Попит на бездротові навушники AirPods дуже високий. Преміальний дизайн, якісна збірка і об’ємний звук не залишають нікого байдужими. Але зворотний бік популярності будь-якого бренду – наслідування, а іноді й нахабне копіювання топових продуктів. Як не потрапити в халепу, на що звернути увагу і де можна сміливо робити покупки? Експерти iSpace все розкажуть і навіть покажуть.

Спершу – ремарка

Якщо продавець відкрито заявляє про те, що в руках покупця перебуває копія AirPods, а ціна на неї в рази нижча, ніж на оригінальний продукт, то тут все відносно прозоро. Як то кажуть, попереджений – озброєний.

Але ринок переповнений AirPods, які продаються під виглядом оригінальних. Ціна на них відповідна, іноді незначно поступається. Покупець не чекає підступу, але отримує кота в мішку, який одразу або з часом починає видавати дивні звуки, швидко розряджається і відмовляється синхронізуватися з іншими пристроями. Щоб ви не клюнули на вудку шахраїв, ми розповімо, як відрізнити оригінальні AirPods від підробки.

Упаковка та її вміст

Перш ніж ви доберетеся до самих навушників, варто вивчити саму коробку. Apple упаковує свої бездротові навушники в білосніжну коробку, тоді як багато фейків грішать домішками інших відтінків: одні “йдуть” у сірий, інші відверто жовтять. Оригінальну упаковку захищатиме плівка з акуратними рівними швами. На Pro-версії ви знайдете язичок-стрілочку: нічого не потрібно рвати, тягнете – і сезам відкривається. На останньому поколінні AirPods 3 встановлено дві пломби.

Далі варто звернути увагу на малюнок і якість його друку. Це має бути не звичайне плоске зображення навушників: провівши пальцями, ви відчуєте його рельєф. Логотип яблука має переливатися на світлі.

Шрифт, який використовують дизайнери для текстової інформації, не чорний, а сірий – навіть в інструкції. Надруковано все акуратно, без помилок. Але ж деякі горе-виробники не вважають за потрібне обтяжувати себе навіть перевіркою на правильність написання імені бренду.

Важливо! На коробці ви виявите спеціальні наклейки з серійним номером, який можна перевірити. Але докладніше про це трохи пізніше.

Усередині квадратної коробки оригінальних навушників Apple все так само лаконічно: під кришкою лежить інструкція, під нею на спеціальному лотку – зарядний кейс з AirPods, ще нижче – Lightning-кабель. До речі, якість кабелю в підробках завжди кульгає і, звісно, світло-сірий напис “Designed by Apple in California. Assembled in China” теж відсутній. В оригінального ж кабелю колір контактів сріблястий, а нутрощі роз’єму USB Type-C – білі. Ніяких нерівностей, швів, стиків, відходжень і напливів бути не повинно.

Оригінальний кейс додатково упакований у приємний на дотик матовий, схожий на кальку папір, тоді як для копій використовується найдешевша прозора плівка, а іноді й зовсім кольорова.

Дизайн боксу

Якби користувач одночасно тримав у руках два зарядні кейси, то одразу б відчув візуальну і тактильну різницю. Apple використовує бездоганно гладкий пластик молочно-білого кольору. Кришка на магнітику, відкривається і закривається легко і плавно. Фейкові кейси відкриваються із зусиллям, деренчать і зачиняються так само різко, як вхідні двері на протязі.

Якщо покласти кейс із навушниками у відкритому вигляді на стіл, то він не зачиниться. У заглибленнях під навушники не повинно бути жодних китайських написів, все англійською і світло-сірим шрифтом. Ззаду завжди є позначка – Designed by Apple in California. Assembled in China.

На оригінальному корпусі футляра з можливістю бездротової зарядки також розташований світлодіод, який горить білим, коли AirPods налаштовуються на роботу з іншим пристроєм, зеленим – якщо акумулятор заряджений і помаранчевим – коли залишилося менше одного циклу заряду. У липових кейсах можна виявити діод будь-якого кольору веселки, а сам отвір часто нічим не захищений – в нього увійде навіть кінчик зубочистки – тоді як в оригінальних діод закритий напівпрозорим пластиком.

Що ж стосується розмірів і форми боксу, то все частіше зустрічаються копії AirPods і AirPods Pro, сильно наближені до оригіналу. Тому про це говорити не будемо.

Дизайн навушників

Якщо ви ніколи раніше не тримали в руках AirPods, можливо, ви не помітите підступу. Але якщо користувалися навушниками друзів або придивлялися до них в офіційних магазинах, то багато деталей впадають у вічі.

Наприклад, форма самих навушників – витончена і плавна, як у крапельки, а ось у фейкових вона частенько незграбна. Саме тому підроблені навушники найчастіше не влазять в оригінальний кейс, і навпаки.

Решітки на “спинці” функціональні, у підробок же стоять звичайні гумові заглушки. Решітки на динаміках виконані з тонкого металу, не “провалюються”. Китайці економлять на матеріалах, тому на підробках можна виявити тканинну сітку, яка порветься при першій же спробі її почистити від сірки і бруду.

У AirPods Pro також можна зняти амбушюри (гумові накладки) і розглянути динаміки. Різниця тут ще більш очевидна: в оригіналу ви виявите чорний овал із сіточкою, який є частиною самого навушника і немов зливається з ним; у китайській копії динамік є окремим елементом і немов приклеєний.

В оригінальних AirPods кожен навушник промаркований – англійські літери L (Left) і R (Right) підказують, у яке вухо вставляти “крапельки”. Кожен навушник також має свій номер.

Крім того, ще раз звертаємо вашу увагу, що абсолютно всі деталі – зокрема й металеві кінчики “ніжок” – мають бути ідеально відшліфовані та підігнані.

Звук

Навіть за умови, що покупцеві попалися відносно непогано виконана копія, її звучання все одно видасть походження навушників. З найперших ноток оригінальні AirPods чіпляють якістю звуку. М’який, збалансований, з хорошим запасом гучності. Наприклад, у Pro-версії є можливість перемикатися між режимами – звичайним, “прозорим” і активним шумозаглушенням.

Не складно здогадатися, що копія тисне на вуха, особливо якщо “підняти” гучність до середини і вище. Баси відсутні, а на високих частотах все хрипить і деренчить – слухати неприємно. Від режимів у підроблених AirPods, звісно ж, тільки одна назва – під час перемикання абсолютно нічого не змінюється.

До речі, оригінальні AirPods слугують чудовою гарнітурою користувачам: можна приймати дзвінки за кермом лише одним натисканням на “ніжку” навушника (в AirPods Pro і AirPods 3) і дотиком – у більш ранніх моделях AirPods. При цьому і ви, і ваш співрозмовник будете прекрасно один одного чути. У фейкових AirPods встановлено не тільки низькосортні динаміки, а й мікрофон: у кращому разі на тому кінці “дроту” здаватиметься, що ви розмовляєте з труби.

Ще одна яскрава відмінність полягає в тому, що в AirPods встановлені чутливі датчики. Коли ви дістаєте навушник із вуха, то програвання автоматично ставиться на паузу доти, доки ви знову не вставите його назад. Більшість копій поки що не вміють проробляти цей фокус.

До речі, заряд AirPods теж витрачається абсолютно по-різному. Оригінальні навушники витрачають батарею економно. Наприклад, AirPods Pro обіцяють слухачеві понад 24 години в режимі прослуховування аудіо з використанням бездротового зарядного футляра, а AirPods 3 – до 30 годин! Китайський мотлох не похвалиться і половиною цього часу, та й взагалі працює непередбачувано. Як тут отримаєш задоволення від прослуховування?

Синхронізація

Підключення AirPods до вашого iPhone відбудеться миттєво. Це загалом приємний процес: досить просто відкрити кейс із навушниками, піднести його до смартфона, і внизу на його екрані одразу ж спливе меню з пропозицією під’єднати AirPods. У цьому віконці відобразиться назва навушників, а також інформація про заряд кейса і кожного навушника окремо.

До речі, важливо знати, що навушники Apple можуть працювати з пристроями й інших брендів. І робота ця приносить задоволення: жодних глюків і повторного процесу синхронізації. Копії зазвичай витрачають багато нервів і часу своїх володарів і щоразу просять підключитися до пристрою заново. Саме з’єднання може несподівано зникнути і потім знову з’явитися, причому під якоюсь дивною назвою.

Перевірка IMEI

Що китайцям поки що точно не під силу, так це відобразитися в розділі налаштувань “Про цей пристрій”. Там користувач може знайти інформацію про виробника навушників, номер моделі, її серійний номер, версію прошивки і апаратну версію.

Кожен пристрій Apple має унікальний серійний номер. Він має бути нанесений як на коробці, так і на зарядному кейсі в заглибленнях для навушників – і, безумовно, збігатися.

До речі, на підроблених пристроях найчастіше немає жодних наклейок. Але навіть якщо горе-конкуренти і вкажуть там якісь цифри, є дуже простий спосіб виявити їхню оригінальність. Перейдіть за посиланням на сайт Apple і перевірте право на обслуговування та підтримку цього пристрою.

Де купити оригінальні AirPods в Україні?

Найчастіше китайці штампують копії ніби із заплющеними очима – настільки очевидні і грубі відмінності. Але вони “ростуть” і “вдосконалюються”, тому іноді можна і потрапити в пастку.

Щоб цього не сталося, ми рекомендуємо купувати AirPods та іншу техніку Apple тільки в офіційних реселерів. Наприклад, в iSpace ціна на AirPods 2 стартує від 6 299 грн. AirPods 3 коштують 8 999 грн.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *