Таке питання надійшло від наших користувачів. А тому давайте разом розбиратися, на які характеристики нового MacBook Air варто звернути увагу, щоб знайти на нього відповідь.

Навряд чи хтось сперечатиметься з тим, що для web-розробки необхідний потужний надійний інструмент. Але якщо ви недавно влилися в цю сферу і ще не до кінця усвідомлюєте складність майбутніх завдань, наші поради дійсно допоможуть вам у нелегкому виборі ноутбуку. Заодно і до нового MacBook Air є шанс придивитися.

Дисплей та клавіатура

Як і попередня модель, нова версія отримала 13,3-дюймовий екран Retina з роздільною здатністю 2560х1600 пікселів і адаптивною технологією True Tone. Також екран має хороші кути огляду при невеликих відхиленнях погляду.

Крім того, для тривалої роботи, в тому числі і в нічний час, вельми доречним буде підсвічування клавіш. Про розмір клавіш і тактильні відчуття годі й казати – це вельми суб’єктивні параметри, тестуйте перед покупкою. Але ми в захваті від нової Magic Keyboard, оснащеної поліпшеним механізмом «ножиці» з ходом клавіш 1 мм – комфортний і ергономічний друк вам забезпечено. Прямо під клавіатурою розташувався величезний, дуже чутливий трекпад.

Дисплей та клавіатура MacBook Air 2020, фото | iOn.ua

Габарити і вага

Ці характеристики також про комфорт користувачів. Обираючи робочий інструмент, не варто забувати про те, що вам нерідко доведеться брати ноутбук з собою. А регулярно носити з собою більше 3-5 кг заліза зовсім не чудово для вашої спини. Новий MacBook Air 2020 дуже компактний: його вага не набагато більше кілограму, якщо бути зовсім вже точними – 1,29 кг, довжина – 30,41 см, ширина – 21,41 см і товщина – всього 1,61 см.

У цьому ультратонкому ноутбуці є два порти Thunderbolt 3 і роз’єм для навушників. Але фішка нового MacBook Air полягає в тому, що тепер ці порти підтримують зовнішні монітори 6К.

Операційна система

Якщо ви маєте справу з iOS-програмуванням, то лінійка MacBook – єдиний вірний вибір. Крім того, оскільки в основі macOS знаходиться Unix, техніка Apple прекрасно підійде і для програмування під Linux-сервери. Під систему «Каталіна» створено велику кількість програм для web-розробників, це теж не маловажний факт.

Операційна система MacBook Air 2020, фото | iOn.ua

Процесор і пам’ять

Ось вже на чому дійсно економити не можна. На продуктивність ноутбуку сильно впливає його процесор. Для програміста величезну роль грають такі специфікації, як кількість ядер, частота і теплова потужність конструкції, розмір кеша. Отже, в кастомному MacBook Air 2020 інженери помістили процесор Intel Core i5 з 4 ядрами, тактовою частотою до 3,5 ГГц і ємністю кеш-пам’яті до 6 МБ.

Що ж стосується пам’яті, то складно уявити яке-небудь програмування на ноутбуці з менш ніж 8 ГБ оперативної і 256 ГБ постійної пам’яті. Новий Air пропонує саме такі можливості, і нижче цього порога опускатися ми не рекомендуємо.

Ще одна пріоритетна позиція – твердотільний накопичувач SSD, завдяки якому завантаження операційної системи, компіляція коду, запуск додатків, завантаження проекту та інші операції будуть виконуватися значно швидше. Об’єм пам’яті MacBook Air 2020 на 256 ГБ – це той самий мінімум, який повинен мати ноутбук для програмування.

Процесор та пам'ять MacBook Air 2020, фото | iOn.ua

Дискретна карта в більшості областей вам не знадобиться (винятком може стати машинне навчання, наприклад). Крім того, в MacBook Air її не буває. У процесор інтегровано графічне ядро Intel Iris Plus Graphics. Тому якщо у вас є додаткові кошти, рекомендуємо інвестувати їх в ще більш потужний процесор Intel Core i7 і SSD.

Ємність батареї

А ви знали, що Apple – один з найчесніших виробників? Особливо, коли мова заходить про час автономної роботи. І розробники стверджують, що оновлений MacBook Air здатний залишатися в строю до 11 годин роботи.

Звичайно, якщо автономність для вас не настільки важлива і ви не плануєте особливо часто працювати поза свого робочого місця, досить, щоб ресурс акумулятора перевищував 6 годин від батареї.

Кольори MacBook Air 2020, фото | iOn.ua

Наостанок зауважимо, що нова версія MacBook Air вийшла в добре знайомому користувачам алюмінієвому дизайні і відразу в трьох кольорах – сірому, сріблястому і золотому. До речі, золота версія (так, нам подобається те, як це звучить) має всі шанси стати трендовою, бо користувачі очевидно втомилися від традиційних забарвлень ноутбуків.

Тестуйте і діліться своїми враженнями з нами.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *