У травні 2024 року Apple представила новий iPad Pro M4 і назвала його найбільшим оновленням в історії iPad Pro. Ультратонкий навіть для iPad корпус, безпрецедентно потужний процесор, надяскравий дисплей з OLED-матрицею – це ще не всі плюси новинки. Розповідаємо про головні фішки та вирішуємо, чи варто купувати iPad Pro M4 тим, хто працює з візуальним контентом, чи просто шукає пристрій для розваги.

Apple iPad Pro M4: втілення портативності

Цей продукт найтонший в історії всієї лінійки: він тонший за смартфон. iPad Pro М4 2024 року доступний 2 двох розмірах: з діагоналлю 13 (товщина – 5,3 мм) і 11 дюймів (5,1 мм).

Довжина і ширина Apple iPad Pro 11″ M4 – 249,7×177,5 мм, вага – 444 г. У Apple iPad Pro 13″ M4 ці параметри, відповідно, більші: розміри – 281,6×215,5 мм, вага – 579 г. Обидві моделі доступні у двох кольорах: сріблястому (Silver) і чорному (Space Black).

Кому знадобиться така компактність? Усім, адже за неї ми й цінуємо планшет. Ультратонкий корпус має класний вигляд і навіть з чохлом-клавіатурою цей iPad не займе багато місця в сумці.

Фантастична потужність М4 для професійних завдань

Новий чип M4 до цього не використовувався ніде, навіть у Mac. Дивимося характеристики:

  • 10 ядер CPU (9 у моделях на 256/512 ГБ) і 10 GPU;
  • 16 ядер Neural Engine;
  • накопичувач: 256 або 512 ГБ, 1 або 2 ТБ;
  • об’єднана пам’ять: 8 або 16 ГБ, пропускна здатність – 120 ГБ/с.

Продуктивність CPU в 1,5 раза вища порівняно з iPad Pro M2. Професійні додатки для рендерингу (створення 3D-анімації, візуальних ефектів) працюють у 4 рази швидше.

GPU підтримує динамічне кешування (використання тільки необхідного для конкретного завдання обсягу пам’яті) для кращої продуктивності в іграх і додатках. Уперше на iPad доступні апаратне прискорення затінення сітки і трасування променів – для створення приголомшливої графіки та ігор з реалістичними тінями, віддзеркаленнями і світлом.

Модуль Neural Engine у 60 разів швидший за перше покоління нейроядер на чипі A11 Bionic. Перед нами найпотужніший на сьогодні нейропроцесор для застосунків із ШІ. Наприклад, можна одним дотиком виділити об’єкт із фону в Final Cut Pro.

З потужним “залізом” і прокачаними нейроядрами легко створювати якісний мультимедійний контент. Девайс “потягне” професійні додатки для роботи з відео, звуком і графікою, не поступаючись потужним ноутбукам.

Дисплей Ultra Retina XDR: яскравість приголомшує

Революційний дисплей Ultra Retina XDR дарує неймовірні візуальні враження. Його показники:

  • 11 дюймів: роздільна здатність – 2420×1668 пікселів, частота – 120 Гц;
  • 13 дюймів: 2752×2064 пікселів, 120 Гц.

Висока роздільна здатність дає чітку картинку, частота оновлення екрана – плавність у відображенні анімацій і гортанні сайтів, комфорт для очей.

Головна сенсація – це технологія tandem OLED. Дві панелі накладені одна на одну, що дає феноменальну яскравість у 1000 ніт або пікову в 1600 ніт.

У версіях на 1 ТБ і 2 ТБ можна вибрати скло з нанотекстурою – воно взагалі не ловить відблиски і відображення. Художники і дизайнери зможуть творити хоч на пляжі.

Соковиті кольори, ювелірна контрастність, деталізовані тіні, чіткість картинки в динаміці, реалістичні текстури і тони – все це оцінять ті, хто працює з візуальним контентом.

Інші фішки:

  • ProMotion – частота кадрів підлаштовується під контент, щоб економити заряд, але при цьому зберігати плавність картинки.
  • True Tone – температура екрана змінюється під освітленість для комфортного читання, серфінгу в інтернеті та перегляду контенту.
  • Reference Mode – режим точної передачі кольору, який особливо важливий у кіноіндустрії.

До речі, щоб зберегти функціональність екрана з нанотекстурою, для догляду потрібна спеціальна ганчірочка – ви знайдете її в упаковці.

Спілкуйтеся і розважайтеся з комфортом

За шикарний стереозвук з глибокими басами відповідає система з 4 динаміків. Завдяки 4 мікрофонам студійної якості співрозмовник буде відмінно вас чути.

Фронтальна камера Full HD тепер на довгій стороні корпусу – зручно для дзвінків у горизонтальній орієнтації або під час використання клавіатури. Туди ж “переїхав” і сканер FaceID для безпечного розблокування.

Задня камера залишилася лише одна (12 МП), зате яка – вона знімає живі фотографії та відео 4K ProRes! Утім, мало хто використовує камеру на планшеті для фотосесій. А ось якісне сканування документів за допомогою цієї камери оцінять усі, особливо офісні працівники. Адаптивний спалах True Tone flash дає змогу якісно знімати документи за будь-якого освітлення, ШІ автоматично покращує скан.

Одна з найкрутіших фішок iPad Pro М4 – сканер LiDAR. Він вимірює відстань до об’єктів за допомогою світлового променя на відстані до 5 метрів і потім створює тривимірну модель простору. Технологія відкриває нові можливості для застосунків доповненої реальності: стане в пригоді архітекторам, будівельникам, ландшафтним і дизайнерам інтер’єрів – усім, хто працює з простором. Модельєр зможе миттєво визначити зріст і параметри людини, лікар – стан суглобів після травми тощо. Кожен охочий зможе оздобити свій дім віртуально, щоб підібрати найвдаліше оформлення інтер’єру – і це тільки частина можливостей.

Розширюємо можливості з Pencil Pro і Magic Keyboard

Ці гаджети не входять до комплектації, їх доведеться купувати окремо. Проте вони неймовірно розширюють функціональність девайса і корисні для тих, хто креслить і малює на планшеті, набирає і редагує великі тексти, робить нотатки від руки.

Малювання, ведення щоденника, нотатки – все це зручніше з Apple Pencil Pro. У парі з ним планшет замінить цілу валізу фарб, пензлів і полотен. Новий стилус реагує на поворотні жести, стиснення – для швидкого виклику меню, зміни інструментів. До речі, тепер загублений гаджет можна буде відшукати за допомогою функції Find My. iPad Pro 2024 також сумісний і з Apple Pencil USB-C, який теж підходить для нотаток, анотацій, начерків.

Оновлена клавіатура Magic Keyboard у білому або чорному кольорах перетворює планшет на повноцінний ноутбук. Вона стала ще тоншою і легшою, з’явилися функціональні клавіші та підставка для долонь, збільшився трекпад. Для захисту девайса також підійде клавіатура-чохол Smart Folio: використовуючи її як підставку, можна змінювати кут огляду.

Кому радимо купити iPad Pro M4 у 2024 році

iPad Pro 2024 року на чипі M4 закриває потреби представників креативної індустрії – і не тільки. Це зручний портативний робочий інструмент для дизайнера, архітектора, фотографа, художника, композитора, блогера, відеомонтажера. Його камера ідеальна для спілкування по відеозв’язку. Сканування документів об’єктів робить девайс чудовим помічником для творчих та офісних працівників. Сенсор LiDAR дає змогу сканувати тривимірні об’єкти та простір, що буде корисно багатьом фахівцям. Еталонний екран і потужний процесор дають змогу створювати якісний візуальний контент: фото, графіку, відео, а також редагувати аудіо. Те, що раніше було доступно тільки на топових ноутбуках, тепер може робити і планшет. І він набагато компактніший, що зручно для представників креативних професій, які віддають перевагу мобільності.

Тим, хто багато часу проводить у роз’їздах, знадобляться такі фішки:

  • Підтримка Wi-Fi 6E і 5G на eSIM. Можна не припиняти роботу в дорозі, завжди мати доступ до файлів на хмарі, спілкуватися з колегами.
  • Девайс підтримує стандарти Thunderbolt 3/USB 4, що дозволяє підключати SSD-накопичувачі, додатковий монітор, док-станції. Те, що потрібно для мобільного офісу.
  • Відмінна автономність – 10 годин відтворення відео.

Коли захочеться відпочити, можна увімкнути фільм, послухати музику, почитати книжку або посидіти в соцмережах. І вам точно сподобаються ігри на iPad Pro M4 – з його-то швидкістю і графікою.

Який планшет вибрати у 2024 році: iPad Pro 11″ M4 або iPad Pro 13″ M4? Якщо вам потрібен робочий інструмент, то професійні додатки краще відображаються на великому 13-дюймовому екрані. Якщо це не принципово, і вам потрібен компактний девайс для розваг, 11-дюймова діагональ буде зручнішою.

Де купити новий iPad Pro 2024 року? Звичайно ж, в iSpace

Якщо ви давно мріяли про професійний планшет Apple, приходьте в iSpace. Ми допоможемо вибрати оптимальну модель, а ви зможете протестувати її в дії. Ціни на iPad Pro M4 починаються від 52 999 гривень за 11-дюймову версію (256 GB). Також у нас ви можете купити планшет у Trade-in, розстрочку або в кредит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Apple представила нові iPad Air та Pro, Apple Pencil та Magic Keyboard

iPad vs MacBook: обираємо девайс для роботи та відпочинку

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *