Представляємо Apple Watch Series 6 з приголомшливим новим датчиком і спеціальним додатком «Кисень в крові».

Apple Watch Series 6 фото 2 | iOn.ua

Сьогодні компанія Apple представила Apple Watch Series 6 з новою приголомшливою функцією визначення рівня кисню в крові, яка дає ще більше можливостей стежити за станом здоров’я. Апаратне забезпечення Apple Watch Series 6 значно вдосконалено. Годинник оснащений більш швидким процесором S6 на основі архітектури System in Package (SiP) і завжди включеним висотоміром нового покоління. 

Це найбарвистіша лінійка з корпусами нових кольорів і новими ремінцями. Операційна система watchOS 7 з функціями сімейного налаштування, відстеження часу сну і розпізнавання миття рук доповнена новими типами тренувань, дозволяє налаштовувати циферблати і ділитися ними. Вона допоможе покупцям вести більш активний спосіб життя, залишатися на зв’язку і ще краще стежити за своїм здоров’ям.

«Apple Watch Series 6 повністю змінюють уявлення про те, що вміють годинники, – сказав Джефф Вільямс, головний операційний директор Apple. – З такими потужними новими функціями, як датчик і додаток “Кисень в крові”, годинники Apple Watch стали незамінними помічниками, які надають різну інформацію про стан здоров’я».

Apple Watch Series 6 фото 2 | iOn.ua

Датчик і додаток «Кисень в крові».

Нові Apple Watch Series 6 пропонують ще більше можливостей, ніж попередні моделі Apple Watch: вони допомагають краще піклуватися про здоров’я завдяки новій функції, яка вимірює рівень кисню в крові користувача і дозволяє оцінити загальний фізичний стан. Рівень насичення крові киснем (SpO2) – це частка червоних кров’яних тілець (у відсотках), які переносять кисень від легень до інших органів. Цей рівень показує, наскільки добре кров постачає організм киснем.

Щоб вимірювання були точними незважаючи на особливості шкіри кожного користувача, в задню панель Apple Watch вбудовані чотири кластери зелених, червоних і інфрачервоних світлодіодів, а також чотири фотодіода, які вимірюють рівень світла, відбитого від кровоносних судин. Потім Apple Watch використовують унікальний інноваційний алгоритм в додатку «Кисень в крові», який визначає рівень кисню від 70% до 100%. 

Користувач може виміряти рівень кисню в своїй крові, коли завгодно, – для цього достатньо залишатися нерухомим при використанні функції. У фоновому режимі вимірювання виконуються, коли людина знаходиться в стані спокою, наприклад під час сну. Всі дані доступні в додатку «Здоров’я», і користувач зможе стежити за тенденціями, перевіряючи, як змінювався рівень кисню в його крові з плином часу.

Apple Watch Series 6 фото 3 | iOn.ua

Apple співпрацює з дослідниками, які, застосовуючи в тому числі і Apple Watch, намагаються з’ясувати, як можна використовувати дані про рівень кисню в крові в майбутніх додатках для здоров’я. В цьому році Apple спільно з Каліфорнійським університетом у Ірвайні (США) і компанією Anthem проводить дослідження, щоб визначити, як зібрані за тривалий період дані про рівень кисню в крові і інші фізіологічні показники можуть допомогти зі спостереженням за станом і лікуванням хворих на астму.

Компанія Apple також тісно співпрацює з Центром Теда Роджерса з дослідження хвороб серця і з Центром Пітера Мунка по хворобах серця, який входить в найбільшу дослідницьку організацію в Північній Америці – мережа University Health Network. Спільно вони з’ясовують, як дані про рівень кисню в крові і інші показники, вимірювані за допомогою Apple Watch, можна використовувати в боротьбі з серцевою недостатністю. 

Крім того, учасники дослідження гострих респіраторних захворювань, що проводиться в Сіетлі Інститутом точної медицини Бротмана Бейті, і співробітники медичного факультету Вашингтонського університету планують з’ясувати можливість використання таких даних з додатків на Apple Watch, як пульс і рівень кисню в крові, щоб виявляти на ранніх стадіях різні респіраторні захворювання, наприклад грип та COVID-19.

Apple Watch Series 6 фото 4 | iOn.ua

Дизайн і продуктивність Apple Watch 6.

Продуктивність Apple Watch Series 6 підвищилася завдяки оновленню апаратного забезпечення – тепер в їх разюче компактному корпусі укладено ще більше функцій і можливостей. Спільно з новим двоядерним процесором на базі A13 Bionic в iPhone 11 оновлений процесор S6 SiP працює до 20% швидше. Це означає, що додатки також відкриваються на 20% швидше, а пристрій, як і раніше здатний працювати до 18 годин без підзарядкі. 

Крім того, Apple Watch Series 6 оснащені чіпом U1 і антенами для надширокосмугових зв’язку, що дозволяє виявляти бездротові мережі з невеликим радіусом дії і підтримувати нові функції, наприклад використовувати цифрові ключі нового покоління для автомобілів. Тепер Apple Watch Series 6 швидше заряджаються – для повної зарядки потрібно менше 1,5 годин. А потужності вдосконаленого акумулятора досить, щоб відстежувати певні види тренувань, як в приміщенні, так і на відкритому повітрі.

Покращений завжди включений дисплей Retina в Apple Watch Series 6 світиться до 2,5 разів яскравіше, ніж дисплей Apple Watch Series 5, тому інформацію на циферблаті добре видно навіть при яскравому світлі на вулиці, коли рука користувача з годинником опущена і вони знаходяться в неактивному режимі . В цьому режимі користувачі можуть легко відкривати Центр повідомлень і Пункт управління, одним дотиком отримувати доступ до додатків і навіть міняти циферблати жестом змахування, не активізуючи екран.

Apple Watch Series 6 фото 5 | iOn.ua

Завжди включений висотомір.

Завжди включений висотомір нового покоління показує зміну висоти в реальному часі. Барометричний висотомір, більш економно витрачає заряд пристрою, працює в парі з модулем GPS і використовує дані найближчих мереж Wi-Fi. Ця функція розпізнає зміни висоти над рівнем землі при русі вгору або вниз з точністю до 30 см. Дані висотоміра можна вивести на екран у вигляді розширення для циферблата або використовувати як один з показників тренувань.

Apple Watch Series 6 фото 6 | iOn.ua

Колекція Apple Watch.

Цієї осені у покупців з’явиться ще більше можливостей вибору: серед нових приголомшливих корпусів і ремінців знайдуться варіанти на будь-який смак. Лінійка алюмінієвих корпусів, яка раніше включала в себе корпуси тільки трьох кольорів – сріблястого, золотого і кольору «сірий космос», – вперше доповнена синім корпусом, а також моделлю Apple Watch (PRODUCT) RED з ексклюзивними ремінцями такого ж яскраво-червоного кольору. 

Моделі з нержавіючої сталі тепер також випускаються в графітовому кольорі – насиченим темно-сірим відтінком з ефектним блискучим покриттям – і в оновленому варіанті золотого кольору. Корпуси Apple Watch Edition виробляються з титану природного кольору і кольору «чорний космос».

Apple Watch Series 6 фото 10 | iOn.ua

Три абсолютно нові моделі ремінців дуже зручні і ідеально сидять на зап’ясті без застосування традиційних застібок і пряжок. Неймовірно легкий і еластичний монобраслет без застібок вперше використовується для годин такого типу. Монобраслет випускається в двох моделях: з м’якого силікону або з переплетених синтетичних ниток. 

Спеціальний метод обробки ультрафіолетом, який застосовується при виробництві м’якого силіконового монобраслета, дозволяє створити гладку шовковисту поверхню. А верстат, який працює з високою точністю, переплітає 16 000 волокон з переробленого поліестеру з неймовірно тонкими силіконовим нитками, і в результаті виходить еластичний плетений монобраслет з унікальною фактурою. Щоб забезпечити щільне прилягання до зап’ястя, для монобраслетов розроблена нова система дев’яти розмірів. А єдиний в своєму роді шкіряний браслет витончено облягає зап’ястя і зручно фіксується за допомогою прихованих магнітів.

Apple Watch Series 6 фото 7 | iOn.ua

До Apple Watch Nike тепер можна підібрати спортивні ремінці та браслети Nike нових кольорів, а новий циферблат Nike (компактний) дозволяє виводити на циферблат численні розширення Nike Run Club. Корпуси Apple Watch Hermès з нержавіючої сталі сріблястого кольору і кольору «чорний космос» можна поєднувати з ремінцями Simple Tour і Double Tour нових яскравих кольорів. В осінній колекції представлений новий ремінець Hermès Attelage Simple Tour і більш тонкі ремінці Double Tour з удосконаленою системою кріплення до корпусу, яка віддає данину поваги спадщини Hermès, тісно пов’язаного з верховою їздою. А новий циферблат Hermès Circulaire пропонує більше можливостей для використання розширень.

Apple Watch Series 6 фото 8 | iOn.ua

watchOS 7.

Операційна система watchOS 7 дає ще більше можливостей для персоналізації пристрою. Користувачам пропонується сім нових циферблатів, в тому числі «Смуги», «Хронограф Pro», «Грінвіч» і «Творчість». Також з’явилися нові способи знаходити готові варіанти оформлення циферблатів, вибирати найцікавіші і ділитися ними з іншими користувачами. Нові функції для здоров’я та фітнесу, включаючи визначення максимального споживання кисню (в низькому діапазоні), відстеження часу сну, автоматичне розпізнавання миття рук, і нові види тренувань, допоможуть користувачеві скласти більш повне уявлення про своє здоров’я. У програмі «Карти» додані маршрути для велосипедистів, а Siri на Apple Watch тепер може переводити потрібні вам фрази різними мовами – прямо у вас на зап’ясті.

Apple Watch Series 6 фото 9 | iOn.ua

«Сімейне налаштування» і оптимізовані функції для сімейного використання.

Власники iPhone можуть користуватися функціями Apple Watch для зв’язку, безпеки та фітнесу. Наприклад, дитина зможе при необхідності зв’язуватися з батьками, а також налаштовувати циферблати, користуватися функцією «Екстрений виклик – SOS», заповнювати кільця Активності з адаптованими цілями. Новий режим «Навчальний час» допоможе дітям не відволікатися від уроків в класі і вдома.

У watchOS 7 деякі функції оптимізовані таким чином, щоб ними було зручніше користуватися літнім людям. Наприклад, спрощений процес налаштування і оновлений циферблат X-Large, на якому добре видно час і дані розширення. Людям старшого віку також може стати в нагоді новий контрольний список в додатку «Здоров’я» на iPhone – він допомагає перевіряти чи включені на годиннику різні функції, наприклад функція виявлення падіння.

Будьте завжди в курсі!

Підпишіться на розсилку та дізнавайтеся першими про нові акції та спецпропозиції магазину!

 

Залишити коментар

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *