Часом не так страшно втратити iPhone, як позбутися даних на ньому: фото, відео, паролів, документів та іншої інформації. На щастя, на цей випадок Apple розробила “страховку” – хмарне сховище iCloud, де і зберігається контент.

Що таке Apple iCloud

Це хмарний сервіс від Apple, який дбайливо зберігає ваші файли та резервні копії, а також підтримує їхню актуальність. Щоб ним скористатися, потрібно створити обліковий запис Apple. Після цього весь контент буде синхронізовано між пристроями, підключеними до одного Apple ID:

  • iPhone; 
  • iPad; 
  • iPod touch; 
  • Mac.

Під час реєстрації в iCloud безкоштовно надається 5 ГБ простору. Цей обсяг можна збільшити до 2 ТБ за допомогою платної підписки на iCloud+.

Як вивантажити фото в iCloud з iPhone

Щоб подивитися фото в iCloud, їх потрібно спочатку туди додати. Для цього на пристроях iOS:

  • відкрийте “Налаштування” > “Фото” та увімкніть параметр “Фото iCloud”. Після цього всі файли будуть автоматично вивантажуватися в хмару.

Як вивантажити фото в iCloud c Mac

  • відкрийте “Системні налаштування” і натисніть на ваш ідентифікатор Apple ID. Потім виберіть iCloud і активуйте параметр “Фото”.

Як подивитися фото в iCloud

Щоб увійти в iCloud, вам необов’язково мати при собі пристрій Apple. Достатньо будь-якого гаджета з виходом в інтернет. Для цього:

  • відкрийте браузер і перейдіть на сайт icloud.com;
  • авторизуйтеся під своїм Apple ID;
  • перейдіть у розділ “Фото”.

В Apple iCloud фото і відео можна сортувати за альбомами, а також додавати їх у розділи “Вибране”, “Нещодавні”, “Посилання iCloud”, “Приховані” і “Нещодавно видалені”. Хмарний сервіс синхронізує ваш контент на всіх пристроях, підключених до одного Apple ID і на яких увімкнена функція “Фото iCloud”. Ви в будь-який момент можете подивитися і відредагувати свої альбоми.

Як чистити iCloud?

Звільнити місце в iCloud можна двома способами: видалити фото, які в нього завантажені, а також відключити автоматичне вивантаження нових знімків.

  • Видалення фотографій. Якщо на iPhone (iPad або Mac) увімкнено функцію “Фото iCloud”, то ті фото і відео, які ви видаляєте на пристрої, стираються і з хмари. Протягом 30 днів їх можна буде відновити з папки “Нещодавно видалені”, а потім файли зникнуть безповоротно. Тому перед “наведенням ладу” радимо зробити резервну копію, щоб випадково не позбутися важливих знімків.

Почистити фото в хмарі можна і без гаджетів Apple. Ви можете зайти в сховище iCloud через браузер з будь-якого пристрою. Для цього на сайті icloud.com авторизуйтеся під своїм Apple ID, потім виділіть непотрібні фото і натисніть на значок кошика. Фото потраплять до “Нещодавно видалені” – ця папка теж з’їдає місце. Тому очистіть і її. Але пам’ятайте, що дані видаляться без можливості відновлення. Щоб видалити фото в iCloud, але залишити їх на пристрої, вимкніть синхронізацію з хмарою.

  • Вимкнення вивантаження нових фото в iCloud. На iOS відкрийте “Налаштування” > ваше ім’я > iCloud. Деактивуйте повзунок у рядку “Фото iCloud”. Це не призведе до видалення наявних знімків у хмарі, вони, як і раніше, будуть доступні.

Як вивантажити фото з iCloud на iPhone

За допомогою сайту icloud.com. Для цього:

  • зайдіть у розділі “Фото”;
  • коли завантажиться галерея, виберіть потрібні файли або всю медіатеку (“Вибрати все”);

натисніть кнопку з трьома крапками і виберіть “Завантажити”. Копії фото і відео збережуться в “Файли”. Щоб перемістити їх у галерею iPhone, відкрийте їх, клікніть на значок “Поділитися” і натисніть “Зберегти зображення”.

Як видалити фото з iCloud назавжди

Зайдіть у папку “Нещодавно видалені” на сайті icloud.com, виберіть фото, а потім натисніть “Видалити”.

Виникли запитання? Ви можете звернутися в iSpace: наші фахівці допоможуть вам розібратися з iCloud. А також проконсультують з будь-якого питання, пов’язаного з використанням техніки Apple.

Купити iPhone 13 mini можна в два кліки: оформляйте замовлення в інтернет-магазині ispace.ua з доставкою у ваше місто. Або приходьте в один із магазинів iSpace у Києві, Львові, Одесі чи Дніпрі, де отримаєте експертну консультацію та допомогу з налаштування нового девайса. Придбати пристрій можна одним платежем або розбити на кілька. Чекаємо вас в iSpace!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ремонт iPhone в iOn: офіційний сервіс із гарантією на всі види робіт

Як і навіщо чистити кеш на iPhone?

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *