Думати, створювати, творити та досягати цілей найкраще тоді, коли під рукою є надійна техніка. Ми вже писали про переваги MacBook для навчання. А сьогодні розповімо про iMac М1 – настільний комп’ютер для тих, кому потрібне повноцінне робоче місце.

Повний комплект для роботи: великий екран, клавіатура, миша

iMac – порятунок для власників маленьких квартир та тих, хто ненавидить бардак на столі. При компактних розмірах комп’ютер дозволяє організувати повноцінне робоче місце будь-де – хоч на крихітному кавовому столику. А великий екран дозволяє комфортно працювати у програмах, де дуже багато елементів та кнопок. Це плюс і до мультимедійності: перегляд будь-якого контенту принесе значно більше задоволення, ніж на маленькому дисплеї ноутбука.

Ще одна перевага iMac – миша та клавіатура. Їх не треба докуповувати, адже вони вже є у комплекті. Бездротова Magic Keyboard з вбудованими функціями спрощує багато повсякденних дій: перемикання розкладки мови, введення емодзі, блокування iMac та багато інших. Все це можна робити простим натисканням клавіш. А Magic Mouse з підтримкою жестів мультитач дозволяє переходити між вебсторінками та прокручувати документи за допомогою скидання.

Продуктивний чип – можна не замислюватися про апдейт мінімум 5 років

Як обрати комп’ютер для навчання, щоб його вистачило на багато років уперед? Купити пристрій на чипі М1 – саме йому пророкують майбутнє комп’ютерів.

М1 – це “система на кристалі” (SoC). Тобто коли на одному маленькому шматочку кремнію знаходяться центральний, графічний професори, оперативна пам’ять, система введення-виводу, нейропроцесор та багато інших компонентів. При цьому сам чіп виконаний за 5-нанометровим техпроцесом, а всього на ньому знаходиться 16 мільярдів транзисторів!

По суті, М1 – це комп’ютер у комп’ютері, створений на архітектурі ARМ, вже знайомій нам по iPhone та iPad. Тому ви зможете відкривати програми прямо на iMac.

У 8-ядерному CPU чипа М1 використовуються найшвидші обчислювальні ядра з усіх, що застосовуються в чипах з низькою споживаною потужністю. А 8-ядерний GPU (в базовій версії 7 ядер) – найшвидший серед інтегрованих графічних процесорів для персональних комп’ютерів. Додайте до цього високу ефективність чипа, об’єднану архітектуру пам’яті та 16-ядерну систему Neural Engine від Apple. Ось чому новий iMac помітно потужніший за свого попередника – iMac 21,5 дюйма у стандартній версії:

  • Потужність центрального процесора зросла до 85%. Можна швидше експортувати відеопроекти з iMovie, легко працювати з величезними 100-мегапіксельними зображеннями в Lightroom. І компілювати новий код у Xcode набагато швидше, ніж раніше.
  • Обробка графіки стала до 2-х разів швидше – наприклад, у програмах Affinity Photo та Photoshop. Ви можете редагувати зображення в реальному часі та застосовувати складні фільтри – результат буде відображатися майже миттєво. Можна редагувати до п’яти відеопотоків 4K або один відеопотік 8K Final Cut Pro, не пропускаючи жодного кадру.
  • До 3 разів вища швидкість машинного навчання у програмах, що використовують 16-ядерну систему Neural Engine, вбудовану в чип M1.

Завдяки силі М1 та спеціально розробленій для нього macOS, комп’ютер миттєво виходить із режиму сну. Повсякденні та професійні завдання середньої складності виконуються швидко та плавно. А програми запускаються з дивовижною швидкістю. Навіть якщо ви одночасно відкриєте сотні вкладок у Safari та запустіть відразу кілька “важких” програм.

Еталонний дисплей – для комфортної роботи та приємного відпочинку

Багато людей при виборі комп’ютера недооцінюють важливість дисплея. І це при тому, що саме в нього дивитимуться протягом усієї роботи.

iMac” 24 оснащений дисплеєм Retina з роздільною здатністю 4480×2520 пікселів – найкращим серед Mac. Якість кольору – мільярд кольорів, а яскравість – 500 кд/м². Це вище, ніж у більшості моніторів на ринку.

Щільність пікселів становить 218 на дюйм: навіть впритул наблизившись до екрану і максимально збільшивши картинку, ви не розрізніте жодного окремого пікселя. Широкий колірний обхват (P3) гарантує реалістичне відображення кольорів. Без жартів: на такому дисплеї текст виглядає чітким, а зображення – деталізованими та яскравими. Уявляєте, як круто на ньому йдуть фільми та відображається графіка в іграх? Спеціальне антиблікове покриття екрана дозволяє комфортно працювати, навіть якщо ви сидите спиною до сонця.

Зір – слабке місце сучасних учнів: вони дивляться на екрани гаджетів. Щоб мінімізувати навантаження на очі від багатогодинного перебування за комп’ютером, Apple впровадила в iMac технологію True Tone. Вона підлаштовує колірну температуру екрана під навколишнє освітлення, роблячи кольори природнішими.

Відмінні камера та мікрофони – щоб гарно виглядати та звучати під час віддалених уроків

Ще 5 років тому «дистанційка» була чимось фантастичним. Сьогодні кожен другий має особистий приклад: онлайн-курси, заняття з репетитором, теоретичні уроки в автошколі з Zoom. Популярні та персональні онлайн-тренування. І це не кажучи про класичне «віддалення» у школах та університетах!

Apple розуміє, що тенденція вчитися онлайн залишиться надовго. Тому оснастила свої комп’ютери гарною камерою та чутливими мікрофонами. Щоб у мережі ми виглядали так само добре, як і офлайн. А в деяких випадках навіть краще.

В iMac Apple M1 вбудована камера FaceTime HD 1080р. Вона чудово знімає навіть при слабкому освітленні. Додатково картинку покращують система Neural Engine та процесор обробки сигналу в чіпі М1. Вони автоматично налаштовують експозицію, глибину різкості та усувають шуми. Ще одна перевага iMac випливає із конструкції. Камера в моноблоці знаходиться на рівні обличчя та знімає вас із вигідного ракурсу. На відміну від камери у ноутбуках.

І під час онлайн-уроків, і в розмові з друзями і під час роботи з музикою – скрізь знадобиться чіткий мікрофон. iMac M1 оснащений системою із 3-х мікрофонів студійного рівня. Вона зменшує спотворення звуку та фоновий шум. А також усуває відлуння. Завдяки цьому співрозмовники будуть чути вас так, наче знаходяться поруч із вами.

Базові програми не потрібно купувати: вони вже встановлені на комп’ютер

Офісний пакет програм, браузер, редактор відео, а також програми для роботи з поштою та календарем вже встановлені на iMac. І це не просто додатки «для галочки»: вони продумані та корисні, як і решта продуктів Apple.

Наприклад, офісний пакет iWork включає три програми. Pages ідеально підходить для роботи з текстом, Numbers – для складання таблиць, а Keynote – для створення яскравих презентацій. Всі ці програми підтримують імпорт файлів із Microsoft Word, Excel та PowerPoint. Тому ви не матимете проблем через те, що вчитель не зміг відкрити вашу роботу.

Потрібно більше ексклюзиву? Загляньте в iTunes U – це найбільший у світі каталог матеріалів для навчання. Понад 600 тисяч лекцій, відео, книг та інших ресурсів з різних дисциплін! Серед них величезна кількість робіт, розроблених у найкращих освітніх закладах 30 країн. Наприклад, у Стенфордському, Єльському та Оксфордському університетах. А також Нью-Йоркському музеї сучасного мистецтва, Нью-Йоркській публічній бібліотеці та Бібліотеці Конгресу.

Стильно виглядає і можна підібрати колір під свій смак

Інженери Apple зробили неможливе, коли уклали потужне «залізо» і дисплей у настільки тонкий корпус. Для порівняння: комп’ютер завтовшки такий самий, як два iPhone 12, покладені один на одного – всього 11,5 мм!

Тепер iMac є повністю плоский, без опуклості в задній частині. На рівень, комфортний для постави, його піднімає суцільнометалева підставка: підняти комп’ютер ще вище не можна, але можна змінити кут нахилу. Наприклад, якщо вам захочеться попрацювати стоячи чи взагалі лежачи.

Вперше iMac доступний відразу в 7 кольорах:

• жовтий;
• помаранчевий;
• синій;
• рожевий;
• фіолетовий;
• зелений;
• сріблястий.

Дизайн iMac на М1 вийшов дуже стильним та впізнаваним. Спереду колір комп’ютера приглушений та ненав’язливий. Навколо дисплея є вузькі білі рамки, а під ним – кольорове «підборіддя». Саме в ньому заховано майже всю «начинку» пристрою. А ось задня поверхня з логотипом Apple відразу помічається: вона яскрава і соковита. Тому iMac можна поставити посеред кімнати, а не впритул до стіни, як робили раніше. Збоку моноблок взагалі майже не помітний (11,5 мм!) Ось чому він органічно впишеться в будь-який інтер’єр і «осучаснить» навіть бабусин.

Висновок та специфікації

iMac – хороший комп’ютер для навчання за всіма показниками.

  • Класичний корпус із клавіатурою та мишею дозволяє організувати робоче місце вдома. При цьому він не захламлює простір і гармонійно вписується в будь-який інтер’єр.
  • Продуктивний чип легко «тягне» професійні завдання середньої складності. Дизайн, 3D-рендеринг, монтаж відео, програмування та багато іншого – будь-яка операція виконується оперативно. Без підвисань та помилок.
  • Яскравий дисплей із широкими кутами огляду дозволяє професійно працювати з графікою: ідеально для студентів творчих спеціальностей та тих, хто захоплюється фотографією.
  • Попередньо встановлені базові програми позбавляють необхідності купувати програми для роботи з текстом, таблицями та презентаціями – те, що потрібно кожному учню.
  • Гарна камера та чутливі мікрофони – щоб бути впевненим у собі під час онлайн-занять.iMac не підходить лише в одному випадку: якщо учневі потрібно постійно носити з собою комп’ютер до школи, коледжу або університету. У такому випадку радимо придивитися до тонкого та легкого ноутбука MacBook Air.

Купити комп’ютер для навчання можна в iSpace. У наших магазинах iMac представлені у відкритій викладці: можна подивитися, помацати та ознайомитись з macOS. А вибрати специфікацію, яка підходить під вашу спеціальність, допоможе наш консультант. Ціни на базову комплектацію стартують від 54999 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

iMac для дому: 5 причин, чому він стане улюбленцем у вашій родині

iMac М1 для геймінгу: все, що потрібно знати

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *