20 квітня Apple вперше в цьому році представила нові девайси. Через пандемію коронавіруса презентація пройшла в онлайн-форматі. Але вона стала більшим, ніж просто трансляція. Apple перетворила її в повноцінне кіно з максимальним зануренням в життя компанії. Таке ж яскраве і захоплююче, як і самі новинки.

Презентація розпочалася з панорами Apple Park в Купертіно – саме там генеральний директор Apple Тім Кук розповів про досягнення бренду і представив нові продукти. Хедлайнерами заходу стали iMac і iPad Pro на чипі М1. З них і почнемо.

Новий iMac на чипі М1 – найтонший і найкомпактніший за всю історію

Новий комп’ютер від Apple повністю переосмислений. Спереду він виглядає стримано і просто: вся лицьова поверхня – це цілісний лист скла. А задня – торжество кольору. Завдяки різноманітності відтінків – зеленого, жовтого, помаранчевого, рожевого, пурпурного, синього і сріблястого – новий iMac персоналізує будь-який простір. І органічно впишеться в будь-який інтер’єр.

Товщина комп’ютера від Apple – всього 11,5 мм, при цьому в ньому захована неймовірна потужність. Завдяки революційному чипу М1 і найбільш просунутій операційній системі Apple MacOS Big Sur додатки запускаються з блискавичною швидкістю. Всі завдання – від повсякденних до складних професійних – неймовірно швидкі і плавні. Крім того, новий iMac оснащений мікрофонами студійної якості, звуковою системою з шістьма динаміками і камерою FaceTime HD 1080p. Ви будете виглядати чудово в будь-яких ситуаціях, будь то спілкування з сім’єю або відеозв’язок з колегами під час віддаленої роботи.

Система охолодження в iMac представлена двома компактними вентиляторами. Тому в звичайних повсякденних завданнях його рівень шуму складає всього 10 дБ – це практично невловимо для людського вуха.

Окремого захоплення заслуговує екран iMac: він завжди був кращим у своєму класі. І новий комп’ютер – це черговий крок Apple вперед. iMac оснащений 24-дюймовим дисплеєм Retina 4,5K з 11,3 мільйонами пікселів і яскравістю 500 ніт. Завдяки широкій колірній гамі P3 і підтримки понад мільярду кольорів ваші зображення і відео стануть неймовірно соковитими і реалістичними. Без відблисків і надмірного навантаження на очі.

Розробники Apple подбали і про безпеку: кнопка Touch ID тепер знаходиться прямо на клавіатурі! До речі, сама клавіатура, Magic Mouse і Magic Trackpad теж виконані в колір iMac. І виглядає це дуже красиво.

iPad Pro

Ще одним продуктом, який поповнив сьогодні лінійку Apple, став 12,9-дюймовий iPad Pro з дисплеєм Liquid Retina XDR, революційним чипом М1 і підтримкою мереж 5G. Президент корпорації Apple Тім Кук запевнив, що новий планшет на 50% могутніше попереднього покоління і не має рівних серед конкурентів.

«Революційний чип М1 став справжнім проривом для Mac, і сьогодні ми раді презентувати його на iPad Pro, – говорить старший віце-президент Apple по світовому маркетингу Грег Джосвіак. – Завдяки величезному стрибку продуктивності, розширених функцій iPadOS і потужної екосистеми професійних додатків, ви в одній руці тримайте пристрій, який дає абсолютно все, що вам потрібно ».

М1 дозволить планшетам Apple вийти на абсолютно новий рівень. Воно й не дивно: 8-ядерний центральний процесор використовує найшвидші в світі ядра на мікросхемі з низьким енергоспоживанням, 8-ядерний графічний процесор забезпечує до 40% продуктивності, 16-ядерний нейронний процесор Neural Engine, пам’ять вдвічі швидше і ємність до 2 ТБ зроблять iPad незамінним помічником в будь-яких справах – від простої навігації до складних робочих завдань.

На окрему увагу заслуговує новий дисплей Liquid Retina XDR, який забезпечує неймовірну передачу кольору і приголомшливе візуальне сприйняття. Представники таких творчих професій, як фотографи, відеографи, режисери, дизайнери, ілюстратори оцінять по справжньому реалістичний HDR-контент на великому 12,9-дюймовому дисплеї.

Для тих, хто звик багато спілкуватися по відеозв’язку, система камер TrueDepth пропонує 12-мегапіксельну надширококутну фронтальну камеру. Вона також дозволяє використовувати Center Stage – систему автоматичного розпізнавання і утримання користувачів в центрі кадру. Тепер онлайн-конференції і дружні созвони стануть ще більш захоплюючими.

Звичайно, разом з новим iPad Apple презентувала ще й клавіатуру Magic Keyboard – в новому білосніжному кольорі. Вам сподобається працювати на iPad Pro за допомогою цієї клавіатури: приємний м’який хід клавіш з підсвічуванням, вбудований трекпад і плаваючий дизайн це забезпечать!

Оновлена Apple TV 4K і сенсорний пульт управління Siri Remote

Це перше оновлення приставки від Apple з 2017 року. І воно виводить її продуктивність на абсолютно новий рівень. Apple TV 4K оснащена чипом A12 Bionic, який забезпечує більш високу якість графіки, декодування відео та обробки звукового потоку. З Apple TV 4K ви можете відтворювати відео Dolby Vision (кінематографічний формат) зі швидкістю 60 кадрів в секунду прямо з вашого смартфона. Просто скористайтеся AirPlay.

Ще одна цікава можливість – автоматичне калібрування зображення на екрані за допомогою світлового сенсора, встановленого в iPhone. Дивіться відео такими, яким його зняли режисери. А система автоматично налаштує світловий баланс вашого телевізора, підлаштовуючи його під стандарти кінематографа.

Для оновленої приставки розробники Apple повністю переробили пульт дистанційного керування Siri Remote. Тепер він оснащений сенсорною панеллю і додатковими кнопками. Наприклад, щоб швидко перемотати на потрібну сцену в відео, потрібно круговим рухом торкнутися спеціальної області.

Apple TV 4K працює під управлінням tvOS – найпотужнішої операційної системи для телевізорів. Перетворіть вашу вітальню в спортзал за допомогою Apple Fitness +, показуйте шкільний проект через AirPlay, грайте в Apple Arcade або дивіться кіно в AirPods, не заважаючи своїм рідним.

Безперечно, представлені девайси – суперзірки весняної презентації. Але є ще і інші. Apple також представила:

– AirTag – невеликий аксесуар, який допомагає власникам знайти загублені речі. Він кріпиться до предмету за допомогою спеціальної петлі. Речі з брелоком AirTag будуть відображатися в додатку «Локатор».

– Apple Card Family – пропозиція для жителів США, яке дозволяє власникові ділитися своєю Apple Card, відстежувати покупки і управляти витратами спільно з членами сім’ї.

– Преміальна підписка на Apple Podcast. Вона буде доступна в більш ніж 170 країнах і дозволить слухати подкасти без реклами, а ще відкриє доступ до ексклюзивного контенту.

Зовсім скоро ми розповімо про кожен давайсь докладніше. Слідкуйте за новинами на нашому сайті й в соцмережах.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *