклами та вбудованих покупок.

Apple Arcade доступний на Mac, iPhone, iPad і Apple TV. Тобто ви можете почати грати на одному пристрої, а продовжити на іншому – збереження знаходяться в хмарі.

Екран, клавіатура, можливість підключити геймпад

Практично весь час, коли ви сидите за ноутбуком, ви дивитеся в монітор. Година за годиною, день за днем. А від його якості залежить, як сильно будуть напружуватися ваші очі і яке враження ви отримаєте від графіки. MacBook Air M1 оснащений надчітким дисплеєм Retina з діагоналлю 13,3 дюйма. Його дозвіл – 2560х1600 пікселів, а яскравість – 400 ніт. Будь-яке зображення виглядає насиченим, а текст і лінії – чіткими. Завдяки антивідблисковому покриттю вам не доведеться вдивлятися в екран навіть при яскравому сонці.

У ноутбуці встановлена ножична клавіатура Magic Keyboard. Підсвічування автоматично регулюється в залежності від освітлення. А завдяки трекпаду з підтримкою жестів на Mac комфортно працювати без миші. Це важливо, якщо ви плануєте використовувати комп’ютер не лише для гри, а й для інших цілей – навчання, роботи.

Контролер – просто знахідка для геймерів. З Mac на чіпі М1 сумісні бездротові геймпади Xbox One, PlayStation DualShock, PlayStation 5 DualSense та інші Bluetooth-контролери з сертифікатом MFi.

Працює до 18 годин без підзарядки

«Повітряний» девайс працює довше, ніж більшість ноутбуків: до 18 годин при перегляді фільмів з Apple TV. При роботі в інтернеті по Wi-Fi – 15 годин. Звичайно, під час гри ноутбук буде розряджатися швидше, але наскільки – залежить від конкретного додатка.

Нагрівання – це ахіллесова п’ята багатьох ігрових ноутбуків: під час навантаження вони гріються і шумлять. MacBook Air працює абсолютно безшумно, адже у нього немає вентиляторів. Вони йому просто не потрібні: з тим теплом, що виробляє система, відмінно справляється алюмінієвий тепловідвід.

Що в підсумку?

Mac на М1 – універсальний солдат. Він прекрасно підходить для ігор та творчості. З ним ви також зможете писати код, рендерити й обробляти фото, монтувати відео та багато іншого. В цьому комп’ютері ідеально взаємодіють дисплей, клавіатура, трекпад і сама операційна система. Цей ноутбук тонкий і легкий – він легший ніж книга у твердій палітурці. Не дивно, що MacBook Air M1 став найбільш продаваним 13-дюймовим ноутбуком у світі.

Вибирайте девайс, який відповідає вашим потребам. Apple представила MacBook Air на чіпі М1 у двох конфігураціях: з SSD 256 і 512 Гб. Ви можете придбати будь-яку з них з офіційною гарантією в магазинах iSpace.

P.S.: одночасна і швидка зарядка відразу декількох гаджетів – зручно, чи не так? Загляньте в наш онлайн-каталог або в сам магазин i-Store. У нас ви знайдете великий вибір мережевих адаптерів для MacBook. Оригінальних від Apple і від інших брендів, сертифікованих MFi.

Наприклад, адаптери з декількома роз’ємами для паралельної зарядки відразу двох-трьох пристроїв (iPhone, iPad, AirPods). Автомобільні зарядки для безпечного використання в дорозі. Обирайте на свій смак.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *