Зовсім недавно корпорація Apple відсвяткувала 14-річчя iPhone. Своє дітище Стів Джобс вперше представив 9 січня 2007 року на конференції MacWorld Expo в Сан-Франциско. Звертаючись до публіки, він зауважив, що «з нетерпінням чекав цього протягом двох з половиною років» і «сьогодні Apple збирається перевинайти телефон». Сьогодні ми з задоволенням нагадаємо користувачам, яким же був перший iPhone.

Складно сказати напевно, підозрював тоді Джобс, що тримає в руках пристрій, який стане найпопулярнішим в світі і дозволить Apple отримати звання найбагатшої корпорації. Сенсорний iPhone першого покоління, відомий також як iPhone 2G, мав зовсім не великий за нинішніми мірками екран з діагоналлю 3,5 дюйма і основну камеру на 2 Мп. Новинка не була оснащена фронтальною камерою, не мала спалаху, не вміла знімати відео і відправляти зроблені фотографії по MMS, не підтримувала 3G мережі і LTE. Можливості встановлювати додатки iPhone 2G теж не мав, адже магазин App Store тоді ще не існував. Навіть вибрати заставку для робочого столу було неможливо: замість неї красувався чорний екран.

Конкуренти Apple багато в чому обходили iPhone на етапі його презентації, тому багато критики були досить обережні в своїх оцінках. Але ось оглядач The Wall Street Journal визнав, що «незважаючи на деякі недоліки і упущення, iPhone є, в кінцевому рахунку, красивим і проривним кишеньковим комп’ютером». А журнал Time і зовсім назвав смартфон винаходом 2007 року. Не дивно, що вже за кілька днів до офіційного старту продажів, запланованого на 29 червня 2007 року, тисячі американців шикувалися в черги, побоюючись не встигнути купити новий смартфон.

Зовсім скоро Стіву Джобсу вдалося переконати всіх, що для створення дійсного якісного продукту необхідно час. Це підтверджує статистика: загальний обсяг продажів за ці роки майже досяг двох мільярдів смартфонів.

Безумовно, зараз iPhone – кращий смартфон у світі. Це виразно саме стильне, зручне і продуктивний пристрій в світі. Але що ж змусило тоді, в далекому 2007 році, здригнутися серця покупців?

Свій шанс на розвиток він отримав завдяки дисплею з Multitouch і своїм дизайном. Стриманий елегантний корпус з такою ж минималистичной лицьовою панеллю задав тон. Ви пам’ятаєте, якими були смартфони того часу? Громіздкі, важкі, з випирають антенами, Джостик, стилусами, висувними клавіатурами, масою непотрібних кнопок під екраном. І що ми бачимо зараз? Більшість сучасних виробників чи не копіюють дизайн iPhone, прагнучи таким аж ніяк не хитрим чином викликати інтерес користувачів.

Але, як ми бачимо, наблизитися до оригіналу не просто. Apple і по всій день вдається давати користувачеві впевненість в тому, що створюється нею продукт – найкращий.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *