Страшний сон будь-якого власника iPhone: засунути руку в кишеню чи рюкзак та зрозуміти, що телефону там немає. А якщо зателефонувати на свій номер, то він виявляється недоступним – швидше за все, гаджет вимкнено.

Що робити, якщо це не сон і ви втратили смартфон по-справжньому? І як заблокувати iPhone, якщо його вкрали? Без паніки: на цей випадок Apple розробила план дій.

Як заздалегідь налаштувати iPhone на випадок втрати чи крадіжки?

Почнемо спочатку. Якщо у вас ще є iPad або Mac, достатньо увімкнути на смартфоні функцію «Знайти iPhone» у програмі «Локатор». Але якщо ви користуєтеся тільки iPhone, вам потрібно трохи покопатися в налаштуваннях.

Справа в тому, що вхід до iCloud захищений двофакторною автентифікацією. Це означає, що до вашого Apple ID повинен бути прив’язаний інший пристрій Apple, на який прийде код підтвердження. Його можна отримати і за SMS, але воно відправляється на вкрадений iPhone. Коло замикається. Тому обов’язково додайте довірені контакти в Apple ID. Щоб це зробити, перейдіть до «Налаштування» > «Apple ID» > «Вхід і безпека» > «Відновлення облікового запису» і натисніть «Додати контакт».

Як знайти iPhone з іншого iPhone?

Опустимо банальні поради, на кшталт “обшукайте всю квартиру” або “зателефонуйте на свій номер”. Якщо ваш iPhone не при вас, знайдіть інший пристрій з виходом в інтернет – iPhone друга, Mac або девайс на Android або Windows.

  • Перейдіть за посиланням, щоб увійти до iCloud та скористатися функцією «Знайти iPhone». Після авторизації на карті відобразяться всі пристрої, підключені до одного Apple ID. Поруч буде вказано останній час використання девайсу.
  • Вам залишається лише приїхати до вказаного місця та натиснути кнопку «Відтворити звуковий сигнал». Якщо ваш iPhone ще там, ви знайдете його за звуком.
  • Якщо у списку пристроїв вашого iPhone немає, значить, на ньому не було включено «Локатор». Відстежити його розташування через служби Apple не вдасться. Але все одно можна захистити свої дані, наприклад, змінити пароль Apple ID.

Що робити, якщо загубив iPhone?

  • На сторінці пошуку пристроїв позначте смартфон як зниклий. Так ви віддалено заблокуєте його за допомогою нового пароля коду. Це допоможе захистити ваші дані та відключить Apple Pay на iPhone.
  • Додати повідомлення з вашими контактами для того, хто знайде ваш гаджет. Він відображатиметься на заблокованому дисплеї iPhone.
  • За крайньої потреби віддалено зітріть усі дані зі смартфона.
  • Зверніться до оператора, щоб заблокувати sim-картку, а також в правоохоронні органи.

Важливо: якщо на втраченому iPhone було включено функцію «Локатор», то на ньому автоматично активовано і блокування активації. Вона ускладнює використання або продаж смартфона, оскільки не дозволяє повторно активувати пристрій без введення пароля.

По суті, якщо зловмисник вирішить привласнити знайдений чи вкрадений iPhone собі, то користуватися ним він все одно не зможе. На дисплеї висітиме повідомлення, що гаджет належить іншому власнику. Розблокувати або прив’язати його до нового Apple ID без введення пароля дуже проблематично. До того ж, є ймовірність, що iPhone розшукують правоохоронні органи.

Як знайти загублений iPhone за серійним номером чи IMEI?

Теоретично, ви можете відстежити смартфон за IMEI. Це унікальний номер, який надається на заводі виробника і автоматично транслюється мобільному оператору при підключенні до мережі. Тобто поки iPhone підключено, оператор може подивитися інформацію про його останнє місцезнаходження. Але зазвичай абонентам така інформація не надається. Навіть якщо вони доведуть, що смартфон, що відстежується, – це їхня власність.

Тому, щоб знайти iPhone за IMEI, потрібно звернутися до правоохоронних органів. Тільки вони можуть надіслати запит на відстеження оператору зв’язку.

Як знайти iPhone, якщо він вимкнений?

Навіть якщо смартфон розрядився, він може передавати дані про свою геопозицію протягом кількох годин. Для цього в iOS передбачено механізм Power Reserve, який «бронює» мінімальний запас енергії для підтримки важливих функцій. Наприклад, “Локатора”. Тому протягом 5 годин після повної розрядки акумулятора ви зможете знайти iPhone по гарячих слідах. Після закінчення цього часу геопозиція перестане оновлюватись.

Інша річ, якщо ваш смартфон вимкнули вручну. У такому разі Power Reserve не спрацьовує. Ви можете відтворити звук, стерти дані або віддалено заблокувати пристрій. iPhone виконає команду, як тільки буде увімкнено.

Якщо iPhone офлайн і не відстежується, активуйте опцію «Повідомити мене про знахідку». Тоді ви отримаєте повідомлення, як тільки його увімкнуть.

Ці інструкції також підходять, якщо вам потрібно знайти iPad, який вимкнено.

Купити iPhone SE 3 можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *