Розробники Apple приділяють велику увагу безпеці користувацьких даних і намагаються максимально захистити пристрої. Але іноді йдеться зовсім не про глобальні вторгнення в систему.

Якщо вашим смартфоном хоча б іноді користуються друзі або, скажімо, ви хочете обмежити своїй дитині доступ до деяких застосунків, прочитайте наш огляд. Ми розповімо, як захистити паролем будь-який застосунок на вашому iPhone або iPad.

Функція “Екранний час”

Уперше вона з’явилася в iOS 12. Ідея полягала в тому, щоб допомогти користувачам відстежувати, скільки часу вони проводять у соціальних мережах і різних додатках. Функція “Екранний час” дала змогу доволі гнучко це контролювати та обмежувати час роботи окремих програм на власний розсуд.

Отже, щоб встановити пароль на додатки iPhone, дотримуйтесь нашої інструкції.

  • На робочому столі відкрийте штатний додаток “Налаштування”.
  • Зайдіть у розділ “Екранний час”.
  • Спустіться вниз сторінки і натисніть “Заблокувати налаштування Екранного часу”.
  • Придумайте чотиризначний код-пароль, який захистить задані налаштування.
  • Вкажіть свій Apple ID. За допомогою пошти або номера телефону можна буде скинути пароль, якщо ви його забудете.

  • Поверніться в розділ “Екранний час” і зайдіть у пункт “Контент і конфіденційність”.
  • Активуйте перемикач – він має горіти зеленим.
  • Виберіть необхідний розділ для створення обмежень: наприклад, “Покупки в iTunes і App Store”, “Дозволені застосунки”, “Обмеження контенту” тощо.
  • Вимкніть застосунки або дії, які хочете приховати на домашньому екрані. Вони не видаляться з пристрою, але не відображатимуться – як то кажуть, геть з очей!

Примітка: щоб згодом знову активувати до них доступ, повторіть описані кроки і пересуньте перемикачі в протилежний бік.

Ліміт часу на певні ігри та додатки

Іноді контролю потребують не тільки діти, а й ми самі. Зізнавайтеся, “зависали” в месенджерах так довго, що геть забували про час? Потім, за всіма законами жанру, напевно гадали, куди він витік, і чому нічого із запланованого не зроблено.

У розділі “Активність додатків і сайтів” користувачам усіх пристроїв Apple доступна статистика використання додатків. Проаналізуйте, куди ви “зливаєте” свій час, і встановіть часовий ліміт на потрібні застосунки.

Як встановити ліміт часу на додатки в iPhone?

  • Спершу необхідно виконати перші п’ять пунктів з попереднього розділу – тобто задайте налаштування для функції “Екранний час”, якщо ви ще цього не зробили.
  • Зайдіть у розділ “Екранний час”, а потім у пункт “Ліміти додатків”.
  • Натисніть кнопку “Додати ліміт” і введіть код-пароль для “Екранного часу”.

  • Виберіть категорію. Натисніть на стрілку праворуч, щоб розгорнути меню категорії. Виберіть ті додатки, на які хочете встановити обмеження, і натисніть “Далі”.
  • Задайте ліміт – щоденний або для конкретних днів тижня. Щойно час вийде, застосунки будуть заблоковані паролем.
  • Також переведіть тумблер “Блокування в кінці ліміту” в активне положення і натисніть “Додати”.

Важливо: якщо ви хочете встановити постійний пароль на запуск одного або декількох застосунків, задайте ліміт в 1 хвилину.

Коли він закінчиться, і ви запустите заблокований застосунок, система надішле відповідне повідомлення. Іконки заблокованих застосунків стануть тьмянішими, а поруч із ними з’явиться значок із зображенням пісочного годинника.

Звичайно, ви можете продовжити працювати в заблокованому застосунку. Якщо потрібно, торкніться іконки додатка і натисніть кнопку “Попросити більше часу”. Далі введіть код-пароль і задайте ліміт: ви можете схвалити на 15 хвилин, на годину або на весь день.

Причому можна задати єдиний ліміт на всіх синхронізованих пристроях Apple. Для цього поверніться на головну сторінку розділу “Екранний час” і активуйте перемикач “Облік на всіх пристроях”.

Готово!

Переходьте до каталогу iSpace і вибирайте пристрій, на якому працювати в улюблених застосунках буде в задоволення. Користуйтеся, але все ж не втрачайте лік часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як створити Apple ID?

Як скасувати підписку на iPhone: докладна інструкція

Як приховати фото на iPhone?

 

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *