18 жовтня Apple “тихо” представила новинки – iPad з процесором A14 Bionic та iPad Pro на чипі М2. А також цілих дві версії Apple TV 4K. Масштабної презентації пристроїв не було: інформація про них з’явилася на сайті компанії.

Розбираємось, чим цікаві нові пристрої.

iPad Pro: чип М2 та найдосконаліший мобільний дисплей

Минуле покоління iPad Pro було на чипі М1, який і сьогодні рве на шматки більшість конкурентів. Але модель 2022 оснащена ще більш просунутим чипом М2. Це означає, що:

    • центральний процесор став на 15% швидше;
    • графічна частина – на 35% продуктивніша;
    • пропускна спроможність пам’яті збільшилася на 50% – до 100 ГБ/с;
    • Neural Engine тепер обробляє на 40% більше запитів.

Більшість користувачів навряд чи помітять цей приріст продуктивності. Тому що потужності М1 і раніше було за очі: доводилося постаратися, щоби як слід навантажити систему. З М2 користувач і зовсім повірить у диво.

Робота в режимі багатозадачності стала ще плавнішою. Вкладки Safari відкриваються за 1-2 секунди, будь-які програми завантажуються миттєво. Ігри з крутою графікою літають на максимум своїх можливостей. Це ідеальний портативний пристрій для тих, хто працює з величезним масивом даних: фотографів, відеомонтажерів, дизайнерів, які керують складними 3D-об’єктами та всіх інших творців контенту.

Ще одне нововведення – можливість знімати відео у форматі ProRes прямо на камеру планшета. Новий медіадвижок і процесор обробки сигналу дозволяють перекодувати кадри ProRes до 3 разів швидше. Це означає, що створювати, обробляти та публікувати відео кінематографічної якості можна в польових умовах. Достатньо лише одного iPad Pro 2022!

Дисплей у новинці залишився тим самим. У версії з діагоналлю 12,9 дюйма – Liquid Retina XDR з яскравістю до 1600 нит. У 11-дюймової моделі – Liquid Retina з максимальною яскравістю 600 ніт. Обидві моделі підтримують True Tone та ProMotion.

Apple відчутно покращила взаємодію планшета зі стилусом. Тепер Apple Pencil (2-го покоління) підтримує функцію Hover. Завдяки їй малювати та робити позначки стало ще зручніше, адже планшет розпізнає рухи стилусу на відстані 12 мм. Наприклад, користувач може подивитись свою позначку ще до того, як зробить її. А у Scribble текстові поля автоматично розширюються, коли олівець наближається до екрана.

Серед інших характеристик – модуль Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3, п’ять мікрофонів студійної якості та чотири динаміки з підтримкою Dolby Atmos. А також сканер LiDAR та підтримка функції Smart HDR 4 для максимально реалістичних фотографій.

Ось чому новий iPad Pro – один із найсучасніших та продуктивних у всьому світі. Він доступний у конфігурації з 8 ядрами CPU, 10 ядрами GPU та 16 ядрами Neural Engine.

iPad 10-го покоління: повноекранний дизайн, прокачана камера та яскрава палітра

Зовнішній вигляд нового планшета Apple в базовій конфігурації наблизив його до випущеного раніше iPad Air. Дизайн у чотирьох яскравих кольорах безперечно запам’ятовується, але не лише своєю соковитою палітрою. Сріблястий, жовтий, рожевий і синій алюмінієвий iPad 10-го покоління отримав 10,9-дюймовий дисплей Liquid Retina, який розширився майже до країв і тим самим збільшив робочу площу для додатків, ігор та іншого.

Говорячи про дисплей, також необхідно згадати про роздільну здатність екрана 2360х1640 пікселів, майже 4 мільйони пікселів, яскравість 500 ніт і технологію True Tone для автоматичної корекції температури в залежності від навколишнього освітлення. Все це обіцяє користувачам чудове візуальне сприйняття на новому iPad.

Touch ID перемістилася на верхню кнопку iPad. Це спростило розблокування пристрою, вхід до програм та використання платіжного сервісу Apple Pay.

В iPad використовується потужний і добре відомий користувачам процесор A14 Bionic, встановлений в iPhone 12. Завдяки цьому продуктивність центрального процесора збільшилася на 20%, а графічного – на 10% (порівняно з планшетом попереднього покоління). Цих можливостей вистачить з головою для будь-яких повсякденних завдань – наприклад оформлення презентації, редагування відео чи фото, читання і навіть ігри з вимогливою графікою. При цьому все працюватиме плавно і швидко.

Apple суттєво прокачала камеру оновленого iPad 10-го покоління. Вперше фронтальна 12-мегапіксельна камера тепер розташована вздовж краю корпусу, якщо пристрій тримати горизонтально. Надширококутна камера підтримує функцію Center Stage, яка автоматично масштабує сцену так, щоб усі учасники залишалися у кадрі.

Задня 12-мегапіксельна камера отримала можливість робити фотографії високої роздільної здатності та записувати відео в 4K при частоті кадрів до 60 fps. А ще з’явився розширений динамічний діапазон при записі 30 fps і уповільнена зйомка 1080р. До речі, завдяки подвійним мікрофонам звук під час зйомки відео буде чудовим, а шум фону зведеться до мінімуму.

Також варто зауважити, що iPad отримав стереодинаміки, підтримку Wi-Fi 6 та довгоочікуваний роз’єм USB-C, як у старших моделей. Завдяки останньому оновленню новий iPad 2022 зможе підтримувати широкий спектр аксесуарів для роботи – наприклад, Magic Keyboard Folio.

Apple TV 4K: стала потужнішою та доступнішою

Окрім нових планшетів, Apple представила ще й приставку Apple TV 4K. Пристрій отримав потужний процесор A15 Bionic – такий же встановлений в iPhone 13 і базовий iPhone 14. Чип забезпечує ще більш високу продуктивність і плавний процес під час ігор: центральний процесор на 50% швидше, ніж у приставки попереднього покоління.

Apple TV 2022 випуску доступна відразу в двох конфігураціях. Молодша версія отримала 64 ГБ пам’яті та підтримку Wi-Fi. Старша – 128 ГБ пам’яті, а також роз’єми Wi-Fi та Ethernet. До речі, друга версія також підтримує протокол Thread Mesh для розумного будинку.

Чіп A15 Bionic забезпечив нову приставку Apple TV 4K технологією HDR10+. Вона обробляє кожен кадр відео власним пресетом із налаштувань кольору, яскравості, контрасту. Це покращити картинку, зробити її напрочуд деталізованою, насиченою та реалістичною. Добре відомі вам технології для об’ємного та імерсивного звучання Dolby Atmos та Dolby Digital 7.1/5.1 також присутні.

Візуально приставка не змінилася: це все той самий стильний матовий корпус із чорного пластику з глянсовими гранями та логотипом яблука.

А ось пульт Siri Remote трохи змінився: тепер його можна заряджати через роз’єм USB-C. Сенсорна панель забезпечує просту і зручну навігацію за інтерфейсом Apple TV. У додатку ви знайдете величезну колекцію фільмів, серіалів та ток-шоу, які здобули визнання широкої публіки та відзначені численними нагородами. Дивитись їх у власному домашньому кінотеатрі у високій роздільній здатності дійсно дуже приємно.

    Хочеш першим зробити передзамовлення? Залиш свої контактні дані

    Будьте завжди в курсі!

    Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

     

    Залишити коментар

    Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *