Вчора, 14 вересня, Apple анонсувала осінні новинки. Крім загального улюбленця iPhone 13, Тім Кук з командою показали нам оновлені моделі iPad, iPad mini й Apple Watch Series 7.

iPad 9-го покоління: потужний чіп A13 Bionic, функція Centre Stage, технологія True Tone і доступна ціна

Це найпопулярніша модель в лінійці планшетів Apple, яку розробники вирішили зробити ще продуктивніше. Новий iPad отримав барвистий дисплей Retina 10,2 дюйма. Це оптимальна діагональ для повсякденних завдань, і при цьому пристрій не займе багато місця в сумці.

У порівнянні з попередньою моделлю iPad 9-го покоління не зазнав змін в дизайні, але отримав вже традиційну для більшості продуктів Apple технологію True Tone. Вона відповідає за автоматичну корекцію температури зображення в залежності від навколишнього освітлення і береже зір.

Камера в новому iPad – топова: 8 Мп у ширококутної лінзи на задній панелі та 12 Мп у надширококутної фронтальної камери. Універсальна задня камера дозволяє швидко і чітко сканувати документи, а також працювати з додатками доповненої реальності з ефектом присутності. До слова, однією з головних фішок новинки стала функція Centre Stage, яка дісталася iPad 10,2 дюйма від старшої моделі iPad Pro. Під час відеодзвінків камера автоматично фокусується на користувача, коли він дивиться в камеру. Цікаво, що якщо в кадрі з’явиться хтось ще, то Centre Stage немов від’їде і змінить план, щоб захопити в кадр всіх учасників сцени.

Приріст продуктивності на 20% стало можливим завдяки потужному чіпу A13 Bionic. І хоча цей iPad є базовою моделлю, тепер він потягне навіть важкі ігри та програми без явних зависань картинки. Крім того, система Neural Engine робить можливим машинне навчання: наприклад, інтелектуальні можливості пристрою дозволяють розпізнавати текст на зображеннях.

Наостанок варто відзначити, що Apple збільшила мінімальну місткість планшета: найменше внутрішнє сховище розраховане на 64 ГБ інформації, а найбільше – на 256 ГБ. iPad буде працювати за підтримки системи iPadOS 15, цифрового олівця Apple Pencil 1-го покоління і клавіатури-чохла Apple Smart Keyboard.

iPad mini: продуктивний чип A15 Bionic, дисплей на всю передню панель і абсолютно новий приголомшливий дизайн

Ця модель вміщується в долоні, але недооцінювати її не варто: всередині вельми компактного пристрою ховається серйозна продуктивність. Старший віце-президент Apple з міжнародного маркетингу Грег Джозвіак сказав, що це найпродуктивніший iPad mini в історії!

Новинка отримала збільшений дисплей Liquid Retina, діагональ 8,3 дюйма і 4 красивих кольори на вибір – рожевий, фіолетовий, «сірий космос» і «сяюча зірка». Дисплей ламіновані покриттям проти відблисків і підтримує технологію True Tone, що в купе дає соковиту реалістичну картинку при будь-якому освітленні. Технологію Touch ID для швидкої та надійної аутентифікації вбудували в верхню кнопку iPad mini, що дуже зручно.

Помітно поліпшені можливості для фото- та відеозйомки. Маленький iPad отримав 12-мегапіксельну камеру на задній панелі й 12-мегапіксельну надширококутний – на передній. Широкий кут огляду дозволяє чудово реалізовувати функцію Centre Stage, завдяки якій всі учасники фільмування залишаються в центрі кадру навіть під час переміщень.

Але що дійсно вражає – це оновлений чіп A15 Bionic. Він дозволяє iPad mini розганятися до 80% швидше пристроїв попередніх поколінь. На ділі це означає, що користувачеві будуть доступні великовагові гри з потужною графікою і професійні програми. Центральний і графічний процесори разом з системою машинного навчання Neural Engine дозволяють iPad mini розпізнавати зображення й обробляти природну мову.

При цьому він дуже економно витрачає батарею: за такими повсякденними завданнями, як перегляд фільмів, читання книг, скролінг стрічки або написання заміток, час зазвичай пролітає непомітно, але планшет iPad mini витримає без підзарядки цілий день.

Підключайте Apple Pencil 2-го покоління, щоб перетворити iPad mini в повноцінний блокнот для малювання і заміток, який завжди у вас під рукою. Він кріпиться за допомогою магніту – ніяких проводів. Щоб зарядити пристрій або під’єднати до нього інші аксесуари, є роз’єм USB-C. Новинка скоро з’явиться у продажу з 64 ГБ і 256 ГБ внутрішньої пам’яті.

Apple Watch Series 7: великий дисплей, швидша зарядка, підвищена міцність і нові кольори

Хоча шанувальники й чекали новий дизайн Apple Watch з прямими гранями, як в iPhone 12, в Apple вирішили практично не змінювати його. Лінії пристрої стали трохи більш плавними, а елементи управління збільшилися у своїх розмірах.

А ось екран тепер можна сміливо назвати найбільшим в лінійці розумних годин компанії. У порівнянні з попередньою серією в Apple Watch Series 7 на 20% більше область перегляду. Цього вдалося домогтися внаслідок вужчих рамок. Тепер користуватися екранною клавіатурою і читати повідомлення буде набагато зручніше.

На презентації сказали, що нове покоління розумних годин – саме міцне в історії Apple. Сьома серія отримала фронтальне скло, яке більш надійне і стійке до появи подряпин і тріщин, а також сертифікат захисту від пилу і води.

За словами розробників, нова серія на одному заряді здатна пропрацювати до 18 годин. Час зарядки покращився на 30%: всього за 45 хвилин можна зарядити пристрій до 80%, а 8 хвилин зарядки подарують користувачеві до 8 годин в режимі відстеження сну.

Маленька модель складе 41 мм, а велика – 45 мм. Apple Watch Series 7 в алюмінієвому корпусі будуть доступні в чорному, білому, синьому, червоному й оливковій кольорах.

Скоро ви зможете придбати їх в магазинах iSpace. Підписуйтесь на нас в соцмережах і слідкуйте за оновленнями!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зустрічайте лінійку iPhone 13 – найбільш просунутих смартфонів в історії Apple

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *