Смартфон Apple відкриває безліч можливостей: від спілкування і роботи до розваг і зйомки контенту. Щоправда, іноді хочеться перенести все на великий екран: подивитися останні фото з подорожей, зануритися в атмосферу улюблених відео, послухати музику в об’ємному звучанні. З iPhone можливо і це – достатньо під’єднати телефон до телевізора. До речі, якщо дотримуватися нашої інструкції, процедура нескладна. Давайте пробувати.

Яким має бути телевізор?

Smart-телевізор – те, що нам потрібно. У “розумних” пристроях передбачена функція AirPlay або AirPlay 2. Якщо техніка випущена до 2011 року, можливо, цієї опції і не буде. Перевірити її наявність/відсутність можна в налаштуваннях телевізора або в інструкції з експлуатації. Не засмучуйтеся, якщо техніка не підтримує AirPlay. Смартфон можна під’єднати по кабелю і по Bluetooth – про це ми теж розповідаємо в статті.

Young man with remote control choosing something to watch while sitting in front of tv set with his girlfriend near by

Крок 1. Підключення за допомогою AirPlay

Для цього способу потрібен телевізор з AirPlay і підключення до Wi-Fi. Важливо, щоб iPhone і ваш TV працювали від однієї бездротової мережі.

Як підключити iPhone до телевізора:

  • Відкрити “Пункт управління”. Потрібно змахнути вниз із верхнього правого куточка смартфона.
  • Натиснути на значок двох пересічних прямокутників.
  • Зі списку запропонованих пристроїв вибрати той, що вам потрібно.
  • Ввести код – висвітиться на екрані TV.
  • Усе – синхронізацію завершено, дивіться будь-які відео на великому моніторі.

Для повторного підключення не доведеться вводити код. Девайси запам’ятовують один одного.

Крок 2. Підключення за допомогою Apple TV

Для цього способу знадобиться приставка Apple TV і підключення до Wi-Fi. Важливо, щоб iPhone і приставка працювали від однієї бездротової мережі.

Алгоритм дій:

  • Вибрати потрібне відео та увімкнути його.
  • Натиснути значок AirPlay (він буде вгорі, позначається прямокутником із жирною стрілочкою вгору).
  • Усе готово – насолоджуйтеся переглядом.

До речі, якщо у вас є приставка Android TV, вона теж “подружитися” з AirPlay.

А як зробити трансляцію фото/відео з галереї?

Тут теж усе просто. Тільки врахуйте, що значок AirPlay потрібно шукати в іншому місці. Отже, натисніть “Поділитися” (квадратик із тонкою стрілкою вгорі). З’явиться меню – у ньому виберіть значок AirPlay. У запропонованому списку знайдіть свій телевізор.

Додаткові налаштування для автоматичного підключення через iPhone

Для синхронізації не потрібно постійно вводити налаштування вручну. Підключати iPhone до телевізора можна автоматично. Що потрібно зробити:

  • Зайти в “Налаштування”.
  • Перейти в “Основні”.
  • Знайти “AirPlay і Handoff”.
  • Вгорі знайти налаштування “Авто-AirPlay”. Пристрій запропонує зробити вибір:
  1. “Ніколи” – доведеться синхронізуватися вручну.
  2. “Запитувати”/”Запитати” – телефон повідомить, що може підключитися через AirPlay. Потрібно схвалити, ігнорувати або відхилити з’єднання.
  3. “Авто” – пристрій синхронізуватиметься автоматично.

Якщо телевізор із приставкою Smart, але без функції AirPlay, можна скористатися сторонніми додатками. Для цього в AppStore скачайте iMediaShare або TV Assist. Запустіть застосунок, виберіть контент для трансляції, натисніть кнопку показу відео/фото (значок розташовано вгорі праворуч). Останній крок – знаходьте свій телевізор і насолоджуєтеся переглядом.

Крок 3. Підключення через кабель

Якщо телевізор не підтримує опцію Smart TV, для підключення iPhone використовують перехідний кабель.

Дріт із роз’ємом Lightning – HDMI знадобиться для: iPhone 5 (5c і 5S), iPhone 6 (6 Plus, 6S, 6S Plus), iPhone SE, iPhone 7 і 7 Plus, iPhone 8 і 8 Plus, iPhone X (XS, XS Max, XR), iPhone 11 (11 Pro і 11 Pro Max), iPhone SE 2020, iPhone 12 (12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max), iPhone 13 (13 Pro, 13 Pro Max, Mini), iPhone 14 (14 Plus, 14 Pro і 14 Pro Max).

Дріт із роз’ємом HDMI – Type-C дасть змогу під’єднати до телевізора iPhone 15/15 Plus/15 Pro і 15 Pro Max.

Коли під’єднаєте кабель, виберіть у налаштуваннях потрібний порт – усе готово! А щоб синхронізація була без перешкод і збоїв, використовуйте тільки якісні дроти.

iPhone підключається і через телевізійний USB-порт. Але в цьому разі телевізор сприймає телефон як накопичувач. Тому подивитися відео не вийде.

Крок 4. Синхронізація через Bluetooth

Цей спосіб стане в пригоді тим, хто любить слухати музику через домашню акустику. Тільки перед підключенням потрібно перевірити, чи підтримує ваша техніка опцію Bluetooth. Зверніть увагу, що в цьому випадку можна тільки слухати аудіо – дивитися відео/фото не вийде.

Щоб підключитися, активуйте в налаштуваннях iPhone і телевізора Bluetooth. Висвітиться список доступних пристроїв – знайдіть свій TV. Схваліть синхронізацію, введіть код з телевізора. Тепер можна насолодитися улюбленою музикою на всі 100%.

Young woman jumping on the sofa at home.

Власникам iPhone ми рекомендуємо звернути увагу на моделі телевізорів зі Smart TV і AirPlay/AirPlay 2. Синхронізація пройде швидко і без збоїв. А за консультацією щодо під’єднання iPhone до різних видів техніки звертайтеся в iSpace. Наші консультанти – експерти у світі Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

Як заховати додатки на iPhone, не видаляючи їх?

Профілактика і реанімація: як перезавантажити iPhone, iPad, Mac, Apple Watch і AirPods?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *