Підготовка презентацій, монтаж звуку та відео, створення макетів і креслень – сучасні школярі/студенти вже не сприймають комп’ютер як друкарську машинку чи сховище документів. Тому їм і потрібна надійна універсальна техніка. Коли немає потреби брати девайс на заняття, можна сміливо купувати стаціонарний ПК, наприклад, Apple Mac mini або iMac. Кому який варіант підійде? Розбираємося разом і оновлюємося до нового навчального року в iSpace.

Готове рішення vs компактність

iMac — моноблок “все-в-одному”: повноцінний ПК з монітором і системним блоком в одному корпусі плюс миша/трекпад і клавіатура. Дістали з коробки, під’єднали до мережі – працюєте.

Mac mini — ультракомпактний девайс без монітора і периферії. Все необхідне можна підібрати на свій смак і гаманець.

Під капотом – продуктивні чипи серії Apple Silicon. Обидва девайси підтримують супершвидкий бездротовий Wi-Fi 6E і надшвидкісне підключення по кабелю – інтернет літає.

iMac – “все включено”

Моноблок закриває всі повсякденні та освітні завдання: від офісних програм до 3D-моделювання. З iMac 24″ М3 не знадобиться великий робочий стіл, адже корпус ультратонкий – усього 11,5 мм. На 24-дюймовому моніторі можна одразу відкривати багато вікон – одночасно верстати навчальний макет, коригувати фото, фоном дивитися фільми.

Картинка – топова. Дисплей Retina 4.5K з роздільною здатністю 4480 на 2520 пікселів має приголомшливу яскравість 500 ніт, широке колірне охоплення P3. Текст наче надрукований на папері, зображення яскраві та контрастні навіть на яскравому світлі. Можна не закривати штори під час роботи. True Tone адаптує колірну температуру екрана під будь-яке освітлення: якщо ніч безперервно пишете курсову, очі не втомляться. І руки теж, адже у вас будуть суперзручні Magic Keyboard і Magic Mouse (замість миші можна вибрати Magic Trackpad).

Веб-камера FaceTime HD з роздільною здатністю 1080p ідеальна для відеодзвінків, вебінарів. 3 мікрофони студійної якості відсікають фонові звуки, 6 динаміків оснащені опцією шумозаглушення. Сусіди по кімнаті не завадять розмовам з батьками та онлайн-заняттям.

У базовій конфігурації 2 USB-порти, у розширеній – 4. Можна підключити CD/DVD привід, якщо на вашій кафедрі вимагатимуть записати дипломну на диск.

Кому точно варто купити iMac

Для ресурсномістких завдань на борту є чип М3 – найбільш просунутий у Apple. Якраз, якщо ви вчитеся на відеомонтажера, дизайнера або IT-фахівця, ведете блог на YouTube або захоплюєтеся діджеїнгом.

iMac М3 підтримує апаратно-прискорене трасування променів для реалістичного відображення світла, тіней в іграх і апаратне декодування кодека AV1. Опції стануть у пригоді для геймдизайну і створення медіаконтенту. Та й просто на випадок, якщо захочеться пограти після навчання.

Mac mini – нічого зайвого

Економічна платформа в компактному корпусі поставляється без дисплея, клавіатури і миші. І це зовсім не недолік. Можна підключити вже наявні звичні аксесуари через Bluetooth або порти USB, яких, до речі, в надлишку. Або докупити нову периферію під ваші запити.

У Mac міпі – два (у версії M2 Pro – чотири) порти Thunderbolt 4, два роз’єми USB-A, багатоканальний інтерфейс HDMI. Навіщо все це? Щоб одночасно підключати аксесуари, телевізори, монітори, проектор, саундбар. Для дизайну або спільної роботи над студентськими проєктами можна використовувати відразу два зовнішні монітори або три у версії Pro.

Є тільки один динамік, але звучить голосно і чисто у всіх діапазонах. Через роз’єм 3,5 можна підключити високоомні навушники і насолоджуватися шикарним саундом.

Кому радимо купити Mac mini М2/M2 Pro

Mac mini підходить для більшості повсякденних завдань: тексти, таблиці, відео, звук, фото тощо. Зручний для переміщень: попрацювали в гуртожитку, взяли девайс у комп’ютерний клас, відвезли на канікули до батьків.

У Mac mini прокачаний чип M2, який тягне будь-які професійні програми. А версія на чипі M2 Pro – справжній “монстр” для коду, відео та інших ресурсномістких завдань. Потужна машина “на виріст” для майбутнього інженера відеомонтажу, дизайнера або IT-фахівця.

Дбайлива екосистема Apple, яка об’єднує iMac і Mac mini

Не забувайте, що в девайсів багато спільного: зручна і турботлива екосистема Apple, прогресивна macOS зі зрозумілим інтерфейсом і безліччю корисних фішок і додатків для навчання. Наприклад, з Grafio 4 легко створювати красиві діаграми для курсових і дипломних, а з PDFelement — обробляти та конвертувати PDF-файли.

Spark Mail допоможе не пропустити важливий лист від викладача, iStudiez Pro Legendary Planner буде корисний при складанні розкладу та плануванні навчального навантаження.

А ще є безліч корисних вбудованих функцій, для яких не потрібно завантажувати додатковий софт. Наприклад, Spotlight допоможе швидко знайти потрібний конспект на комп’ютері. Для паралельної роботи в декількох програмах зручно використовувати режим Split View. І це тільки частина можливостей.

Вибір за вами

Компактна платформа, яку легко адаптувати під будь-які умови, чи готовий моноблок? Усе залежить від ваших потреб. Обидва комп’ютери підійдуть для всього: від офісних програм до 3D-моделювання, але у iMac більше опцій для професійної графіки. На боці Mac mini – гнучкість, портативність.

Apple пропонує безліч конфігурацій ОЗП і сховища. Потрібно багато місця для медіафайлів, софту і просунута ОС для коду, відео та графіки – беріть Mac mini M2 Pro з SSD на 8 Тб і ОЗП на 16/32 Гб. Якщо потрібна надійна й універсальна робоча станція для будь-яких завдань, від серфінгу і роботи з документами до обробки відео, аудіо та фото, можна зупинитися на iMac М3 у базовій комплектації, яка починається від 8 Гб ОЗП і 256 Гб SSD. Що складніші завдання, то прокачанішим має бути ваш ПК.

Спеціальні пропозиції

Не відкладайте покупки, адже у нас ви можете вигідно придбати будь-яку модель Mac. У всіх магазинах iSpace діє Multi Tradein: приносьте нам свої старі девайси від Apple і смартфони від будь-яких брендів, а ми віднімемо їхню вартість із ціни нового комп’ютера. Більше пристроїв – більша вигода!

І це ще не все!

  • Усім покупцям MacBook ми даруємо безкоштовне навчання з macOS. На ньому ви дізнаєтеся про всі фішки та лайхфаки екосистеми – те, що потрібно для першого знайомства з Apple.
  • Додаткова вигода 3% для сфери освіти. Вона діє на будь-яку модель MacBook. Просто пред’явіть у магазині свій студентський квиток або довідку з місця роботи.

Не забудьте про аксесуари – вони роблять життя студента комфортним і насиченим. За допомогою Apple Watch можна стежити за своїм здоров’ям і записувати лекції на диктофон. AirPods стануть у пригоді для дзвінків і прослуховування аудіозаписів.

Читайте також

Підійде студенту iPad чи ні: 7 аргументів “ЗА”

Обираємо MacBook для навчання: прокачаний Pro або ультратонкий Air

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *