Чекали, коли вийде iOS 17? Днями Apple представила наймасштабніше оновлення операційної системи для iPhone. Розповідаємо про головні нововведення!

Персоналізація контактів: налаштуйте те, що люди побачать, коли ви зателефонуєте

Ви можете створити власний постер, який відображатиметься на пристроях співрозмовників під час вашого дзвінка. Можна вибрати фото з галереї, Memodji і навіть налаштувати шрифт. Якщо ви використовуєте фото, то відкриються додаткові налаштування з освітленням, можливістю відокремити об’єкт від фону та інші параметри.

Щоб налаштувати власні шпалери, відкрийте “Контакти”, натисніть на своє ім’я > “Правити”.

Функція “На зв’язку”: автоматично повідомляє про те, що користувач дістався до місця призначення

Корисна функція для батьків та їхніх дітей. Тепер iPhone може автоматично повідомляти, що ваша дитина дісталася місця призначення. Наприклад, до школи, будинку або до квартири бабусі. Якщо ви активуєте опцію, то смартфон стежитиме за переміщенням користувача в реальному часі. У разі, якщо рух зупиниться, то ви отримаєте сповіщення з важливою інформацією про “зникнення”: геопозицією, рівнем заряду батареї та сигналом стільникового зв’язку. Нова функція “На зв’язку” – це частина функціоналу iMessage.

Щоб активувати фішку, перейдіть у додаток “Повідомлення” (iMessage). Потім відкрийте чат із контактом (у нього теж має бути iOS 17), натисніть на плюс > “Ще” > “На зв’язку”.

Оновлений AirDrop і нова фішка – NameDrop

Тепер, щоб переслати файли з одного iPhone на інший, потрібно просто піднести їх один до одного верхньою частиною. Таким же чином можна обмінюватися номерами телефонів або адресою електронної пошти – ця фішка називається NameDrop. До слова, вона працює ще й з Apple Watch.

Щоб поділитися файлами, виберіть їх, а потім натисніть “Поділитися” > AirDrop і піднесіть пристрої один до одного. Після цього у вас спливе оновлена анімація.

Режим StandBy: розумний режим блокування

Це одне з ключових оновлень усієї операційної системи. І воно буде корисним, якщо ви залишаєте телефон на зарядці на ніч. Просто поверніть iPhone на бік – і у вас відкриється новий інтерфейс у стилі смарт-годинника з віджетами.

Важливо: повноцінно StandBy працюватиме тільки з iPhone 14 Pro і новішими моделями, тому що тільки в них є функція Always On. Екран інших iPhone у режимі очікування буде гаснути. І ще: функція активується тільки коли смартфон під’єднаний до розетки.

Щоб увімкнути функцію, перейдіть у “Налаштування” > “Очікування”. Налаштовувати віджети можна прямо з екрана блокування.

Інтерактивні віджети: керуйте одним дотиком

Тепер за допомогою віджетів на головному екрані можна виконувати різні дії: відмічати виконані справи, вимикати світло, відтворювати музику і багато іншого. Для цього потрібно просто торкнутися інтерфейсу. Раніше при натисканні на віджет відкривався сам додаток.

Особистий голос: озвучуйте текст вашим голосом

Ця можливість із функціоналу “Універсального доступу”. Вона дає змогу друкувати на iPhone текст і озвучувати його власним голосом. Щоб активувати фішку, потрібно спочатку сформувати цей голос. Для цього знадобиться прочитати вголос близько 150 фраз. На це піде близько 15 хвилин. Потім дані будуть оброблені й iPhone зможе озвучувати текст вашим голосом.

Для активації функції перейдіть у “Налаштування” > “Універсальний доступ” > “Особистий голос”.

Захист для режиму інкогніто в Safari

Тепер, щоб подивитися вкладки в режимі “Приватний доступ”, потрібно пройти аутентифікацію за допомогою Face ID або введення код-пароля. Якщо ви вийдете з цього режиму або заблокуєте екран iPhone, то дію доведеться повторити.

Навіть якщо ви розблокуєте телефон і передасте його комусь іншому, то ваші таємниці залишаться в безпеці. Також Apple удосконалила захист від відстеження дій на сайтах за допомогою прогресивних технік.

Новий додаток Journal для важливих моментів

Це фірмовий додаток Apple для ведення щоденника на iPhone. На відміну від аналогів, Journal буде потужно синхронізуватися з іншими додатками в екосистемі та включатиме інтелектуальні підказки. Їх генеруватиме машинне навчання. Наприклад, інформація про прожитий день може підтягуватися з повідомлень, музики, фото, місця розташування, тренувань та іншого.

Додаток підійде навіть ледачим. За допомогою підказок ви зможете створити запис буквально одним натисканням. І автоматично зафіксувати поїздку в інше місто фотографіями з галереї, музикою, яку ви слухали цього дня, і кількістю пройдених кроків.

Завантажити Journal можна буде пізніше, ближче до кінця 2023 року.

Транскрипція голосових повідомлень в iMessage

Дату виходу iOS 17 варто було чекати хоча б заради цього оновлення. Щоправда, поки воно доступне тільки в iMessage. Тепер вам не обов’язково слухати голосові повідомлення в незручній обстановці: iPhone автоматично перетворює їх на текст, який з’явиться під записом.

Live Voicemail: переведення мови співрозмовника в текст

Нова функція розшифровує вхідні повідомлення голосової пошти в текст у реальному часі. Для цього вам навіть не обов’язково піднімати слухавку. Поки що ця функція доступна тільки англійською мовою в США і Канаді.

Свої стікери для будь-яких додатків

Ще одна причина завантажити оновлення iOS 17 – власні стікери. Їх можна буде використовувати в будь-яких додатках, які підтримують Emoji. Усе, що вам потрібно зробити, – це торкнутися об’єкта на фото або на картинці, а потім натиснути “Додати стікер”. За допомогою нейронних мереж система автоматично відокремить об’єкти від фону, після чого вони з’являться в меню стікерів, у розділі “Часто використовувані”.

Що додали в iOS 17

Крім перерахованих є й інші цікаві функції. Коротко перерахуємо.

  • Нові рингтони та звуки сповіщень.
  • Налаштування ефектів камери в додатках, які її використовують. Наприклад, під час запису гуртка в Телеграмі ви можете активувати два ефекти одночасно: глибину різкості та студійне світло.
  • Фільтри пошуку в iMessage.
  • Повідомлення в горизонтальному режимі, якщо телефон перевернуто. Вони відображаються на всю ширину екрана.
  • Siri активується словом “Siri”. Говорити помічникові “Привіт” більше не потрібно.
  • Запис відео або аудіо в FaceTime, якщо хтось пропустив ваш дзвінок.
  • FaceTime на Apple TV.
  • SharePlay (для спільного перегляду кіно) простим дотиком смартфонів iPhone або годинника Apple Watch.
  • Поліпшення функції автозаміни: тепер виправляються не тільки окремі слова, а й фрази з урахуванням контексту.
  • Турбота про ментальне здоров’я. Вводьте дані про сильні емоції та перепади настрою, і система зможе визначати, що впливає на ваш ментальний стан і викликає стрес. А потім дасть вам корисні поради.
  • Покрокова навігація в “Картах” без інтернету.
  • Режим Live Activities для відстеження подій у реальному часі. Прогрес відображатиметься на екрані.
  • Редагування PDF-файлів у додатку “Нотатки”.

Які iPhone отримають iOS 17

Усі актуальні моделі, починаючи з 2018 року випуску. Ось повний список пристроїв:

  • iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max;
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro и 14 Pro Max;
  • iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro и 13 Pro Max;
  • iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro и 12 Pro Max;
  • iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max;
  • iPhone XS, XS Max, XR и SE (2-го поколения и новее).

Важливо: хоч оновлення можна встановити на всі пристрої зі списку, не всі моделі підтримуватимуть деякі фішки iOS 17. Наприклад, режим StandBy, який перетворює iPhone на годинник на підставці, буде доступний з iPhone 14 Pro і Pro Max.

На питання про iOS 17 “Що нового?” неможливо відповісти коротко. Ми ще довго будемо знайомитися з фішками нової операційної системи. Щоб завантажити оновлення переходьте в “Налаштування” > “Основні” > “Оновлення ПЗ”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Приготуйтеся дивуватися: Apple представила нові iPhone 15

Apple представила Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2 з новою функцією Double Tap

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *